PlanBe - Planet Planek (2020) [Zapowiedź]

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
stratemirat

Re: PlanBe - Planet Planek (2020) [Zapowiedź]

Post autor: stratemirat »

Trzy utwory wyszarzone i niedostępne, co to za amatorszczyzna? XD
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

Przyszle single
Miałem zjebać, ale jak nie kupiłem płyty to wyjebane w sumie, ma prawo
Influencer.
8es

Post autor: 8es »

Nie wiem co ja właśnie przesłuchałem, ide pozabijać raty w tibii
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket :joint:
daveyo

Post autor: daveyo »

No niestety nie przypadł mi do gustu ten album. Słuchając tego odniosłem wrażenie, że Planek sam nie wiedział jak to wszystko ma brzmieć i nie ma w tym jakiegoś jednolitego klimatu, ale słychać też takie odcięcie się i ten krążek dla niego to takie oczyszczenie się z emocji (?) sam nie wiem jak to nazwać, wydaje się to wszystko bardzo szczere, ale czegoś zabrakło. Gdyby całość była taka jak "Czarne Bluzy" i "Papierosy" byłoby super, bo te kawałki są naprawdę świetne.

No i jestem ciekaw tych 3 niedostępnych kawałków i tutaj też nie rozumiem wrzucania tego materiału w takiej formie, bo na 12 kawałków, 3 niedostępne z czego 3 już wcześniej znane więc to raczej słabe zaskoczenie słuchaczy pchając to na streamingi w takiej formie i na pewno całościowy odsłuch na tym mocno traci.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Wleciał singiel, finezyjny utwór, bitowo wracam do młodzieńczych lat, jak dla mnie rewelacja, klimat pierwsza klasa.
Awatar użytkownika
SentoAlainDelon

Post autor: SentoAlainDelon »

kurde, wydaje mi się że już gdzieś podobne flow słyszałem ale tam chyba był ostrzejszy wjazd na refren. Ktoś ma podobne skojarzenia?
Awatar użytkownika
SiNi

Było wielu protoplastów na takim bicie oraz flow, przede wszystkim zagranicznych kapel i nie tylko, lata 90 to piękny czas i magiczny klimat przede wszystkim muzyczny - obecnie może skojarzyłeś to z trackiem od Hotelu Maffiji - Nie ma raju bez węża czy też którymś od Tymka, bardzo podobnie brzmi białoruska kapela "Molchat Doma" ale wątpię żebyś to znał.
lambiczi

Post autor: lambiczi »

PlanBe ft. Avi - SMAK (prod. NoTime)
ssm
Zbanowany

Post autor: ssm »

Fatalny numer. PlanBe muzycznie totalnie się pogubił, ale Avi kompletnie nie odnajduje się w tym klimacie.
Awatar użytkownika
SiNi

W końcu dotarła do mnie płytka i jest to przekozacki album, wszystko utrzymane w nostalgii do sampli z lat 80 - pięknie to brzmi,dla mnie jest to najlepsza pozycja od niego, która zabrała mnie w podróż do młodzieńczych lat i zaserwowała tęsknotę za fajnymi czasami - na tym krążku dosłownie wszystko do siebie pasuję, nawet sama okładka oraz stylizacja Planka współgra z całościowym konceptem. Jeśli był to tylko eksperyment to jak najbardziej udany i trafiony bo poprzednie produkcje kompletnie nie budziły u mnie takiej sympatii. Planek wcale się nie pogubił tylko zrobił świetną robotę na syntetycznych podkładach, które podsycają magiczny klimat. Jedna z ciekawszych i finezyjnych płyt, która aż się prosi o nocne odtwarzanie, wtedy brzmi cudownie. Odpalcie sobie czołówkę seriału American Horror Story 1984 jest tam większość rzeczy z czym kojarzy mi się ten album, zajebiste stylówy, charakterystyczna kolorystyka, horrory ,automaty, vhsy i wiele innych smaczków, które stały się kultowe.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

ODPOWIEDZ