Erking x Soulpete - Mr. Happy (2020)
-
sosoullikesoul
Re: Erking x Soulpete - Mr. Happy (09.10.2020)
Haha wiedziałem, że ktoś zwróci na to uwagę. I dobrze.
To celowy zabieg ze względu na lirykę (bit powstał po nagraniu wokalu). Początkowo miał się nazywać KETA (untouchable) ale w sumie lepiej by ludzie sami to ogarnęli.
Do tego ten motyw, który jest w obu utworach pochodzi stąd: https://www.native-instruments.com/en/p ... treasures/
Więc generalnie każdy po zakupie tej "wtyczki", może sobie to zawinąć na płytę.
To celowy zabieg ze względu na lirykę (bit powstał po nagraniu wokalu). Początkowo miał się nazywać KETA (untouchable) ale w sumie lepiej by ludzie sami to ogarnęli.
Do tego ten motyw, który jest w obu utworach pochodzi stąd: https://www.native-instruments.com/en/p ... treasures/
Więc generalnie każdy po zakupie tej "wtyczki", może sobie to zawinąć na płytę.
fantastyczna płyta, żałuję jedynie, że tak mało Erkinga na scenie. od zajebania gierek słownych, przy kilku wersach się uśmiechnąłem sam do siebie. już kiedyś o tym wspominałem, ale uwielbiam ten styl pisania Erkinga. Pete dostarczył też potężne rzeczy, jak usłyszałem bit w Do Boga to musiałem to zapętlić od razu
Fantastyczna robota
Przeciez bit z "do boga" był już na noir fiction, dopiero teraz sie jaracie?
Co do płyta to oczekiwania miałem mega wysokie... i się nie zawiodłem, genialna robota 
ktoś musiał go rozjebać
W końcu jakaś płyta w tym roku bez słabych momentów. Keta rozpierdol, ale wszystko tutaj pięknie gra. Gratulacje pan Solpit i pan Erking.
Prayer
Powoli się odsłuchuje, ale to jest mega piękne 
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
https://newonce.net/2020/10/polski-madl ... -recenzja/– Kontynuacja? Jak najbardziej. Mamy nagranych kilka numerów więcej. Tyle, że one są nie tylko rozgrzebane, ale też dosyć ciężkie i dosadne. Keta z Mr. Happy sygnalizuje ten kierunek. Z miłą chęcią zagralibyśmy też coś na żywo, chociaż to wciąż jedna wielka niewiadoma w kontekście zwiększającej się liczby zachorowań i potencjalnego zamknięcia granic. Ale łączona trasa z Almost Famous? Czemu nie – zapowiada producent.
- przedszkolanek
po fali propsów...
gdyby te wielokrotne były mniej chujowe i wymuszone, to byłoby dużo lepiej
no i gierki typu nadal jestem w grze jak nadal, to jednak troche cringe jak się jest już absolwentem podstawówki
gdyby te wielokrotne były mniej chujowe i wymuszone, to byłoby dużo lepiej
no i gierki typu nadal jestem w grze jak nadal, to jednak troche cringe jak się jest już absolwentem podstawówki
Dziwię się czemu mi płyta nie przyszła. Miesiąc temu złożyłem zamówienie za które kurwa nie zapłaciłem...
Jak to teraz opłace to pewnie nici z wersji preorderowej, co?
Jak to teraz opłace to pewnie nici z wersji preorderowej, co?
- Ezio_Wroclaw
Dzień dobry panie Fantano.
Ale to jest piękny krążek, wszystko tu siedzi i nie ma klasycznych tylko bitów na soulowych samplach, ale też eksploracja innych styli, cudo
Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
Nie czaję spustów, średnia ta płyta. Bity bardzo kiepskie, Er spoko jak zwykle, ale niektóre wersy blisko krindżuwy. Ogólnie średnio i nic więcej
single chyba najlepsze tracki, więc trochę zawód
przyjemna płyta, ale bez rozpierdolu
przyjemna płyta, ale bez rozpierdolu
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Do Boga i Keta bardzo spoko, ale wszystkie tracki z gośćmi jak dla mnie słabiutkie
planujecie wrzucić bonusy na spotka @sosoullikesoul?
Świetna płyta, dobra odskocznia od aktualnych rapsów
#free2rzyn
Ten bonusik to spokojnie mógłby się znaleźć na właściwej części płyty zamiast takiego Wakey wakey na przykład. Ja byłbym rad, gdyby dało się coś zrobić, żeby na spotifaje wleciały też starsze rzeczy od Erkinga, bo ostatnio zapętlam takie Przystanki, czy Życie live on.
Erkinga wolę w konwencji z sixpacków, tutaj niby spoko, bity też spoko (a mało który raper mi leży na bitach pita), ale jakoś żaden numer nie przyciągnął mnie na dłużej, gościnki fatalne
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU