Nitro Beatz - Noonish Beattape (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

nitrobeatz

Nitro Beatz - Noonish Beattape (2020)

Post autor: nitrobeatz »

Okładka
Obrazek
Bity w stylu Noona/Ajrona z najlepszej epoki polskiego hip-hopu

https://nitrobeatzinstrumentals.bandcam ... h-beattape
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: Nitro Beatz - Noonish Beattape

Post autor: Jose »

Planujesz wrzucić na YT albo inne streamy? Nie lubię słuchać z bandcampa jak cholera, a tak pewnie częściej wrzucałbym na słuchawki. Fajna sprawa generalnie.

Single:

nitrobeatz

Re: Nitro Beatz - Noonish Beattape (2020)

@Jose Dziękuję za odezew. Postaram się wrzucić na pewno, ale jeszcze nie teraz, po prostu nie chcę póki co "krzywdzić" tych parę osób, które zapłaciło tę $4.99 na Bandcamp, żeby słuchać mój album w najwyższej jakości (mimo darmowego, chyba ciut gorszej jakości odsłuchu na Bandcamp). Jest w tym trochę ekskluzywności dla słuchaczy, a i więcej $ dla artysty, bo moje rzeczy na Spotify nawet się chyba nie zwracają. Jeśli wpadłaby z tego jakaś sensowna kwota to może kiedyś pokusiłbym się o kolejny "beattape" w tych klimatach, ale się nie zapowiada. Aktualnie szukam pomysłu na klip do "Nowy Człowiek" i kolejne rzeczy będą sukcesywnie wlatywać na Youtube od czasu do czasu.
Awatar użytkownika
alis_springs

Post autor: alis_springs »

bardzo fajny beattape, słuchając niektórych produkcji, na przykład 'szaleństwa', czułem się znowu jak niemający problemów trzynastolatek zakochany w polskim truskulu z jego najlepszych czasów. dziękuję Ci za to.
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Czuje w tym noona, sample się zgadzają ale nie są cięte tak jak robił to noon ale wiadomo, nikt tak tego nie robił i nie robi ale nie wiem czy słyszałem coś co nie było noonem a brzmiał podobnie. Szaleństwo to sampel prosto wzięty z czegoś co robił noon dla pezeta nie pamietam jaki track możę zimna fuzja. Nie będę obrazał ale to stoi 2półki niżej niż noonowe bity ale czy ktokolwiek kiedykolwiek zrobił bity w stylu noona które były chociaż podobne do oryginałów? nie. Mi nie siedzi jak cięte są te sample, nie umiem tego opisać słowami bo to czuje moim chujowym uchem muzycznym. Nie mówie ze to gówno czy coś bo podobają mi się te bity i sam noon już od lat nie robi takich bitów i to taka nostalgia ale na siłę bo tak jak było kiedyś to już nie będzie niestety. Ale nieskładny słowotok post sorry ogólnie fajne i mi się podoba ale to nie to samo co oryginały i nawet taka krytyka to jak pochwała bo nie wiem czy ktoś by to lepiej zrobił, pewnie nie.

pochwalam dobór sampli bo są idealne noon style, szczególnie perkusja mocno noonowa.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
nitrobeatz

Bolo pisze: 24 wrz 2020, 23:43 Szaleństwo to sampel prosto wzięty z czegoś co robił noon dla pezeta nie pamietam jaki track możę zimna fuzja.
Pudło ;) Dzięki wszystkim za opinie, mimo wszystko jest to nisza i cieszę się, że zrobiłem coś takiego
Awatar użytkownika
Addicted

Post autor: Addicted »

Szaleństwo to nie jest przypadkiem Pezet - Szósty Zmysł?

A co do płyty, to propsy, piękny powrót do tego co kiedyś było dużo bardziej popularne niż teraz.

@edit

Aha przepraszam, zapomniałem - osobne propsy za wideo, fajny klimat to razem tworzy - dobry pomysł
nitrobeatz

@Addicted @Bolo @alis_springs
Sampel to nic z Pezeta ani Noona. Był taki polski remiks "Power of love" Jennifer Rush, śpiewała to też Celine Dione.
Chodzi o Krystynę Giżowską ze swoją Potęgą Miłosci. Jak widać dość popularny numer wśród Grażyn na YouTube :)
Także możecie puszczać na randkach z Julkami, a nie jakieś Oliwki Brazylijskie.

https://youtu.be/jbGcId4rCA0
Awatar użytkownika
Sieloo

Post autor: Sieloo »

W 2013 KPSN zrobił coś podobnego (zwłaszcza fajne numery 3, 4 i 5): https://www.datpiff.com/KPSN-Noon-Ajron ... 24381.html
nitrobeatz

@Sieloo i niestety mnie jak i wielu innych to ominęło. Jeśli jest coś takiego jak "polski styl", to właśnie to! Mam nadzieję, że to wróci na mainstream i więcej raperów będzie sięgać po takie bity.
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Fajne brzmienie, podoba mi się, nie trafiłem wcześniej na ten temat
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
ODPOWIEDZ