6ix9ine - TattleTales (2020)
Re: 6ix9ine - Tattle Tales (2020)
Locked up 2 najlepsze, ciekawe czy klip jakiś zrobia
Nie no, nie porównujmy tego do poprzednich płyt, gdzie miał dużo lepsze podkłady nie robione na jedno kopyto i gdzie nawet swój talent objawiał. Tutaj na większości płyty poszedł po najmniejszej linii oporu, nawet mnie wkurwiło powtórzenie tych samych linijek o "stop being dumb cuz I'm dummer" czy podobnych na kilku trackach.

Skąd ja znam flow 69 z TUTU? Już gdzieś to słyszałem ale za chuja nie mogę sobie przypomnieć kto tak nawijał, nie on sam przypadkiem?
O kurwa dokładnie o to chodziło pozdro
GOOBA oraz TROLLZ jedyne co jest dobre (a nawet zajebiste) na tym albumie
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
We gon' be okay
co tu się odjebało z mixem 
przecież to wszystko brzmi jak nagrane na szybko dzień przed deadlinem
przecież to wszystko brzmi jak nagrane na szybko dzień przed deadlinem
Popularność 6ix9ine jest to ostatnia granica do przekroczenia w traktowaniu rapu jako muzyki w jakiś sposób ulicznej i prawdziwej. Kiedyś było sporo artykułów jak szybko hip hop jako niekomercyjna kultura upadnie w odniesieniu do zjawiska punku. Mamy rapujących youtuberów i aktorów ale rapującego konfidenta robiącego ogromne liczby na rynku rap to coś innego. Pamiętam jego początki i ładowanie po kablach na klipie, no ale pewnie wtedy "był pod wpływem gangu".
Oczywiście nie mówię, że jego muzyka jako muzyka rap brzmi źle bo wpompował w to kupę hajsu żeby brzmiało i wyglądało. Jednak kiedyś się mówiło, że nie wszystko ma cenę.
Oczywiście nie mówię, że jego muzyka jako muzyka rap brzmi źle bo wpompował w to kupę hajsu żeby brzmiało i wyglądało. Jednak kiedyś się mówiło, że nie wszystko ma cenę.
Dla tych co się jarają odgrzewanym kotletem, posłuchajcie sobie oryginału (2004) , bo pewnie część z was jeszcze wtedy do przedszkola chodziła 
https://www.youtube.com/watch?v=14PgWitIbSk
https://www.youtube.com/watch?v=14PgWitIbSk
Locked Up
i wszystko inne. Tego właśnie oczekiwałem zawsze od niego, albumu naszprycowanego samymi potężnymi hitami w różnej stylistyce (co tylko pokazuje jego wszechstronność), bezwzględności i czerpanie w 100% ze swojej sławy i popularności. Słychać tutaj, że był głodny muzyki i brakowało mu tego. Do tego świetne klipy, które tylko to podkreślają.
Ciężko powiedzieć czy jest to jego najlepszy album, bo zaraz odpalę DUMMY BOY lub Graduation Day i będę mógł powiedzieć to samo, ale na tę chwilę tak, jest to najlepszy materiał od niego.
Ten człowiek jest niezniszczalny i nic nie stanie mu na drodze.
Ciężko powiedzieć czy jest to jego najlepszy album, bo zaraz odpalę DUMMY BOY lub Graduation Day i będę mógł powiedzieć to samo, ale na tę chwilę tak, jest to najlepszy materiał od niego.
Ten człowiek jest niezniszczalny i nic nie stanie mu na drodze.
Tekashiemu udała się rzecz niebywała, stworzył album na poziomie Lil Pumpa. No ale niczego specjalnego się nie spodziewałem. Dobry album dla zbuntowanych nastolatek zafascynowanych TikTokiem, nic więcej. Nic mi się nie spodobało.
Re: 6ix9ine - TattleTales (2020)
Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 19:58 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
ale Pump tejp był naprawdę spoko i kilka poziomów wyżej niż to
Ale on chyba porównuje do tego ostatniego albumu Pumpa, który był przy okazji debiutem oficjalnym chyba.
Za to debiut 6ix9ine'a był kozacki i nawet nie ma co porównywać.
Za to debiut 6ix9ine'a był kozacki i nawet nie ma co porównywać.

Dokładnie, miałem na myśli głównie ten ostatni album. Pump Tape nawet nie słuchałem.
Sorry, nie określiłem dokładniej.
W ogóle sama myśl o porównywaniu cudownie durnego pump tape do tego ścieku od 69 
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
Pierwsze przepowiednie mówią o 150k w pierwszym weeku. Ostatecznie pewnie skończy poniżej, bo raczej repeat value ma niewielki, ale powyżej 120k powinien ostatecznie sprzedać, co... Sam nie wiem, czy to i tak dobry wynik, z jednej strony powyżej 100k, więc ta bariera przełamana, ale on 100k to miał z samych merchów i sprzedaży Gooba i Trollz chyba.
Niemniej jedynka na Billboardzie pewnie będzie.
Z drugiej strony bardzo ładny liść w mordę ludziom z przemysłu. Na Spotify czy Apple Music nie uświadczycie tego albumu w nowościach, na playlistach go nie ma. Wszyscy go bojkotują, a i tak gra na nosie. To mi się akurat podoba.
Z drugiej strony bardzo ładny liść w mordę ludziom z przemysłu. Na Spotify czy Apple Music nie uświadczycie tego albumu w nowościach, na playlistach go nie ma. Wszyscy go bojkotują, a i tak gra na nosie. To mi się akurat podoba.

Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 19:59 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
Podobno bundle już teraz mają się nie liczyć i najbardziej zaktualizowana prognoza przedstawia poniżej 50k w pierwszym tygodniu. 
Dodano po 1 dniu 14 godzinach 49 minutach 9 sekundach:
Najnowsze dane mówią o 45k, został ostatni dzień, więc nawet 50k nie pęknie. Swoją drogą bundle z GOOBA zostały sprzedawana przed sierpniem, czyli tym przejściowym terminem Billboardu, TROLLZ tak samo. Ciekawe co z tego wyjdzie. Niemniej jednak 50k dla 6ix9ine'a, to jak 5k dla Smokepurppa - big L.
Dodano po 1 dniu 14 godzinach 49 minutach 9 sekundach:
Najnowsze dane mówią o 45k, został ostatni dzień, więc nawet 50k nie pęknie. Swoją drogą bundle z GOOBA zostały sprzedawana przed sierpniem, czyli tym przejściowym terminem Billboardu, TROLLZ tak samo. Ciekawe co z tego wyjdzie. Niemniej jednak 50k dla 6ix9ine'a, to jak 5k dla Smokepurppa - big L.