Sportowy Offtopic

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
kapec

Re: Sportowy Offtopic

Post autor: kapec »

Człowiek myśli że widział w piłce już wszystko, tymczasem w polskiej drugiej lidze
Spoiler
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

szkoda ze nie wpadło
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

xDD
Influencer.
Awatar użytkownika
WHITE

mecz Armenia - Gruzja przeniesiony do Tychów
e: bez kibiców
Influencer.
RzDPH

Post autor: RzDPH »

Ktoś ogarnięty w temacie odpowie mi na pytanie czy ten Duda, co ograł Carlsena w szachy to mu się fartnęło, czy może chłopak ma we łbie serwer googla i myśli 10^liczby pi do przodu?
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

RzDPH pisze: 11 paź 2020, 19:59 Ktoś ogarnięty w temacie odpowie mi na pytanie czy ten Duda, co ograł Carlsena w szachy to mu się fartnęło, czy może chłopak ma we łbie serwer googla i myśli 10^liczby pi do przodu?
Tu masz pełną analizę partii i dlaczego skończyła się takim wynikiem:

https://infoszach.pl/2020/10/10/duda-po ... lsena/amp/
How nonbinary persons kill people?
They / them.
Awatar użytkownika
recklezz

Post autor: recklezz »

kurwa ale mocny rok sportowo, ciekawe kto sportowcem roku w tym plebiscycie/gali mistrzow. Mamy mistrzynie Roland Garros, najlepszego pilkarza europy, zużlowy mistrz świata oraz mistrz ufc :shock:
tRO8l3
Zbanowany

Post autor: tRO8l3 »

Dla mnie Robert Lewandowski, o czym tu gadać. Najlepszy rok w karierze, najelepszy na świecie w tym roku, LM jego. Rozważanie Igi, bo sobie jeden turniej wygrała, niepoważne.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2020, 20:15 przez tRO8l3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

recklezz pisze: 11 paź 2020, 20:12 ciekawe kto sportowcem roku w tym plebiscycie
Ten kto medialnie zrobi najwięcej hajsu i będzie złotym środkiem między "rozpoznawalny", a "już wyeksploatowany".
Czyli Świątek vs Lewandowski imho.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
Awatar użytkownika
recklezz

Nie no, Iga nie wygrała sobie jednego turnieju tylko wygrała wielki szlem gdzie nigdy wcześniej nie udało się tej sztuki dokonać mezczyznie czy kobiecie narodowości polskiej w przeszłości, jest to niebagatelna sprawa bo taki np wimbledon jest rozgrywany od 1877 roku i dopiero teraz udało sie odnieść sukces. Lewy no rok miał najlepszy w karierze, na jego nieszczescie nie otrzymał złotej piłki która by była taka wisienka na torcie, co prawda otrzymał jakas tam poboczna nagrode dla najlepszego zawodnika europy ale co zlota pilka to zlota pilka. Zmarzlik obronił tytuł mistrza swiata tez nie lada sztuka, no Błachowicz mega sukces w polskim mma ale z tych 4 to raczej bym go stawiał poza podium choć mogę się oczywiscie mylić.

@Godhand no to brzmi jakby Iza była faworytką bo istny rozpierdol zaczeła medialny po tym zwyciestwie nad Halep i to nie tylko w Polsce a na całym sportowym świecie, a przed turniejem nikt szans zbytnio jej nie dawał.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2020, 20:46 przez recklezz, łącznie zmieniany 1 raz.
tRO8l3
Zbanowany

Post autor: tRO8l3 »

Nie no, zainteresowanie tenisem jest tylko wtedy kiedy Polak gra w półfinale i coś tam wygrywa. Zainteresowanie piłką jest zawsze i wszędzie, w tenisa może 3% polaków grało, a Robert dał kompletne podstawy żeby zostać sportowcem rok. Iga niech udowodni, że jest poważna i utrzyma formę, powygrywa mniejsze turnieje, pokaże swoją wartość, to wrócimy do tematu za rok.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Spoiler
Obrazek
To o czym wspominasz wyżej było mówione rok temu w kontekście żużla, a i tak wygrał ten gostek. Ja tam w sumie nie wiem, ta Świątek spoko jakby dostała tak na zachętę przez wjebanie się w mainstream, ale no Robo jednak co miał rok to szok
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

tRO8l3 pisze: 11 paź 2020, 20:14Rozważanie Igi, bo sobie jeden turniej wygrała, niepoważne.
:bowdown: :bowdown:

ps nagroda dla robbiego oczywiście
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

jest jeszcze Kubacki który wygrał turniej 4 skoczni i może zimą jeszcze dołoży cegiełkę do kolejnego sukcesu
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

No Kubacki to ma trochę pecha, bo wygrał turniej 6 stycznia. Od tamtej pory tyle się wydarzyło zarówno w sporcie jak i sytuacja z covidem, że tamte skoki trochę poszły w zapomnienie. Pozostali faworyci plebiscytu odnosili sukcesy w ostatnich tygodniach i Kubacki pewnie będzie poza podium, bo z Lewandowskim i Świątek nie ma szans, a Zmarzlik pewnie będzie 3. Kubacki musiałby odpalić Małysza z najlepszych czasów, żeby być w top 3 :D
Jeszcze większy kłopot bogactwa mógł być jakby nie odwołano Igrzysk - pewnie doszłyby ze 2-3 złote medale (np. Fajdek).

Wg mnie powinno być tak: 1. Lewy 2. Świątek 3. Kubacki (z racji że jestem kibicem skoków, a wygranie TCS to jednak spora rzecz w tym sporcie, natomiast żużla i UFC nie oglądam)
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Spoiler
O kurwa De Bruyne jaka piła :bowdown:
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

Ten sportowiec roku to bez większego znaczenia, ale w ramach zabawy oczywiście Lewy > Iga >>>>>>> Zmarzlik > reszta to jedyna słuszna kolejność
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Awatar użytkownika
recklezz

Faworytem bukmacherów jest Lewy kurs 2,10 więc do pewniaka to daleko, za nim Światek 2,7, pozniej Zmarzlik 7 i Kubacki 15.
Awatar użytkownika
WHITE

liga portugalska w Eleven
Influencer.
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

Właśnie słucham

Jak klub piłkarski przejął władzę w Naddniestrzu (Dział Zagraniczny Podcast#053)
Spoiler

Sheriff Tyraspol jest hegemonem ligi mołdawskiej: ma na koncie 18 tytułów mistrzowskich, dwukrotnie więcej niż kolejny rywal, w obecnym sezonie nie przegrał żadnego meczu, jego zawodnicy strzelili 38 goli, a stracili jedynie 2. Drużyna stale reprezentuje więc Mołdawię w europejskich pucharach, mimo że... jej właściciele są nieformalnymi szefami regionu, który już trzy dekady temu ogłosił niepodległość i nie uznaje władzy Kiszyniowa.

O tym, jak działa ten przedziwny układ, opowiada Michał Kołodziejczyk: dyrektor redakcji sportowej Canal+, oraz współautor z Anitą Werner książki "Mecz to pretekst. Futbol, wojna, polityka".

Nagrania możesz odsłuchać na stronie: http://www.dzialzagraniczny.pl/

Lub w aplikacjach: Spotify, iTunes, Google Podcasts, Pocket Casts, Stitcher, Overcast, Podplayer i Podkasty.info

Jeżeli podoba Ci się ten podcast, to możesz mnie też wesprzeć dobrowolną wpłatą w serwisie Patronite: https://patronite.pl/dzialzagraniczny
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
ODPOWIEDZ