Taco Hemingway - Europa (2020)
Re: Taco Hemingway - Europa (Lato 2020) [Zapowiedź]
Cudowne jest to moralizatorstwo:
>O nie, wszyscy ćpają, młodzieży teraz tylko narkotyki w głowie, kto to widział, uważajcie na heroinę.
>Hehe, leki z kodeiną. Mmm, hydroksyzyna. A mówiłem wam już, że w liceum palilem ziułko?
Ale to jest hipokryta XDD.
>O nie, wszyscy ćpają, młodzieży teraz tylko narkotyki w głowie, kto to widział, uważajcie na heroinę.
>Hehe, leki z kodeiną. Mmm, hydroksyzyna. A mówiłem wam już, że w liceum palilem ziułko?
Ale to jest hipokryta XDD.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
- filipthekiddo
zapowiada się taka chujnia, że aż chyba przesłucham w całości :3
w ogóle to z ś.p. zioło zioło się znali nawiązując do numeru „Nie ufam sobie sam”?
ONA MÓWI JEBAĆ PSY, A JA MÓWIĘ C'EST LA VIE
po 1 odsłuchu stwierdzam, europa>gówno>Jarmark. Wydaje się być materiałem o lepszym repeat value, ale i tak taco zniżka formy po szprycerze.
Zwrotka Szpaka
Zwrotka Szpaka
czy szpaku moze zostac oficjalnie zdelegalizowany?
jakis typ na yt
jakis typ na yt
z jarmarkiem i europą jest tak że jarmark skupia sie bardziej na liryce, przekazie merytorycznym
jarmark spotkal sie z duzą krytyką, wiele głosów mowiło że to najslabszy album filipa
ale chodzi chyba o to ze jarmark z założenia nie miał być ładnie brzmiący; te 2 plyty to metafory podejscia do sytuacji światowej; jarmark odpowiada widzeniu wielu rzeczy, dostrzeganiu problemów spolecznych, pelny wypowiedzi politycznych, i przez to strona jarmarku jest raczej "brzydsza", pesymistyczna, troche takie starcze pierdolenie
natomiast europa to podejscie nieco dzieciece, niedojrzałe; teksty nie orbitują wokół "powaznych" tematów, melodie są przyjemne, nowoczesne, wręcz kolorowe. europa moim zdaniem figuruje jako to podejscie wg którego nie ma co zawracac sobie glowy sytuacją swiatową i cieszyć się życiem. co wazniejsze, jarmark i europa się dobrze uzupelniają tymi różnicami i razem dają cos spojnego i tak naprawdę uniwersalnego, dla każdego i w zaleznosci od nastroju
Lanek
Gdyby wyprodukował więcej albumu, to może i repeat byłby większy, a tak raczej nie będę wracać
Szpaku wygrał konkurs na najgorszy wysryw roku. Co to kurwa jest xD
Gdyby wyprodukował więcej albumu, to może i repeat byłby większy, a tak raczej nie będę wracać
Szpaku wygrał konkurs na najgorszy wysryw roku. Co to kurwa jest xD
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2020, 6:44 przez Krynew, łącznie zmieniany 1 raz.
Kocham, pozdrawiam
złe słowo o Taco, skończysz z plastrem na nosie.
Re: Taco Hemingway - Europa (2020)
Na miejscu grubego to bylbym ostrożny z takimi wersami bo znowu skonczy w bagazniku, z tym, ze teraz to jakis SUV bedzie potrzebny bo przy jego masie obecnie to do zwyklego bagaznika nie wejdzie a jak wejdzie to amorki pierdolna
Jestem ziomem co ostrzy maczetę
- qualite_de_schizoide
przecież tego nie idzie słuchać
najgorszy syf, ktory taco zrobił
tragiczny album naprawdę, jarmark jeszcze jeszcze, ale to w ogóle się nie broni, tragedia
najgorszy syf, ktory taco zrobił
tragiczny album naprawdę, jarmark jeszcze jeszcze, ale to w ogóle się nie broni, tragedia
- 40 minut easy
jestem w połowie i jakie to jest złe 
jedyną zaletą tego albumu jest podniesienie wartości Jarmarku
jedyną zaletą tego albumu jest podniesienie wartości Jarmarku
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział to Filip nie pali marihuany, ale chyba wspomina o tym w co drugim utworze to pewnie wiecie.
ja pierdole, Szpaku to jest najbardziej ordynarne i bezczelne prowo w historii tej rap gry

Po pierwszym odsłuchu nie porwało mnie to w ogóle - miała być lekka, luźna płyta, wiec wyobrażałem sobie coś w stylu Szprycera, a dostałem jakieś mdłe pierdolenie z koszmarnymi featami (popularność Szpaka to musi być jakaś grupowa prowokacja). I te chujowe skity pod koniec kawałków, kurwa, myślałem, że już się raperzy nauczyli skity wrzucać jako osobne tracki zamiast wpierdalać je w kawałki. Michael Essien Birthday Party i Luxembourg zdecydowanie najlepsze póki co.
ponoć kiedy John Lennon dowiedział się, że w jego dawnej podstawówce nauczyciele każą uczniom analizować teksty jego piosenek, powiedział "let the fuckers figure this one out" i napisał tekst do "I am the walrus". Tak też rozumiem zwrotkę Szpaka, chciał po prostu strollować tych przygłupów, którzy kupują jego płyty
reszty albumu nie skomentuję, bo boję się wpierdolu od bedoesa
reszty albumu nie skomentuję, bo boję się wpierdolu od bedoesa
NIe no żenująca jest ta płyta, jakiś dziwny fetysz czy obłęd wciągania, serio to jest najważniejszy problem 2020 roku? Już nawet nie problem, w założeniu ta płyta miała być luźniejsza, a tu w każdym tracku musi to być wspomniane. Przykre życie musi mieć ten kolo jak ten temat skupia całą jego uwagę.
Do tego te strasznie chujowe featuringi, których nie da się słuchać. Szkoda, że koleś się tak szybko skończył.
Z plusów to "Luxembourg", "Ortalion" i "Na paryskie ghetto...", ale bez tego Borucciego.
Do tego te strasznie chujowe featuringi, których nie da się słuchać. Szkoda, że koleś się tak szybko skończył.
Z plusów to "Luxembourg", "Ortalion" i "Na paryskie ghetto...", ale bez tego Borucciego.
Taco+Rumak bez gości
Najlepszy Taco, im więcej tam jakichś Deemzów, Lanków itp tym słabiej
Najsłabsza rzecz Taco
Singielek urodzinowy na tle całej reszty wypada wspaniale xD
Outro całkiem niezłe w pierwszej części, dobry bit
I to tyle niestety
Najlepszy Taco, im więcej tam jakichś Deemzów, Lanków itp tym słabiej
Najsłabsza rzecz Taco
Singielek urodzinowy na tle całej reszty wypada wspaniale xD
Outro całkiem niezłe w pierwszej części, dobry bit
I to tyle niestety
Bedoes i Szpaku to mają jakieś zawody o tytuł najbardziej cringe'owego rapera na scenie?
Mam wrażenie, że istotną siłą pierwszych projektów Taco były tajemniczość i wyraźna odrębność od reszty sceny.
Teraz wkroczył między wrony no i nie muszę kończyć.
Poszedłbym krok dalej: Taco jak najdalej tej sceny.
Mam wrażenie, że istotną siłą pierwszych projektów Taco były tajemniczość i wyraźna odrębność od reszty sceny.
Teraz wkroczył między wrony no i nie muszę kończyć.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2020, 11:07 przez Nedvved, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiszka Franciszka, nie ma co się tu kurwa oszukiwać.
A za próby nagrywania na drillach - lać po łapach jak w Brazylii za próbę kradzieży garści przyschniętych daktyli.
A za próby nagrywania na drillach - lać po łapach jak w Brazylii za próbę kradzieży garści przyschniętych daktyli.