Taco Hemingway - Europa (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Re: Taco Hemingway - Europa (2020)

Post autor: clockers »

@Holden dlaczego lać po łapach za próby nagrywania na drillach?
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

No Outro jest kurwa spoko, ale jak można było je tak spieprzyć tym kretyńskim monologiem na początku i zmianą bitu na końcu nie mam pojęcia. Jakby nie mogło się zaczynać gdzieś od 0:50
Pełna zgoda @Nedvved
Kiedyś się pisało, że legal kastruje, a teraz wypadałoby rzec, że branża zatruwa muzykę xD
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2020, 11:48 przez mario995, łącznie zmieniany 1 raz.
Denar

Post autor: Denar »

Dzień dobry, ja się wiąże z takim problemem.
W creditsach pojawia się informacja o producencie wykonawczym albumu, a nawet jest ich dwóch!
Moje pytanie brzmi - czemu Jan Porębski i Michał Chwiałkowski dopuścili na ten album tak tragiczne featuringi oraz czemu nie odrzucili kawałków-zapychaczy, dzięki czemu z Jarmarku i Europy można było stworzyć jedno porządne LP.
W sumie Taco był ostatnim muzykiem na którego albumy czekałem i kibicowałem mu mocno. Szkoda że przygoda trwała 6 lat ale przy takiej ilości materiału i braku dłuższej przerwy musiało chyba się tak to skończyć. Po Outro liczę że to ostatnia płyta i teraz będzie się realizował w 2020 z dala od fleszy. Niech ucieka z tej Europy do LA jak Steez czy coś, bo po co pisać o tym albumy.
Nawiązując do klasyki "polski rap zaczął mi konkretnie zwisać w czasach, kiedy jeszcze rozumiałem Filipa"
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Boże, jak ten Szpak drze tego ryja, to jest serio coś najgorszego.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Zaraz wjedzie tu @daveyo i napiszę jakjaka ta płyta jest zajebista i przełomowa, a my po prostu tego nie rozumiemy
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

Luxembourg, Grand Prix i po tych kawałkach mogłaby skończyć się płyta. Refreny dramat.

Szpaku najgorszy, a Taco nawija z taką manierą, że przez długi czas myślałem, że słucham jakiegoś Schaftera.

Taco to zajebisty warsztatowo raper, ale te obydwie płyty robione pod szersze grono słuchaczy co zaowocowało totalnym padłem. Z Jarmarku i Europy nie byłbym w stanie złożyć nawet dobrego EP. Zawód.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

kto slucha taco rucha kolege
warzywo

Post autor: warzywo »

Obliczył już ktoś może jak często przewija się na tej płycie „napiwek“ i „wciąganie“ w porównaniu do Kikkomana i włosów magenta u Pezeta?
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

az chce sie sprawdzic jakie to chujowe
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

[Zwrotka 2: Bedoes]
Cały gang przez Europę, złe słowo o Taco skończysz z plastrem na nosie
Jak jesteś kozakiem po tej flaszce na głowę, sprawdźmy czy też będziesz po tej flaszce na głowie

Suko jestem dziki, zabierzemy twoje narkotyki
Młody Borek oraz Młody Fifi
Ślimaki w Paryżu, Berlin - kebab w ryżu
Mała, pokaż dar Pomorza memu koledze z Kairu
Mi nie imponuje twoja szmata, ani szmata twego brata
Ani szmata brata szmaty twego brata
Jak położyłeś rękę na rodzinie, no i wracasz z lasu w gaciach
No to ciesz się z tego, że w ogóle wracasz

Miałeś jakieś lęki? Brałeś jakieś leki?
Czemu jesteś pojebany, Bedi?
Dlaczego nikt mnie ciągle nie rozumie
Każdy myśli, że żartuję, kiedy mówię, że muszę kogoś zastrzelić
Zrobiło się dziwnie, hehe, nie no to był żart

Chcesz mi złamać serce to je łam, byle szybko
Przepraszam wszystkie miłe panie za słownictwo
Ale muszę przyrzec, nigdy nie zatańczę z byle dziwką
Ale mnie śmieszy ta przewózka, mam nadzieję, że będzie bagażnik v2 i znowu Bedoes stwierdzi, że on wcale się nie kreował na żadnego kozaka i ulicznika, a tak w ogóle to kochajmy się wszyscy :wall:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

Tak jak ktoś wspomniał - obecnie to on do bagażnika miałby problem się zmieścić. W sensie jest szansa - bagażnik jakiejś terenówki.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Awatar użytkownika
mopek

Post autor: mopek »

Musiałby się do kogoś po ksywie spruć a od tego ma solara żeby do tego nie dopuścił. A płyta pewnie wyznaczy standardy mody w liceum i teraz najbardziej kul będzie praca w gastro i opierdalanie stymsów co tydzień co w sumie z reguły idzie ze sobą w parze (chyba że tako już nie jest bożyszczem licealistek niech jakiś maturzysta mnie poprawi jak coś).
wst

Post autor: wst »

Okej, "Na Paryskie Getto..." to fajny track i można zostawić, reszta z tych obu płyt do śmietnika. Uznajmy, że to się nie wydarzyło i za rok nagraj coś normalnego.
mefisto47

Post autor: mefisto47 »

Jakie są te bonus tracki z preorderow? Ktoś już dostał?
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Jak powiedział poeta:
Dragi? Im nie zrobisz złej reklamy
Pierwszy krok juz jest kurwa za wami

Tez po przesłuchaniu całości mam wrażenie ze Taco robi dobra reklame narkotykom. No bo przecież jak taki mądry z wielkiego miasta ćpał to chyba każdemu wolno co nie
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

no ale te jego opisywane przygody narkotykowe to nie przewozka, tylko doswiadczenia 80% studenciakow

tak mysle

a plytka spoko se grala podczas szczelania na konsoli takze polecam

juz nei slucham rapu zeby mnei czegos raper uczyl, wystarczy mi ze dobrze buja, dobrze plynie i czasami usmiechne sie na jakis wers

takie kuwra narzekanie jak to raperzy teraz slabi tekstowo hurr i durr a Bisza nikt nie slucha
Obrazek
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Cz4rny1337 pisze: 04 wrz 2020, 15:43 juz nei slucham rapu zeby mnei czegos raper uczyl, wystarczy mi ze dobrze buja, dobrze plynie i czasami usmiechne sie na jakis wers
No widzisz, a mnie i pewnie wiele osób z tego tematu ani dobrze nie bujało, uśmiechy po wersach policzyć mógłby na palcach jednej ręki saper, a i co do płynięcia na tej płycie to bym się kłócił, bo wiele zabiegów z flow brzmi po prostu słabo.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

a ja tam np proposuje, ze kombinuje Taco, nikt nie zwraca w sumie na to uwagi, ale przeszedl spora zmiane od Trójkąta, a istniala duza szansa, ze wiecznie to samo na to samo kopyto bedzie grane jak u jakiegos OSTRego czy FISZa i bedzie nudny idol radiowej trójki z 16 takimi samymi plytami w dyskografii

w sumie szprycer byl takim punktem zwrotnym
Obrazek
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

nie no ale ustalmy, jeśli chodzi o flow/technikę, to Taco zajebał ogromny progres od czasów Trójkąta, czy nawet Marmuru i jest w aktualnie w topce w kraju pod tym względem. lata sobie na każdych bitach swobodnie, kontroluje głos, zmienia akcenty, zagęszcza rymy. na tym polu naprawdę wszystko się zgadza.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Bedoes też "lata sobie na każdych bitach swobodnie, kontroluje głos, zmienia akcenty, zagęszcza rymy", ale co z tego, skoro od dawno brzmi to chujowo? Do czasu tych płyt bym się zgodził, ale tu w wielu miejscach brzmi to dla mnie po prostu słabo. Umiejętności ma, to jak je wykorzystał na tej płycie natomiast uważam za słabe.
ODPOWIEDZ