Eis - Gdzie jest Eis? (2003)
Re: Eis - Gdzie jest Eis? (2003)
No nie wiem, ja tam np. do interpretacji "Powiedz na osiedlu" Płomienia nic nie miałem, ale tam taki Young Igi nie próbował nawijać jak Pezet czy Onar. Tutaj to dla mnie brzmi jak kawałek na którym jeden typ kseruje styl drugiego, często takie rzeczy były jak się Belmondo komuś dogrywał. Cwaniactwo Eisa jest naturalne, flow sieka po 17 latach a wchodzi Bedoes i urok pryska. Nie ta charyzma, no jestem na nie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
uprzedzenia sa bez powodow, moglbym je powymieniac ale nvm nie chce mi sie, pozdro
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
- przedszkolanek
trzy znaczki może za dużo, ale jeden byłby w sumie ok
borys mimo perfidnej zrzynki całkiem ładnie poleciał, nieco lepiej niż eis i wyraźnie lepiej to brzmi jako całość, ALE nagrania dzieli prawie 20 lat więc ani mnie to nie dziwi, ani do nikogo nie mam o to pretensji, już nawet jakość sprzętu nagrywkowego czy mix robią dużą różnicę, zwłaszcza przy wszystkich syczących głoskach
jeżeli chodzi o tzw charyzmę nie ma przesadnej różnicy w żadną stronę poza wspomnianą linijką
tekstowo oczywiście eis lepszy jbc, ale jeżeli mówimy o samej nawijce to tam nie ma jakiejś różnicy, że eis bedoesa zjada dupą, szanujmy się
borys mimo perfidnej zrzynki całkiem ładnie poleciał, nieco lepiej niż eis i wyraźnie lepiej to brzmi jako całość, ALE nagrania dzieli prawie 20 lat więc ani mnie to nie dziwi, ani do nikogo nie mam o to pretensji, już nawet jakość sprzętu nagrywkowego czy mix robią dużą różnicę, zwłaszcza przy wszystkich syczących głoskach
jeżeli chodzi o tzw charyzmę nie ma przesadnej różnicy w żadną stronę poza wspomnianą linijką
tekstowo oczywiście eis lepszy jbc, ale jeżeli mówimy o samej nawijce to tam nie ma jakiejś różnicy, że eis bedoesa zjada dupą, szanujmy się
no ale tam była inna sytuacja, zupełnie nowy kawałek, a nie dogrywka do istniejącego, bądźmy sprawiedliwi
-
FerrisBueller
Co tam Bedoes, remix od Jan-rapowanie to dopiero będzie "numer".
ARTIST...
Bardzo dobrze to wszyło, Borys się elegancko odnalazł. Dzieciaki pewnie myślą że Bedi nagrał z jakimś noname w starym stylu xD
Dla mnie to te remixy mogą być i z Marylą Rodowicz. Mam to totalnie w kutasie. Nie zgarnął pengi przy premierze, niech zgarnia ją teraz. Super niespodzianka. Czekam na swój CD 
@przedszkolanek jeżeli chodzi o tzw charyzmę nie ma przesadnej różnicy w żadną stronę poza wspomnianą linijką - no to nie ciągnę dalej tematu, dla mnie różnica jest wielka. Mniej więcej taka jak Kaz Bałagane z SCiB/Lotu/Źródła, a Kaz Bałagane z ostatniej płyty.
- przedszkolanek
ja też nie będę ciągnął, w końcu to kwestia subiektywna
Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Wiadomo kto poza Bedoesem i Janem chujowe rapowanie?
Jan-rapowanie potwierdzony? Myślałem, że ktoś dla beki wpisał 
W ogóle to odwołanie się do przypadku Igiego remixującego Płomień gdzieś tam wcześniej bardzo fajne, zapomniałem dodać. Jeśli już zabieramy się za stare projekty, to o wiele chętniej sprawdzałbym właśnie formę takiej interpretacji, luźnego nawiązania, przeniesienia zamysłu kawałka na swoje, współczesne standardy, niż "hehe bedi we rapuj tak z przerwami że niby jak eis, janowi-rapowaniowi ogolimy banie i będzie że pezet co", bo jebie mi to bardziej sztucznym kabarecikiem z jakiegoś Saturday Late Night Show, gdzie prezenter przebiera się z Justinem Timberlakiem i parodiują 50 centa obniżając głos, niż faktycznym tributem.
No nic, może stałem się dwudziestoletnim zgredem, ale póki co ta obsada remixów bardzo 2/10 i nie, nie boli mnie żadna truskulowa dupa bo "hehe małolata każdy zaprasza na featy" jak sugerują niektóre komentarze pod klipem, po prostu obecna czołówka młodziaków pasuje tam jak pięść do nosa.
No nic, może stałem się dwudziestoletnim zgredem, ale póki co ta obsada remixów bardzo 2/10 i nie, nie boli mnie żadna truskulowa dupa bo "hehe małolata każdy zaprasza na featy" jak sugerują niektóre komentarze pod klipem, po prostu obecna czołówka młodziaków pasuje tam jak pięść do nosa.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- przedszkolanek
a tak ogólnie to eis pokazał, że najważniejszy jest ten milion przed trzydziestką po trzydziestce, także props za konsekwencje
btw jednego usera mi brakuje w tym temacie
btw jednego usera mi brakuje w tym temacie
Może głupie pytanie, ale wolę się upewnić. Ta wersja remixed to jest 2CD? Bo nigdzie nie widzę wyraźnie napisanego "druga płyta", a nie wyobrażam sobie jak chcą te remixy na płycie upchnąć.
najgorsze co widziałem w historii tego forum, obrzydlistwo w chuj. niedobrze mi.
biorę na fanpage, dziękuje
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
-
FerrisBueller
Ogólnie wszedłem na ten profil insta Eisa (aczkolwiek aż mi się nie chcę wierzyć, żeby to sam pan Jacek prowadzi) i myślę, że warto zobaczyć kogo tam "Eis" pofollował albo i nie #Mes. Ja mam dziwne przeczucie, że to będzie 2cd, gdzie w każdym z tych numerów na 2 cedeku będzie feat
ARTIST...
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:27 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
-
FerrisBueller
Nie no, przecież Mes zdissował kiedyś Eisa, a Eis mu odpowiedział na remixie Pro8l3mu.
ARTIST...