Mocno kontrowersyjnie jak uznam, że Lewy to jednak nie sukces na poziomie Igi? Przy całym szacunku dla naszej dumy narodowej, Robert ma często mecze, że wjebie bramkę, czasem kilka, ale przy tym też potrafi zajebać 5 dogodnych sytuacji i jak to nawinął Filip Szcześniak:
Mów mi Fifi Inzaghi, niby trzy bramki byku, ale sytuacji z osiem
Iga nagle wpierdala się młoda i wygrywa turniej wielkoszlemowy jako pierwsza osoba z Polski. Hm?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Oczywiście, Robert wygrał w tym roku wszystko, jest najlepszym zawodnikiem na świecie, w najbardziej konkurencyjnym sporcie.
Nic nie umniejszam dla Igi, to co zrobiła jest wspaniałe, ale ona nie będzie teraz wygrywać wszystkiego (i nie wygrywala) i nie jest najlepsza zawodniczka na świecie w swojej dyscyplinie.
to tak w sumie jakby powiedzieć że bolo to jebaka roku bo pierwszy raz udało mu się zaciągnąć na ruszt 10/10 a robert rucha takie co miesiąc i 8/10 co tydzien
Doceniłbym bardziej jej szybkie wygrane gdyby tak grała w normalnych warunkach. Na obiektach wypchanych po brzegi, w gęstej atmosferze i obciążeniu reakcjami ludzi, w warunkach w jakich jeszcze nie grała o taką stawkę. Myśle, że ten czynnik dodatkowych emocji, mocno wiążący nie pozwala mi docenić w pełni tego sukcesu.
Bolo pisze: ↑15 paź 2020, 21:45
to tak w sumie jakby powiedzieć że bolo to jebaka roku bo pierwszy raz udało mu się zaciągnąć na ruszt 10/10 a robert rucha takie co miesiąc i 8/10 co tydzien
ee chujowe porownanie
predzej sukces igi porownawalbym do ewentualnej korony krola strzelcow bundesligi w debiutanckim sezonie roberta w niemczech, jesli mamy szukac wspolnego mianownika to jest nim pozycja powiedzmy underdoga na wczesnym etapie kariery. nikt po idze sie nie spodziewal w drugim zawodowym sezonie, ze ogarnie ktoregos szlema lamiac jednoczesnie rekord wygranego turnieju bez straty seta.
Dlatego moim zdaniem sukces Błachowicza jest większy niż Igi Świątek. Pewnie kontrowersyjnie, ale żeby Janek dostał szansę zdobycia mistrzostwa UFC, to musiał budować swoją pozycję przez kilka lat. Iga mogła wystartować z niższej pozycji i po prostu udowodnić swoją wartość w krótkim czasie.
Żeby nie było, że bliżej mi do MMA niż tenisa, to imo najlepsza trójka to Lewandowski, Świątek, Błachowicz i niezależnie kto wygra to będzie to wybór,który można jakoś obronić.
Nie da się w ogóle tego porównywać, tutaj indywidualny sport a z drugiej strony drużynowy, tutaj niespodzianka i nagle wielkie boom a z drugiej systematyczność na topowym poziomie od 10 lat, obydwoje zrobili wielkie rzeczy w mega konkurencyjnych dyscyplinach które uprawia cały świat ale jeśli jakoś mierzyć skale sukcesu to nie da się nie zgodzić z kolegami wyżej i Lewy jest daleko przed Igą. Jest już właściwie legendą polskiej i niemieckiej piłki, Igi sukces też oczywiście zostanie zapamiętany już na zawsze ale co jeśli już nie uda jej się nic wielkiego wygrać (oby oczywiście się tak nie stało) ? Niech odpadnie w następnym turnieju w jakiejś początkowej rundzie i zacznie się wieszanie psów, nie wiemy jak ona na to zareaguje i poradzi z taką sytuacją po tej całej otoczce bo jeszcze nie była w takiej sytuacji, musimy poczekac dobre kilka lat żeby w ogóle przemierzyć się do porównywania ich.
To musiałby być jakiś skoczek zatem, ale Kubacki wygrał TCS na początku roku a i tak nie dał rady ze Zmarzlikiem. Choć nie wiem czy to nie było już wtedy gdy głosowanie było zakończone. W każdym razie bez sensu takie porównania i plebiscyty, konkurs popularności i tyle.
Chodzi coraz więcej słuchów, że Eleven przegrało walkę o prawa do hiszpańskiej i niemieckiej, więc od przyszłego sezonu zostają z Serie A, championship i portugalską. Wersje były różne, jedna że wracają do C+, druga że ktoś nowy. Jak dla mnie najważniejsze żeby włoska tam została, bo w większości fajni ludzie przy niej pracują (tylko głównie Czachowski do wywalenia)
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
jak ktoś ma abonament w c+ i korzysta z nc+go to polecam zalogować się do strefy klienta https://strefa.pl.canalplus.com/
i założyć konto CANAL+ telewizji przez internet klikając w https://strefa.pl.canalplus.com/#/mci jest to darmowe w ramach abonamentu który płacicie, kanałów pewnie jest mniej, ale mam nadzieje że będzie lepiej działać niż to zjebane nc+go, a no i są kancały c+/eleven i dodali polsaty premium, to wszystko oczywiście o ile macie je w ramach abonamentu
Tak samo jak ktoś ma UPC i wykupione pakiety np eleven to może sobie wejść na horizon.tv i oglądać eleveny, polsaty sport, eurosporty i masę zwykłych kanałów, polecam
Możecie mi polecić jakąś stronkę gdzie obliczę sobie zapotrzebowanie kaloryczne pod redukcję + jakąś aplikacje w której będe mógł wpisywać swoje posiłki i mniej-więcej kontrolować ile kalorii zjadłem per dzień? Dziękuje:)
@@kr0pka?
lygrys pisze: ↑22 sty 2024, 9:47
Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Fitatu - tu też wyliczy zapotrzebowanie w zależności od celu (można kalorie sobie zostawić a makro według uznania zmienić)
osobiście kiedyś liczyłem zapotrzebowanie z wzoru bodajże Mifflina
PPM = 10 x masa ciała [kg] + 6,25 x wzrost [cm] – 5 x wiek + 5 / x współczynnik aktywności, któryś z 1.375 ; 1.55 lub 1.725