Przemek Ferguson
Re: Przemek Ferguson
daj ktoś linka do tego oświadczenia fergusona
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Tru, tru i podbijam posta, z tym że VNM i W.E.N.A mimo wszystko potrafili używać bani i nawet jak VNM przejechał się na swoim wyobrażeniu o sobie, a W.E.N.A zrobił z siebie idiotę na Instagramie, to takiej żenady nigdy nie odwalali. VNM w Prosto przez kilka lat robił swoje, a WENA mimo że nie jest w topce mainstreamu, to dalej ma sporo wiernych fanów (bo poziom dalej potrafi utrzymać). Tutaj dochodzą dwie rzeczy: koleś nie zbudował sobie żadnych fundamentów, tylko zachłysnął się pierwszym zastrzykiem kasy, a po drugie widać, że ma niezłe bałagany na bani (co raczej smutne niż zabawne, taki Bonus BGC vol. 2) i bez pokory i osoby, która go przytemperuje, odetnie od kompa i powie mu, co ma robić, zjazd będzie szybki i nie będzie do czego wracać.
Ale w ogóle to, o czym piszesz, może się przytrafić niejednemu raperowi, jak bańka z rapem pęknie i dopływ hajsu się skończy, więc to powinno być przestrogą. O ile taki Young Igi czy Żabson pewnie dawno się zabezpieczyli, to np. takiego Ostochodzi z jego rozgarnięciem bym o to nie podejrzewał.
No i to może być przestroga dla labeli, które łapią dosłownie każdego, a jak widać, można trafić niezbyt fortunnie.
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Nie no, nawijał w kawałkach, że mieszkanie/mieszkania kupuje, więc mimo wszystko jakoś tam się zabezpieczy chłopak pewnie. Ale na pewno znajdzie się dużo debili co rozpierdolili cały zarobiony hajs.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Czy ja wiem...rozumiem gdyby jakiś wielki label skakał wokół swojego wykonawcy, który jest kurą znoszącą złote jajka i marką samą w sobie, ale ten konkretny typ póki co stał na granicy spłacalności umowy i znacznie bliżej mi do zgadywania, że takich wytwórnie pozbywają się bez żalu, a nie przejmują prywatną opieką psychologów. Swojego czasu o Racy słyszało się, że naodpierdalał bardzo krzywe akcje w życiu prywatnym, wydawano oświadczenia, stracił współpracę z labelem przy wydawaniu swojego ostatniego albumu, a ostatecznie po jego samobójstwie nikomu nie przyszło na myśl, żeby wplatać tam jakiekolwiek zdanie o Embryo (i słusznie). Przemek Ferguson to nie jest jakiś kurwa Johnny Cash albo Elvis, żeby upychać mu na siłę trasy koncertowe podczas maratonów narkotykowych, a potem przy pozwie od rodziny martwić się "o kurde, chyba trochę naodpierdalaliśmy" w siedzibie żydowskiej kancelarii prawniczej.jasnejasne pisze: ↑14 paź 2020, 13:55 Ja tam nie wiem jak jest z tym Fergusonem naprawdę, ale z filmików wygląda na niepoczytalnego. Jeśli wytwórnia go teraz wypierdoli bezceremonialnie i coś mu się stanie, to będzie kryzys wizerunkowy na rzadko spotykaną skalę. Nie chodzi tu wcale o to nieszczęsne Stopro, ale o firmę-matkę MyMusic, która jest molochem i mówiąc najkrócej grając w tej lidze w której gra musi spełniać standardy "społecznej odpowiedzialności". Jeśli jest tam jakiś ogarnięty menadżer, nie mówię o dyrektorze-dresie, to pewnie ma niezły ból głowy.
No i nie wyskakujmy tu od razu z jakąś drastyczną przyszłością i wypadkami, bo póki co, to chłop płacze na social mediach obrażony siedząc na chacie u matuli.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
pawoleh666
- Zbanowany
W sumie jak obejrzałem to oświadczenie to trochę go aż szkoda, mam kuzyna z autyzmem i przemo go bardzo przypomina. 
I to mieszkanko. Przemo pewnie nawet matce nic z tych pieniędzy nie zwróci, tylko przepierdoli w bardzo głupi sposób.
I to mieszkanko. Przemo pewnie nawet matce nic z tych pieniędzy nie zwróci, tylko przepierdoli w bardzo głupi sposób.
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
Tak tak, właśnie o to mi chodziło, tylko widocznie zapomniałem wpleść "skoro nawet", bo to nie były równorzędne sytuacje. Jeżeli historia pokazała, że goście mający teoretycznie cieplutką, bezpieczną sytuację mogą na przełomie jednego-dwóch albumów spaść trzy półki w dół, to tym bardziej jakieś debiutujące gnojki powinny ugryźć się w język podczas swojego bragga o ustawionym życiu i nawet nie będzie mi szkoda, bo już dawno zauważyłem, że najtrudniejszą i odróżniającą dobrych od wybitnych cechą w karierze jest longevity.Jose pisze: ↑14 paź 2020, 14:08 z tym że VNM i W.E.N.A mimo wszystko potrafili używać bani i nawet jak VNM przejechał się na swoim wyobrażeniu o sobie, a W.E.N.A zrobił z siebie idiotę na Instagramie, to takiej żenady nigdy nie odwalali. VNM w Prosto przez kilka lat robił swoje, a WENA mimo że nie jest w topce mainstreamu, to dalej ma sporo wiernych fanów (bo poziom dalej potrafi utrzymać)
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
XDDDDDDDDDDDDDtoolcity pisze: ↑14 paź 2020, 12:33 nawija ze czeka 72h na wypowiedzenie z wytwórni albo na odwieszenie i wrzucenie klipu na stoprorap, ale best moment to
DO MOJEGO DOMU PRZYJECHALO KILKA ZAMOWIEN PIZZE KURCZAKI WSZYSTKIE TE ZAMOWIENIA PRZYJALEM OPLACILEM ZE SWOICH PIENIEDZY MIMO ZE NIE BYLEM GLODNY BO SZANUJE CZYJAS PRACE
trójkąt bermudzki wola mokotów
Co takiego naodpierdalał Remik?pawoleh666 pisze: ↑14 paź 2020, 13:51 sociale czyli ten instagram z 4k followersow?
Szczerze mam nadzieje ze Przemo rozpierdoli tfu remikowi tą wytwórnie w pizdu, nie ma chyba drugiej tak fałszywej osoby jak on na polskiej scenie i on zasługuje co najwyżej na robienie prankow z synem albo dzwonienie z nim do momo czy też ronalda mcdonalda.
#free2rzyn
-
jasnejasne
Wiesz, ja nie uważam że coś się stanie, raczej obstawiałbym, że nic, ale jakbym był na miejscu jego "pracodawcy" i zarządzałbym ryzykiem, to rzuciłbym w tym momencie hajsem by do niego dotrzeć i zafundować mu opiekę psychiatryczną. I wypierdoliłbym natychmiast z roboty decydentów co go podsunęli.SWN pisze: ↑14 paź 2020, 14:14Czy ja wiem...rozumiem gdyby jakiś wielki label skakał wokół swojego wykonawcy, który jest kurą znoszącą złote jajka i marką samą w sobie, ale ten konkretny typ póki co stał na granicy spłacalności umowy i znacznie bliżej mi do zgadywania, że takich wytwórnie pozbywają się bez żalu, a nie przejmują prywatną opieką psychologów. Swojego czasu o Racy słyszało się, że naodpierdalał bardzo krzywe akcje w życiu prywatnym, wydawano oświadczenia, stracił współpracę z labelem przy wydawaniu swojego ostatniego albumu, a ostatecznie po jego samobójstwie nikomu nie przyszło na myśl, żeby wplatać tam jakiekolwiek zdanie o Embryo (i słusznie). Przemek Ferguson to nie jest jakiś kurwa Johnny Cash albo Elvis, żeby upychać mu na siłę trasy koncertowe podczas maratonów narkotykowych, a potem przy pozwie od rodziny martwić się "o kurde, chyba trochę naodpierdalaliśmy" w siedzibie żydowskiej kancelarii prawniczej.jasnejasne pisze: ↑14 paź 2020, 13:55 Ja tam nie wiem jak jest z tym Fergusonem naprawdę, ale z filmików wygląda na niepoczytalnego. Jeśli wytwórnia go teraz wypierdoli bezceremonialnie i coś mu się stanie, to będzie kryzys wizerunkowy na rzadko spotykaną skalę. Nie chodzi tu wcale o to nieszczęsne Stopro, ale o firmę-matkę MyMusic, która jest molochem i mówiąc najkrócej grając w tej lidze w której gra musi spełniać standardy "społecznej odpowiedzialności". Jeśli jest tam jakiś ogarnięty menadżer, nie mówię o dyrektorze-dresie, to pewnie ma niezły ból głowy.
No i nie wyskakujmy tu od razu z jakąś drastyczną przyszłością i wypadkami, bo póki co, to chłop płacze na social mediach obrażony siedząc na chacie u matuli.
Tragedia Racy, nie miała (chyba, nie wiem) związku z wytwórnią, natomiast sprawa Fergusona ma jak najbardziej, tu się nie da umyć rąk i powiedzieć mediom "co złego to nie my", bo ktoś popełnił szereg karygodnych błędów werbując tego gościa. Nie bez znaczenia jest też to, że Embryo to był garaż, a MyMusic jest molochem i nie może se na to pozwolić.
-
MalinowyJogurt
Ś.P Racy to się dostawało za bycie małym, który nie odda więc został kozłem ofiarnym, miał o wiele mniej grzechów niż większość raperów, no ale wygodnie było po nim jechać. Znałem osobiście, wynajmował na Gumieńcach u rodziny mieszkanie. Więcej pierdolenia o nim farmazonów niż prawdy. No, ale bez offtopu.
imo reakcja publiki wynika bardziej z tego że jest gruby, brzydki i biedny bardziej niż cokolwiek innego
dużo więcej cringowe akcje na tej scenie przechodziły albo były otwarcie proposowane
dużo więcej cringowe akcje na tej scenie przechodziły albo były otwarcie proposowane
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Szczerze mówiąc to wszystko wyjaśnił w tym filmiku. Kompletnie nie zasłużył na takie traktowanie. Ta cała wytwórnia też mi jakoś do końca nie pasuje, myślę, że góruje tam delikatne cwaniactwo i totalna kontrola swoich artystów.
ale i tak sobie spierdolił, bo teraz ludzie w ogóle nie będą oceniać jego muzyki, a wiemy jak to jest tutaj u nas, wystarczy, że raz coś odjebiesz i koniec, tutaj nie wiedzą co to jest druga szansa, spokojne podejście, ale mam nadzieję, że gość się odbije i wszystko wróci do normy.
Trzymam kciuki.
ale i tak sobie spierdolił, bo teraz ludzie w ogóle nie będą oceniać jego muzyki, a wiemy jak to jest tutaj u nas, wystarczy, że raz coś odjebiesz i koniec, tutaj nie wiedzą co to jest druga szansa, spokojne podejście, ale mam nadzieję, że gość się odbije i wszystko wróci do normy.
Trzymam kciuki.
- gods bidness
Jak będą chcieli "zarządzić ryzykiem" to go po prostu wypierdolą na zbity pysk i tyle. To nie jest United Colors of Benetton, tylko zwykła polska wytwórnia. W żadne straty wizerunkowe nie uwierzę nawet gdyby sprawa miał przybrać wspomniany tragiczny obrót, bo pies z kulawą nogą by się tematem łączenia tego z wytwórnią nie zainteresował. No może jakiś ślizger coś tam popłakałby o Remiku, ale to nadal mniej niż pies z kulawą nogą.
@widzeszalenstwo jest już tylko końcówka, bo on tam parę liveów na raz sieknął, tutaj nie ma o współokatorce, ale chyba jest jak ziomek mu pisze o winie: https://www.facebook.com/watch/live/?v= ... _permalink
jakoś belmondowi każdy wybaczył xDdaveyo pisze: ↑14 paź 2020, 15:01 ale i tak sobie spierdolił, bo teraz ludzie w ogóle nie będą oceniać jego muzyki, a wiemy jak to jest tutaj u nas, wystarczy, że raz coś odjebiesz i koniec, tutaj nie wiedzą co to jest druga szansa, spokojne podejście, ale mam nadzieję, że gość się odbije i wszystko wróci do normy.
-
pawoleh666
- Zbanowany
Też tak uważam po obejrzeniu i z tego miejsca chciałbym przeprosić za wszystkie inwektywy wysunięte w stronę Przema bez zaczekania na jego oświadczenie. Głupio mi.daveyo pisze: ↑14 paź 2020, 15:01 Szczerze mówiąc to wszystko wyjaśnił w tym filmiku. Kompletnie nie zasłużył na takie traktowanie. Ta cała wytwórnia też mi jakoś do końca nie pasuje, myślę, że góruje tam delikatne cwaniactwo i totalna kontrola swoich artystów.
Trzymam kciuki.
A gdyby z kawałka Hugo wyrzucić flexowanie się, to byłby zapętlany u mnie raczej, bo brzmienie jest naprawdę super, ale no, tego flexu nie umiem znieść u nikogo.
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
- gods bidness
Wini jest moralnym zwycięzcą całego zamieszania, bo sprawa z jednej strony potwierdza, to co mówił o wytwórni, że nie ma już co jej ufać w jakieś słowne zapewnienia, a dwa potwierdza to co mówił o biznesie robionym na wytwórni - że szkoda tracić czasu i użerać się z raperami debilami. Teraz ten Ferguson prosi o wypowiedzenie, co za naiwny dureń. Albo się z nimi dogada i wróci grzecznie do szeregu, albo będą konsekwentnie blokować jego poczynania na jutubach i innych. Wini chyba faktycznie się nie nadawał, bo próbował traktować swoich raperów jak ludzi, a nie niewolników, a to błąd.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2020, 15:18 przez gods bidness, łącznie zmieniany 1 raz.