Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
podbijam lydathegreat ciutkę
https://www.meczyki.pl/newsy/robert-lew ... y/153591-n
ja - kibic barcelony nie mogę się wypowiadać ale serio jednak klasterowy ból głowy
https://www.meczyki.pl/newsy/robert-lew ... y/153591-n
ja - kibic barcelony nie mogę się wypowiadać ale serio jednak klasterowy ból głowy
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
prime Suarez > prime Lewy
Ostatni sezon w Liverpoolu i dwa pierwsze sezony w Barcelonie Suarez to była kompletna bestia na dziewiątce i do takiego poziomu Robert się nie zbliżył. Pod względem oceny całościowej kariery oczywiście można mieć już inne zdanie.
Ostatni sezon w Liverpoolu i dwa pierwsze sezony w Barcelonie Suarez to była kompletna bestia na dziewiątce i do takiego poziomu Robert się nie zbliżył. Pod względem oceny całościowej kariery oczywiście można mieć już inne zdanie.
myślę że nasz polski odpowiednik robotyki piłkarskiej jednak trochę rozkurwia w pył tabliczki suareza na pomnikach futbolu
chociaż wolę suareza w prime niż lewego w prime, trochę inna wyobraźnia piłkarska
chociaż wolę suareza w prime niż lewego w prime, trochę inna wyobraźnia piłkarska
Pełna zgoda. Aż szkoda, że Suarez tak zjechał pod względem fizycznym w ostatnich 3 latach. Nie wiem na ile to kwestia prowadzenia się, na pewno swoją nadwagą nie pomógł sobie w utrzymaniu parametrów motorycznych, szybkości itd., do tego problemy z kolanem ciągną się od dwóch lat. Lewy jest akurat pod tym względem fenomenem.
W temacie Suareza warto też dodać, że gość poza golami notuje bardzo dużo asyst jak na środkowego napastnika, ma w tym względzie statystyki na poziomie najlepszych playmakerów typu Messi, Ozil, di Maria czy KDB:
Spoiler

przestanmy traktowac powaznie pilkarzy ktorzy w ostatniej dekadzie nie sprawdzali swoich sil w laliga.
przestańmy traktować lalige poważnie
Wiadomo, laliga od zawsze przereklamowana beka z poziomu liga pastuchów
Ale kto by się tam przejmował europejskimi pucharami.
Spoiler
Ostatnie 10 lat - w finałach ligi mistrzów zagrała 8x hiszpańska drużyna, 6 razy wygrana
Ostatnie 10 lat - w finałach ligi europy zagrała 8x hiszpańska drużyna, 7 razy wygrana
Ostatnie 10 lat - w finałach ligi europy zagrała 8x hiszpańska drużyna, 7 razy wygrana
- 40 minut easy
w lidze mają chujnię więc się wyżywają na europie
Dodano po 5 dniach 2 godzinach 14 minutach 17 sekundach:
jak mnie bardzo boli hejt na Firmino i pisanie Jota >> Firmino, Firmino szukaj nowego klubu, to koniec Roberto w LFC
ja pierdolę, dla mnie zawsze numero uno w zespole - najlepiej wyszkolony technicznie, błyskotliwy, walczak, już bez tego pierdololo o roli defensywnego napastnika ale bez niego tego mistrzostwa by kurwa nie było
nagle słaby początek sezonu, blok na bramki u siebie (blok się zdarza KAŻDEMU napastnikowi), spadły morale i już kurwa sprzedać, wyjebać, koniec Bobbiego, wróć do Brazylii gościu
no łzy w oczach niewdzięcznicy, ten koleś ma 29 lat, a Jota (z całą sympatią) zagrał kurwa <10 meczów
będę naprawdę płakał jeśli Roberto odejdzie, bardziej niż po Mane czy Salahu
Dodano po 5 dniach 2 godzinach 14 minutach 17 sekundach:
jak mnie bardzo boli hejt na Firmino i pisanie Jota >> Firmino, Firmino szukaj nowego klubu, to koniec Roberto w LFC
ja pierdolę, dla mnie zawsze numero uno w zespole - najlepiej wyszkolony technicznie, błyskotliwy, walczak, już bez tego pierdololo o roli defensywnego napastnika ale bez niego tego mistrzostwa by kurwa nie było
nagle słaby początek sezonu, blok na bramki u siebie (blok się zdarza KAŻDEMU napastnikowi), spadły morale i już kurwa sprzedać, wyjebać, koniec Bobbiego, wróć do Brazylii gościu
no łzy w oczach niewdzięcznicy, ten koleś ma 29 lat, a Jota (z całą sympatią) zagrał kurwa <10 meczów
będę naprawdę płakał jeśli Roberto odejdzie, bardziej niż po Mane czy Salahu
no jest w chujowej formie, więc JOTA>>>>Firmino
po co się rozwodzić nad tym
po co się rozwodzić nad tym
ale u Firmino te bloki trwają tygodniami jak nie miesiącami
- 40 minut easy
no na dziś, w składzie - TAK
ale mi ogólnie chodzi o przekreślanie Firmino w LFC
w tym sezonie PL:
Firmino w kiepskiej formie: bramka i 2 asysty
Jota: trzy bramki (tak, miał mniej minut)
Ten pierwszy zawsze jak może podać to to robi, ten drugi jest pazerny na bramki i zawsze spróbuje strzelić*, więc nie czuję tej nagonki na Firmino po prostu i sądzę że w ogólnym rozrachunku liczba bramek strzelonych przez Liverpool będzie podobna do tej z zeszłego roku tylko Jota zabierze po kawałku tortu Mane i Salahowi (które wyłożyłby im Firmino)
*normalnie u napastnika to mega zaleta ale tutaj jest takich trzech
Ostatnio zmieniony 04 lis 2020, 11:58 przez 40 minut easy, łącznie zmieniany 2 razy.
Ciężko, żeby Jota był lepszey od Firminho skoro Bobby jest najlepszy :o Cudowny brazylijczyk.
- 40 minut easy
Tyle, że 19/20 też miał chujowy pod względem strzelania, to nie tylko 20/21
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Tylko głuptasy patrzą na strzelanie, w piłce chodzi głównie o zabawę.
sam chciałem niedawno się tu wpisać, że dopiero co był najlepszą 9 na świecie dla niektórych, a teraz już ma wypierdalać
weźcie się kurwa trochę zastanówcie nad sobą
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Ale po co wpierdalac wszystkich do jednego worka, hoho ktoś tam napisał że jest najlepszy, tera ktos pisze ze jest chujowy, pewnie to ten sam gosciu, legit info
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
firmino w sezonie 18/19 zagrał naprawdę zajebisty sezon i był jednym z kluczowych graczy wtedy, 17/18 także, z tym że wtedy akurat salah zagrał rok absolutnie wybitny co bobbiego przyćmiło, ale od sezonu z mistrzostwem jest najsłabszym ogniwem w ataku.
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Bobby w drugiej połowie zeszłego sezonu i od początku tego, sprawia wrażenie - niejednokrotnie już przewijało się to określenie - hamulcowego. Najbardziej rzuca się w oczy chyba to, że jest na boisku jakiś taki leniwy. Nie widać takiego zacięcia jak jeszcze rok temu, gdy gryzł rywala po kostkach jak to dalej czynią Mane i Salah, sprintów do pressingu. Nie da się nie zauwazyć, że Firmino obecnie drepta sobie po boisku, celem odbioru ledwie wystawia nogę, notuje dużo strat, po których nie goni. Domeną tej trójki było zawsze to, że np. jak źle podali, to potem wkurwieni biegli zabić przeciwnika (idealny przykład to bramka Mane z Chelsea), teraz jest to domeną tylko dwójki.
Jota zmieniając go wprowadza bardzo dużo dynamiki, jest ambitny, świeży, dużo go więcej niż Bobbiego.
Nie popadał bym w jakiś skrajności, myślę po prostu że konkurencja w perspektywie paru tygodni bardzo dobrze zrobi Brazylijczykowi, może to wałkowane przesunięcie go do drugiej linii na CAM też zobaczymy. Nic tylko się cieszyć, z wejścia Joty w taki sposób, ale wypierdalanie Firmino z klubu jest niedorzecznością.
Jota zmieniając go wprowadza bardzo dużo dynamiki, jest ambitny, świeży, dużo go więcej niż Bobbiego.
Nie popadał bym w jakiś skrajności, myślę po prostu że konkurencja w perspektywie paru tygodni bardzo dobrze zrobi Brazylijczykowi, może to wałkowane przesunięcie go do drugiej linii na CAM też zobaczymy. Nic tylko się cieszyć, z wejścia Joty w taki sposób, ale wypierdalanie Firmino z klubu jest niedorzecznością.
Ej, rzuciłem do matulki hasło, że nasi grają dziś towarzyski z Ukrainą, a ona zapytała, czy Szewczenko jeszcze kopie piłę. Na początku się zaśmiałem i powiedziałem, że już dawno nie, ale po chwili wzięło mnie na rozkminę: jesteście takim Milanem 04/05 i macie do wyboru Szewę w peaku vs obecnego Lewego w peaku, co bierzecie? Dwie legendarne już dziewiątki z opaskami w reprze, obaj ciągnący je momentami za uszy, obaj towar eksportowy ze wschodu. Złotowłosego Andrija pamiętam jedynie od LM 05/06 (a więc chyba już po najlepszych latach, nie wspominając późniejszych wpadek) i ciężko byłoby mi to porównywać, więc oddaję mikrofon naszym specom i czekam na werdykt.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag