Ślizgery Dekady - WYNIKI

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jajca

Re: Ślizgery Dekady - WYNIKI

Post autor: jajca »

po prostu wielu sluchaczy nie uwaza tego za pelnoprawny album, tylko bardziej kompilację, albo wręcz performens biorac pod uwage, ze kawalki są zrippowane z youtube
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Belmondo :lol: jak ten typ jest asłuchalny
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

To be fair, you have to have a very high IQ to understand Belmondo. The humour is extremely subtle, and without a solid grasp of theoretical physics most of the jokes will go over a typical viewer's head. There's also Tytus''s nihilistic outlook, which is deftly woven into his characterisation- his personal philosophy draws heavily from Narodnaya Volya literature, for instance. The fans understand this stuff; they have the intellectual capacity to truly appreciate the depths of these jokes, to realise that they're not just funny- they say something deep about LIFE. As a consequence people who dislike Młody G truly ARE idiots- of course they wouldn't appreciate, for instance, the humour in Gdynianin's existential catchphrase "dzień dobry," which itself is a cryptic reference to Turgenev's Russian epic Fathers and Sons. I'm smirking right now just imagining one of those addlepated simpletons scratching their heads in confusion as Tytus Szyluk's genius wit unfolds itself on their television screens. What fools.. how I pity them. 😂

And yes, by the way, i DO have a MOBBYN tattoo. And no, you cannot see it. It's for the ladies' eyes only- and even then they have to demonstrate that they're within 5 IQ points of my own (preferably lower) beforehand. Nothin personnel kid 😎
Spoiler
nk pozmienia cos jeszcze zeby bylo smeisznie
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
jabolsdz

Post autor: jabolsdz »

o kurwa, chyba nie ogarnąłem tej dekady za bardzo bo chyba bym się z niczym nie zgodził :lol: ale to w sumie dobrze
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

no a jakie plyty czy tam rapery zasluguja na takie tytuly? rozumiem ze tam pro8l3m czy tam steez budzi mieszane odczucia ale no ja np doskonale czulem ze tak beda wygladaly wyniki i to po prostu glos ludu co sie tu wczuwac
mozemy sobie dyskutowac o wynikach, ale czytajac posty tutaj domyslam sie ze dyskusja ugrzeznie na jakims kurwa ostr albo malpa muwi
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

jajca pisze: 02 lis 2020, 14:50 po prostu wielu sluchaczy nie uwaza tego za pelnoprawny album, tylko bardziej kompilację, albo wręcz performens biorac pod uwage, ze kawalki są zrippowane z youtube
dokladnie a i tak wysoko
oKulTywowany pisze: 02 lis 2020, 14:51 Belmondo :lol: jak ten typ jest asłuchalny
a tu przyklad prowokacji, ale nikt sie raczej nie zlapie :damn:
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

to nie była prowokacja a opinia elooo
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Ze ci nie wstyd.

Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Mobbyn skladak (u mnie wysoko na liscie), ale to chyba podobnie jak Zabojstwa Liryczne?
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

zl nie są składakami z yt
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

oKulTywowany pisze: 02 lis 2020, 14:51 Belmondo jak ten typ jest asłuchalny
mówisz w tym momencie o jedynym polskim raperze, który nawijając po angielsku miałby szanse zrobić ogromną karierę na świecie

żaden inny polski raper nie wytworzył nigdy tak oryginalnego własnego stylu, i to stylu który nie jest ani kopią ani tandetą

dziesiątki raperów w PL próbowało być jak belmondo - i żadnemu z nich się nie udało zawrzeć w swoich wypocinach choćby ułamka tego co co daje młody gdynianim, a pamiętajmy że nawet takie osobliwości jak chief keef mają w usa i na świecie swoje wierne kopie
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

baqlashan pisze: 02 lis 2020, 17:53 mówisz w tym momencie o jedynym polskim raperze, który nawijając po angielsku miałby szanse zrobić ogromną karierę na świecie
chyba nie bardzo, belmondziak imo jest zbyt idiomatyczny, by odnaleźć się z takim polotem w innym języku, gdyby był angielskim nativem to może tak
Awatar użytkownika
baqlashan

przedszkolanek pisze: 02 lis 2020, 17:59 gdyby był angielskim nativem to może tak
w sumie to to miałem na myśli, nie ma żadnego odpowiednika belmonda na zachodzie
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
macias

Post autor: macias »

Zazwyczaj takie głosowania biorą pod uwagę rzeczy 2010-2019, a tutaj 2010-2020 :dunno:
Awatar użytkownika
Wtn

Post autor: Wtn »

belmonadziak i ogromna kariera na świecie :rotfl: :bowdown: co tu się odpierdala
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Przecież 2010-2019, raptem trzy osoby się pomyliły i już nie usuwałem.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Jose pisze: 02 lis 2020, 19:08 Przecież 2010-2019, raptem trzy osoby się pomyliły i już nie usuwałem.
3 x giardino + 1 x królu złoty, plus w numerach też pamiętam były jakieś z 2020, więc trochę więcej
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

A, jeszcze Giardino jest z 2020, fakt (bo oprócz tego nowy Que i Łona dostali). Tu przyznam, że sam się zamotałem i zapomniałem, że to z tego roku. No mogę pousuwać, ale nie wiem, czy to ma sens, bo generalnej i tak nie zmieni.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
baqlashan

Wtn pisze: 02 lis 2020, 19:08 belmonadziak i ogromna kariera na świecie co tu się odpierdala
no a co? każdy stękojęk z usa pokroju fjuczernej chowa se automatycznie huja do dupy kiedy belmondo sie wpierdala ze swoim nieskończonym monotonnym money talkiem, dla mnie to jest tak oczywiste jak zakładanie gumy na kutasa przed ruchaniem satryny
Awatar użytkownika
macias

Post autor: macias »

Luz, po prostu gdybym wiedział, że rzeczy z 2020 zostaną podliczone to bym delikatnie inaczej ułożył swoje głosy
Awatar użytkownika
baqlashan

a co w tym roku wyszło takiego zjawiskowego we sumie?
ODPOWIEDZ