Sitek - Nowy vibe (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika

Re: Sitek - Nowy vibe (2020)

Post autor: #23 »

daveyo pisze: 26 wrz 2020, 12:28 Porównaj sobie jak cytujesz te wersy, a jak nawija je Sitek, coś może być wtórne i powtarzane tysiąc razy, ale jak masz głos i coś w nim charakterystycznego to nabiera to świeżości.
nie tłumacz swojego spierdolonego gustu w ten sposób
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Opisujesz Belmondoeeee, a chodzi Ci o Sitka
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Buchol

Post autor: Buchol »

daveyo pisze: 26 wrz 2020, 12:28 Porównaj sobie jak cytujesz te wersy, a jak nawija je Sitek, coś może być wtórne i powtarzane tysiąc razy, ale jak masz głos i coś w nim charakterystycznego to nabiera to świeżości.
Jak coś jest wtórne i powtarzane tysiąc razy to z definicji nie jest świeże. Może być co najwyżej dobrze zarapowane, ale akurat tekstowo to wciąż jest płyta z generatora płyt plhh ad 2020.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

daveyo pisze: 26 wrz 2020, 12:28 Wow, tak naprawdę można zrobić taki filmik o każdym raperze, ale przecież trzeba było wybrać jak najłatwiejszy cel.
Czyli w sumie zaorałeś się w pierwszym zdaniu stwierdzając, że wybrałem największego marniaka.
Awatar użytkownika

Nie ma rapera któremu nie zdarzyło się rzucić jakimś frazesem czy wypełniaczem, jednak jest różnica gdy jest tego mało tekst jest względnie w porządku, wtedy forma i charyzma przykrywa niedoskonałości, jednak gdy całe numery i płyty składają się z płytkich i nijakich tekstów które w dodatku można usłyszeć na każdej współczesnej produkcji to żadna charyzma tego nie przykryje.

Obecnie trend zabawy formą doszedł do poziomu który zamiast umilać słuchanie muzyki to je uprzykrza, dokładnie ten sam case był z raperami którzy kładli niepohamowany nacisk na technikę i onelinery zaniedbując tym samym całą resztę.
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
krychaj5

Post autor: krychaj5 »

daveyo wypierdalaj bronić Kartkyego
daveyo

Post autor: daveyo »

Wkurwiają mnie ci wszyscy pseudoznawcy, którzy nie mają kompletnie miłości do muzyki i są tu tylko po to żeby ją upokarzać i pokazywać w jak najgorszym świetle. Jebać.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

ty jesteś największym znawcą, wez juz wypierdalaj bo odlatujesz coraz bardziej gościu
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Buchol

Post autor: Buchol »

Typie, miłość do muzyki to nie akceptowanie wszystkiego co wychodzi w gatunku nieważne jak byłoby chujowe. Jestem pewien, że w juhc ludzi tu ma jej więcej od Ciebie. Sam wydałem na płyty i koncerty kupę kasy, a dzień w którym poznałem Dannego Fieldsa był jednym z lepszych w moim życiu. I to, że teraz ja, czy ktokolwiek inny powie, że Sitek nagrał chujową płytę z generatora nie świadczy, że upokarzamy muzykę (co to w ogóle znaczy xD absurd jak obraza uczuć religijnych), ale że jednak chcielibyśmy, żeby w gatunku którego słuchamy wychodziło tej chujowizny jak najmniej.
DeDoK

Post autor: DeDoK »

upokarza muzyke to sitek wypuszczajac takie gowno do empiku, a nie zatrzymujac wersow w szufladzie
onizuka

Post autor: onizuka »

nazwać płytę nowy vibe 5 lat po swoim momencie :lol:
Awatar użytkownika
guzi

Post autor: guzi »

słaba płyta, Jose ładnie podsumował i wyjaśnił tego marniaka
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

No no ja jestem przedostatni zeby hejtować bez powodu ale jak dawejo chcesz kogoś bronić to musisz podać jakiś argument ponad "nie znasz się tylko heatujesz i nie kochasz muzyki" bo nie po to ja gralem w orkiestrze i uczyłem się na instrumentach grać lub sprowadzałem sobie z ameryki symfoniczne aranżacje soundtracku pokemonów z generacji drugiej, bo to piękna jest muzyka, na winylu zeby wchodził dawejo i mowil ze sie nie znamy na muzyce i jej nie kochamy bo nie podoba nam się WSZYSTKO co wyszło kiedykolwiek i nie umiemy spojrzeć krytycznym okiem i stwierdzić oczywiste oczywistości.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

krychaj5 pisze: 25 wrz 2020, 14:04
Tylko straciłem na ten film czas co to w ogóle jest, jakieś powtarzający się kontent?
Awatar użytkownika

daveyo pisze: 26 wrz 2020, 15:01 Wkurwiają mnie ci wszyscy pseudoznawcy, którzy nie mają kompletnie miłości do muzyki i są tu tylko po to żeby ją upokarzać i pokazywać w jak najgorszym świetle. Jebać.
No obraź się bo nie potrafisz się jakkolwiek sensownie odnieść do zarzutów i argumentów w stronę chujowości tej płyty.
daveyo

Post autor: daveyo »

Ale ja już się nie odnoszę do samej płyty i nie ważne czy ona jest dobra czy nie, tylko do ogółu takich zachowań i powstawaniu takich żenujących filmików, które są z góry nastawione krytycznie w sposób bezsensowny i naciągany, przy czym autor oblizuje się niczym Flint zadający pytanie geng czy mafija.

Czy ja kiedykolwiek się przyczepiłem do kogoś kto napisał, że jakaś płyta mu nie siadła i w jakiś sposób to uargumentował? No nie, ale jak ktoś robi to w sposób taki jak powyższy to jest to po prostu tragedia.
Awatar użytkownika

Gość zacytował pół płyty w swoim filmie, przedstawił zapewne większość tych słabych tekstów a dla ciebie i tak taka krytyka jest bezsensowna. No kurwa XD.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ciekawe, czy istnieje filmowy daveyo, który nieironicznie jara się filmami Pujszo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Spenser

Post autor: Spenser »

Aaaaa tak, odwieczny konflikt idealizmu z idealizmem :joint:
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

daveyo pisze: 26 wrz 2020, 12:28 ale przecież trzeba było wybrać jak najłatwiejszy cel
no offence, ale gdyby tak było, to nagrałby filmik o tobie
daveyo pisze: 26 wrz 2020, 12:28 już pomijając fakt, że myślisz, że słowo suka odnosi się jedynie do kobiet.
w twoim świecie suki to te osoby, które czekają w sypialni z kutasem? pytam dla kolegi jbc
daveyo pisze: 26 wrz 2020, 12:28 Jest jedyny plus tych żenujących filmików, że nabrałem większego szacunku do Flinta, bo choć bliżej mu do starszych rzeczy i czasami powie coś co jest nie na miejscu, to nie boi się powiedzieć, że podoba mu się coś z nowych rzeczy,
chłopie, przecież jose w tym roku spropsował dosłownie ze 4 boombapy
Spoiler
Jose pisze: 13 sty 2020, 7:45 Update 21 kwietnia
TIER WALKA O TOP10
Graf Cratedigger - Between
Tuzza - Giardino
Pazzy - Babyface
ej-matt - ejzurekcja
Quebonafide - Romantic Psycho
ponadto Jose przypominam o prośbie o dopisane lost tapes do tytułu
ODPOWIEDZ