Bloodborne [PS4]
Moderator: con shonery
Re: Bloodborne [PS4]
jako że ukończyłem już old hunters(podobnie jak podstawkę- na 100%), czas na zaktualizowany ranking trudności bossów z poprzedniej strony
nowy ranking:
1.orphan of kos
2.orphan of kos
3.orphan of kos
4.orphan of kos
5.orphan of kos
gdyby tak łącznie zliczyć ile godzin na niego przeznaczyłem, to myślę, że spokojnie z 6h.
parę razy byłem bliski jebnięcia tego w pizdu i odinstalowania gry, zwłaszca że chyba ze 4 razy zdarzyła się sytuacja typu: brakuje już tylko 3-4 machnięć bronią do zwycięstwa i jeb, porażka
po ubiciu go nie jestem już nawet pewien czy czuję satysfakcję, czy raczej lekki smutek, że na jedną walkę poświęciłem tyle godzin xd
reszta bossów z dlc w sumie bez większych problemów poszła, ludwiga ujebałem z summonami, laurence i maria padli za 2-3 razem, jedynie przy living failures jeszcze się trochę natrudziłem, ale tak to raczej dobrze wyważony poziom trudności.
no poza fishing hamlet, które poza tym że jest imo najładniejszą, najbardziej klimatyczną miejscóweczką w bb, jest też najbardziej wkurwiającą lokacją w całej grze(walka z olbrzymami broniącymi rakuyo.. do teraz nie wiem jak mi się to udało)
nowy ranking:
1.orphan of kos
2.orphan of kos
3.orphan of kos
4.orphan of kos
5.orphan of kos
gdyby tak łącznie zliczyć ile godzin na niego przeznaczyłem, to myślę, że spokojnie z 6h.
parę razy byłem bliski jebnięcia tego w pizdu i odinstalowania gry, zwłaszca że chyba ze 4 razy zdarzyła się sytuacja typu: brakuje już tylko 3-4 machnięć bronią do zwycięstwa i jeb, porażka
po ubiciu go nie jestem już nawet pewien czy czuję satysfakcję, czy raczej lekki smutek, że na jedną walkę poświęciłem tyle godzin xd
reszta bossów z dlc w sumie bez większych problemów poszła, ludwiga ujebałem z summonami, laurence i maria padli za 2-3 razem, jedynie przy living failures jeszcze się trochę natrudziłem, ale tak to raczej dobrze wyważony poziom trudności.
no poza fishing hamlet, które poza tym że jest imo najładniejszą, najbardziej klimatyczną miejscóweczką w bb, jest też najbardziej wkurwiającą lokacją w całej grze(walka z olbrzymami broniącymi rakuyo.. do teraz nie wiem jak mi się to udało)
No, ja chyba dzień w dzień przez dwa tygodnie próbowałem zbić Orphan of Kos, ale satysfakcja, gdy to zrobiłem jest nieporównywalna z niczym innym. Ludwiga sam nie byłem w stanie ubić, ale też poszedłem w summony i tu już poszło bez problemu.
aka anthony hotbeats / skwer represent
to z kolei u mnie Kos jest jednym z ulubionych bossów, muzyka i klimat tej plaży, zachwycony byłem tą lokacją. a on sam napierdalal jak wściekły, najbardziej lubiłem takie dynamiczne starcia
Mordo ja z Longariusem i tym psem w dungeonie, który skraca Ci HP walczyłem po 2 tyg, więc rozumiem Cię w pełni - zamiast jakiejś potężnej, ekstatycznej satysfakcji to czułem się jakbym miał się rozpłakać.Kubinsky pisze: ↑10 paź 2020, 14:45 jako że ukończyłem już old hunters(podobnie jak podstawkę- na 100%), czas na zaktualizowany ranking trudności bossów z poprzedniej strony
nowy ranking:
1.orphan of kos
2.orphan of kos
3.orphan of kos
4.orphan of kos
5.orphan of kos
Niedawno kupiłem sobie ps4 i szukając gier do ogrania trafiłem na Bloodborne. Jestem podjarany klimatem tego tytułu i mocno chcę w to zagrać, tylko mam pytanie - czy jako casual średnio władający padem mam w ogóle prawo przejść tę grę? Nigdy nie grałem w Dark Souls, legendarny poziom trudności tych produkcji znam tylko z opowieści. Nie jestem zbyt wyrafinowanym graczem, większość tytułów kończę na normalnym poziomie trudności
dasz radę, tylko pewnie pierwsze parę godzin będziesz kurwił pod nosem. sam zacząłem przygodę z soulsborne'ami od bb i skończyło się na przejściu wszystkiego
miałem podobnie jak ty podchodząc do dark souls i rzeczywiście będziesz musiał się trochę przemęczyć pierwsze godziny na nauczenie się mechaniki walki i tego jakimi prawami się rządzą gry tego typu, ale jak się nie poddasz na początku to dasz radę.
tak jak piszą koledzy wyżej, początek może być trudny, ale zdecydowanie warto się przemęczyć, bo gra jest wspaniała i czeka cię piękna przygoda z każdą z gier od From Software. też zaczynałem od BB, także easy
widzę, że sporo osób przygodę z uniwersum soulsów zaczyna od bb. ja nie inaczej z resztą
nie napiszę w sumie nic nowego, na początku będzie ci ciężko a po opanowaniu mechaniki będzie już o wiele łatwiej(co nie znaczy że łatwo)
pamiętam do teraz jak zaczynalem grac w bb i nawet nie wiedzialem, że istnieje taka opcja jak lokowanie na przeciwniku. doszedłem jakims cudem do pierwszego bossa i nie byłem sobie w stanie wyobrazic jak kiedykolwiek będę w stanie go rozjebac.
a potem platynka zrobiona w podstawce jak i w dodatku(tak, muszę się tym pochwalić już drugi raz na tej stronie).
także nie poddawaj się i miłych łowów
nie napiszę w sumie nic nowego, na początku będzie ci ciężko a po opanowaniu mechaniki będzie już o wiele łatwiej(co nie znaczy że łatwo)
pamiętam do teraz jak zaczynalem grac w bb i nawet nie wiedzialem, że istnieje taka opcja jak lokowanie na przeciwniku. doszedłem jakims cudem do pierwszego bossa i nie byłem sobie w stanie wyobrazic jak kiedykolwiek będę w stanie go rozjebac.
a potem platynka zrobiona w podstawce jak i w dodatku(tak, muszę się tym pochwalić już drugi raz na tej stronie).
także nie poddawaj się i miłych łowów
mam nadzieje że wleci patch do conajmniej 60 klatek na 5
jak kiedyś kupie to na pewno chętnie przejde kolejne kilka razy
jak kiedyś kupie to na pewno chętnie przejde kolejne kilka razy
dodatku nie przechodziłem, ale z podstawki najtrudniejsze bossy to były dla mnie cztery pierwsze w kolejności od najtrudniejszego: amelia, ojciec, bestia żądna krwi, bestia kleryka
i to w głównej mierze przez to, że na nich uczyłem się grać (jak zacząłem ng+, to wszystkie poza amelią, na której utknąłem, poszły łatwo)
potem już szło ez, nawet z tymi, które internety uważały za najtrudniejsze (ebrietas i logarius jakoś za 2/3 razem padły)
więc najważniejsze to nie poddawać się za szybko i nauczyć się mechaniki, potem rozgrywka jest super
i to w głównej mierze przez to, że na nich uczyłem się grać (jak zacząłem ng+, to wszystkie poza amelią, na której utknąłem, poszły łatwo)
potem już szło ez, nawet z tymi, które internety uważały za najtrudniejsze (ebrietas i logarius jakoś za 2/3 razem padły)
więc najważniejsze to nie poddawać się za szybko i nauczyć się mechaniki, potem rozgrywka jest super
+48 997
To nie pitca na dowuz
To nie pitca na dowuz
- KillerCroc
Kurde, aż bym odpalił znowu Bloodborne. Dawać pacza na 60 klatek
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
-
frontkick
Bloodborne PSX przepiekny projekt, w chuj bym zagral w tak wygladajaca pelnoprawna gre osadzona w jakims autorskim uniwersum
- con shonery
- Moderator
Jak lubisz horrory to sprawdź gry PuppetCombo, wszystkie są w takim stylu
-
frontkick
Power drill massacre było grane ale no chciałbym jakiś większy i bardziej dojebany projekt obczaic, takie RPG pokraczne brzydkie i ponure byłoby super echh może ktoś się za to zabierze jak zobaczy że ten Bloodborne się popularny zrobił
- con shonery
- Moderator
Myślę, że się doczekasz, bo trwa mały renesans tej stylówy i sporo takich gier już powstaje. Z mrocznych RPG kojarzę Dread Delusion, jest demko ale sam nie sprawdzałem czy to też grywalne, poza fajnym wyglądem.
już prawie widzowie, już prawie
Ale że co to niby jest? Że na kąkuterze możesz pograć?
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos