Kartky - Outside Of Society + Ballady i romanse (07.2020) [Zapowiedź]
Re: Kartky - Outside Of Society + Ballady i romanse (07.2020) [Zapowiedź]
@SiNi jak tam preorderek przyszedł? 
Taaa razem z VBSem , dwie płytki Kartkiego zapakowane w taką tekturkę plus opaska , wlepki i spinka, Deys 2x na feacie , jak odsłucham to napisze kilka słów, liczę na lepszy album od poprzednika.
Do mnie też dzisiaj przyszło, ale odsłuch musi poczekać do poniedziałku.
No i szacunek za to, że mimo, że poszedł na swoje, wydania fizyczne nadal prezentują wysoki poziom.
No i szacunek za to, że mimo, że poszedł na swoje, wydania fizyczne nadal prezentują wysoki poziom.
Chciałbym poznać ludzi którzy zamawiają preorder płyty rapera vbs
- yungXpaproch
wpadlem tylko powiedziec ze kartky jest slaby, essa 
A jaki masz z tym problem? Napisz sobie na fanpagu Vbsa do ludzi i się umów
Album utrzymany w stylistyce typowej dla Kartkyego,nie ma tutaj jakiegoś zaskoczenia, kolejny wytwór równokształtny jak poprzednie,trochę szkoda, ale z drugiej strony dostajemy bezpieczny grunt. Jeśli komuś podobały się "Zakazane piosenki" to będzie zadowolony. Jest to lepszy i bardziej rozszerzony produkt z melodycznymi bitami i harmonią przyjemną dla ucha, pomimo surowych tekstów tracki są pogodne, a refreny całkiem zjadliwe tak samo jak zwrotki, oczywiście ponuraki też się znajdą i są jak zawsze chyba nieodłączną formą krążka.Bardzo podoba mi się utwór "Chłopcy z Placu Broni" świetna melodia w tle jak i sam bit stworzony przez ADZ w stereo brzmi to soczyście."Hialuron" typowy letniak sprawiający tupanie , szkoda ,że całość nie jest właśnie w takim klimacie.Gościnki udane, robota Gibbsa wiadomka, nawet nie ma o czym dyskutować , według mnie powinien wydać płytę solo. Przyłu i Oliver ujmująco, no i oczywiście wisienka na torcie Deys, nie wiem jak on to robi, ale jego większość wykonań artystycznych to dla mnie po prostu wirtuozostwo. Na drugiej płycie mamy 7 tracków kilka ballad i dwa sybsze wałki, gościnnie Deys oraz Ayamcamani,który znalazł się na kozackim utworze.
P.S. Zapomniałem dodać , iż od Kartkiego zawsze dostawało się ładnie wykonane pudełko i tak jest tym razem - w środku wydanie oczywiście wzbogacone o serię ilustracji.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2020, 9:19 przez SiNi, łącznie zmieniany 2 razy.
Tutaj masz parę fotek:
Spoiler
Spoiler
Spoiler
A Ty @daveyo kupujesz jakieś płyty czy tylko odsłuch w necie?
Kupuję, mam swoją małą kolekcję. Na oko ze 3-4 płyty w miesiącu wpadają. Zależy ile premier i co mnie interesuje.
- sugarhill_notausgang
Spoiler

Te serduszko na przypince, to dumnie pokreślone society, samo to zdjęcie jak siedzi na dachu z kieliszkiem i patrzy w niebo, no to jest produkt idealnie zrobiony pod zbuntowanych nastolatków, co prędzej na złość mamie odmrożą sobie uszy, niż włożą niemodną czapkę. Nie dziwię się tej armii gimbusów w fanbejsie i dywizji bladych nastolatek w czarnym makijażu gotowych bronić swojego idola przed każdą negatywną opinią w internecie.
Bardzo możliwe, że sam bym się na to złapał jak miałem 14 lat, tylko Brulion musiałby jeszcze do tego najpierw umieć rapować.
Dziwi mnie, że tematyka miłości, nieudanych związków, prawdziwych uczuć, jest przez niektórych uważana za gimbusiarską, niedojrzałą etc. przecież praktycznie każdy człowiek w każdym wieku tym żyje i tego doświadcza w większym bądź mniejszym stopniu, temat jak każdy inny, a oprawa graficzna tego albumu idealnie oddaje to co znajduje się na krążku, rozumiałbym przyczepienie się jakby dodawana była czapka z napisem "kochaj mnie skarbie <3" albo lizak w kształcie serca.
To jest takie generalizowanie tego wszystkiego, że szok, ale ludzie tak lubią.
Tak samo mogę powiedzieć, że polityka jest dla starych dziadów.
To jest takie generalizowanie tego wszystkiego, że szok, ale ludzie tak lubią.
Tak samo mogę powiedzieć, że polityka jest dla starych dziadów.
- sugarhill_notausgang
Idź się wypisz z ram społeczeństwa bo Kartky tam poza społecznością już na ciebie czeka z kutasem butelką bourbonu i liściem na odmułkę jak go zdenerwujesz.
Oj tak, w to wierzę! Dlatego nawet tego nie odpalam.oprawa graficzna tego albumu idealnie oddaje to co znajduje się na krążku
Nawiązując do otoczki i oprawy graficznej poruszyłeś właśnie ten temat, opisałeś pewną grupę, która jest potencjalnym odbiorcą tego albumu.
No bo chyba nie do tego, że opaska jest z takiego tworzywa, a nie innego?
Dowód, bo mogłeś zapomnieć po takim czasie:
no i wypadałoby pierw przesłuchać to co będzie się chciało oceniać.
No bo chyba nie do tego, że opaska jest z takiego tworzywa, a nie innego?
Dowód, bo mogłeś zapomnieć po takim czasie:
i naprawdę można było normalnie podjąć tę dyskusję, szczególnie jak się kreujesz na inteligentnego koleżkę.sugarhill_notausgang pisze: ↑31 sie 2020, 12:59 no to jest produkt idealnie zrobiony pod zbuntowanych nastolatków, co prędzej na złość mamie odmrożą sobie uszy, niż włożą niemodną czapkę. Nie dziwię się tej armii gimbusów w fanbejsie i dywizji bladych nastolatek w czarnym makijażu gotowych bronić swojego idola przed każdą negatywną opinią w internecie.
Bardzo możliwe, że sam bym się na to złapał jak miałem 14 lat, tylko Brulion musiałby jeszcze do tego najpierw umieć rapować.
no i wypadałoby pierw przesłuchać to co będzie się chciało oceniać.
- sugarhill_notausgang
Albo masz mentalnie 15 lat (ja mam mentalnie 50) albo jesteś prowo albo jedno i drugie, dlatego bardzo mi przykro, ale nie mamy płaszczyzny do podejmowania dyskusji.
Nie znalazłem uszu na śmietniku, żeby tego słuchać w całości (singiel wystarczył aż nadto). Oczu też nie ale skoro są fotki w temacie to je obejrzałem i wyraziłem opinię.
Widzę,że wydanie głębokie jak nowy Joker
hahah wstydziłbym się to postawić na półce
- stratemirat
- ebismolarek
Ale za to spoko sparing partnerki