Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
-
Johnny
Re: Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
podoba mi się, to ten smutny Pezet którego lubię akurat słuchać
okurde dobre

to jest z tej limitki czy jak?
to jest z tej limitki czy jak?
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:22 przez encrenoire, łącznie zmieniany 2 razy.
- przedszkolanek
Ten utwór Kayah i Royal Quartet, który samplujemy to coś wybitnego, pięknego. Przyszedłem z nim do Auera i powiedziałem: "Zsampluj to, najwyżej nic z tego nie będzie, ale muszę napisać coś o takim ładunku emocjonalnym.” Dziękuję Kayah za możliwość użycia tego dzieła. Mimo, że muzyka jest genialna, pewnym sensie nigdy już nie chciałbym dostać bodźca do napisania tego rodzaju piosenki...
„Muzyka Współczesna Extended” to ukłon w stronę fanów Pezeta. Wydawnictwo ukaże się w kolekcjonerskim boxie w kształcie radia samochodowego. Na płycie znajdzie się aż 5 dodatkowych utworów, a wśród nich wcześniej opublikowana „Zonda” i „Nisko jest niebo”. Wszystkie nagrania powstały już po premierze podstawowej wersji albumu. Oprócz płyty CD w pudełku znajdzie się różowa kaseta magnetofonowa, magazyn „Magenta” oraz zapach samochodowy „bubble gum”.
Rozpierdol.
- Rafał81000
No to jest dobre trzeba przyznać.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
ale się wkręcił ten refren 
serio aż tak? za pierwszym mi kompletnie nie siadło, głównie przez bit. teraz stwierdzam że zwrotki całkiem fajne ale refren do wyjebania
generalnie Pezet powinien zrobić sobie przerwe od Auera
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
Bit moim zdaniem świetnie wpasowuje się w klimat, sam utwór świetny, tekst, dykcja, ton głosu,Pezet naprawdę ma coś w sobie że jego muzyka przyciąga, czuć dojrzałość muzyczną. Jedynie kompletnie nie siedzi mi refren
Król kurwa. Tak się to robi.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Nauczysz się czekać było tylko lepsze z płyty ale kajah to mi tam się nie podoba jak wszędzie zreszta
Wygrzeszam Cię, mordzia.
-
frontkick
Pozytywne zaskoczenie jakies w koncu, Pezet lepiej od bitu ale no calkiem fajnie sie slucha
- MalkoNTENT
W 0:56 wydawało mi się że pezet kończy zwrotkę i wjeżdża kayah z refrenem i widzę
.
Sobie myślę Kayah kurwa ale żeś się postarzała
Spoiler
e:kurwa nie umiem w obrazki na telefonie
Sobie myślę Kayah kurwa ale żeś się postarzała
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
- oKulTywowany
Kurwa, slucham pierwszy raz, myśle se: "e tam taki se zamulacz, sredniawa" ale nieswiadomie zaczalem zapetlac i leci już czwarty raz
Mega repeat value. propsy.