Taco Hemingway - Jarmark (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
lostintheldz

Re: Taco Hemingway - Jarmark (04/09/2020)

Post autor: lostintheldz »

o jezus maria jaki ten album jest kurwa nudny :what:
Kanye East - Honda
please drop
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

:sleep: :sleep: . Ostatnia dobra zwrotka Taco to na hot16challenge2/u Quebo. Mielzky bardzo ładnie zjadł tego nudziarza. Wracam do odsłuchu setny raz Gorączki w parku igieł, sto pierwszy raz bardziej zaskakuje niż wąsaty na tej płycie.
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Mielzky super zwrotka, w sumie przyjąłbym już jakiś albumik od Grubego. A co do Taco to bity>rapy.
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Ale W.N.P jest prawdziwe

Wielkie 5 dla niego

Wysłane z obojętnie jakiej przeglądarki

Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Re: Taco Hemingway - Jarmark (2020)

Post autor: MalkoNTENT »

Ale mi to podeszło. Prawie cały album, czego ostatnich płytach nie mogłem powiedzie. Dobre bity, na których fajnie sobie składa. Wystarczy.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
wst

Post autor: wst »

Uznajmy, że ta pomyłka nigdy nie wyszła i zapomnijmy.
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

POL SMOKE AKA POP SMOKE!
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Spoiler
Suseł pisze: 28 sie 2020, 1:47 Rozczarowanko :C. Taco najpierw narzeka, że w Polsce to wszyscy są dla wszystkich niemili, ech, a potem sam przez całą płytę uogólnia i krytykuje wszystkich i wszystko - korpo dla debili, wszyscy influenserzy to idioci, blogerzy i celebryci też, społeczeństwo nie myśli, bogaci to chamy, kapitalizm zły, technologia zła, internet zły, media złe, korki złe, social media złe, Polacy nietolerancyjni i w Polsce źle. Traki opisujące picie wina nad Wisłą i nocne szlajanie po knajpach wychodziły mu naprawdę dobrze, ale refleksje na temat polityki, religii i innych złożonych kwestii społecznych prezentują poziom Soku z Buraka (PiS oszołomy, hehe, proboszcz złodziej!). W 1990s tekstowo zwrotka Kachy to taka średnio udana zrzynka z Mister D. („Żona piłkarza”).
norfnorf pisze: 28 sie 2020, 1:20 POL Smoke repeat a reszta kawałki na raz
Przecież POL Smoke jest tak hardkorowy, że aż zabawny. W zakupie paru gieta heheuany od Grzesia nie ma nic spektakularnego, a Taco przedstawia to tak, jakby ziułko kupowała na kilogramy gdzieś na pustyni bezpośrednio od meksykańskiego kartelu XD. Dosypywanie futra do chwastów to jakaś miejska legenda, przecież to nie ma żadnego sensu. I chyba każdego, kto na etapie liceum intensywnie walił cytrynuwkę w plastikowych kubkach na ławkach i murkach jak VNM, trzepała kiedyś policja – jak opowiadasz ziomkom na osiemnastce, faktycznie brzmisz, jakbyś prowadził życie na krawędzi, w wieku trzydziestu lat to już tylko wspominki beztroskich i głupich czasów. To mogło wtedy imponować, teraz śmieszy.
Też bym to napisał tylko mi się nie chciało
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Po pierwszym odsłuchu naprawdę spoko. Te dissy na Polskę, polskość czy na świat w 2020 czasami płytkie i sporo wersów dałoby się wyciągnąć tylko po to, by mieć z nich bekę, ale czasami spoko ujęte, z drugiej strony miałem taką refleksję, że jednak nie mam już 15 lat i nie wiem, co musiałby taki Taco nawinąć, żeby mnie skłonić do refleksji, lirycznie zaskoczyć czy żeby zrobić na mnie wrażenie, jak raperzy, gdy miałem te 15 lat właśnie (wiecie, to ten casus, że PFK była szczytem liryki w podbazie, a teraz słucha się tego i... :what: ). Ten kawałek o księdzu imo fajnie ujęty, nawet się uśmiechnąłem przy "crusingu merolem po ośce". I np. tak jak "Tango" mnie nie przekonuje wciąż, tak "Panie, to Wyście!" jest o wiele lepsze. Znowu - może nie super odkrywcze, ale nie nachalne, nie prostackie. Znowu jest to "jakaś" płyta i to go ciągle broni, trudno mi w 100% przyhejtować (a chciałbym).

Zobaczymy, jak kolejne odsłuchu, bo te kawałki z Rojkiem to potencjalne instant-skipy, no i repeat value raczej niewielki.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Mielzky jak profesor :bowdown:
Ogólnie płytka póki co na duży plus, troszkę wkurza to jechanie po Polsce, czasem na siłę, choć jest w tym też trochę celnych linijek
W.N.P bardzo mocne, na świetnym bicie.
Jarmark dużo lepszy od Pocztówki. Być może najlepszy od czasów Szprycera
Plus props dla Pani Kachy, bardzo przyjemny wokal. Miło usłyszeć kogoś innego niż Rosalie
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Post autor: Suseł »

Logika Mielzkiego: moje płyty wypełnione życiowymi radami - gitara, blogi blogerek wypełnione życiowymi radami - CO ZA DZIWKI XDDDDDD.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Awatar użytkownika
Kusmier

Post autor: Kusmier »

Ale porównanie z pizdy
Awatar użytkownika
elpe

Post autor: elpe »

Kusmier pisze: 28 sie 2020, 10:38 Ale porównanie z pizdy
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Post autor: Suseł »

Nie widzę różnicy między radami Mielzkiego a radami przeciętnej blogerki :dunno:. Prezentują zbliżony poziom.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2020, 11:40 przez Suseł, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Awatar użytkownika
negrobill

Post autor: negrobill »

Ale biciwo w W.N.P.
Awatar użytkownika
jayy

Post autor: jayy »

pol smoke :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

W sumie ten Rojek lepszy na tych trapowych bitach ze swoim podśpiewywaniem niż jakby to były standardowe polskie przygłupy na autotune'ach a la Szpaku.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Przesluchalem sobie pierwszy raz teraz w pracy i tak bez wsluchiwania sie w to co oni tam przekazuja to fajny material, chociaz na razie zaden track mnie nie porwal tak na maksa ale zaden mi nie przeszkadza tez. Featuringi tez spoko, bardzo fajnie wyszedl mielzky, myslalem ze poleci kwadratowo i bedzie odstawac ale troche pokombinowal z nawijka i fajnie wyszlo
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Johnny

Post autor: Johnny »

Nie wiem czy przesłucham to drugi raz, ani forma ani treści jakieś ponadprzeciętne nie są. Muzycznie fajne tylko
Ostatnio zmieniony 28 sie 2020, 12:09 przez Johnny, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

jayy pisze: 28 sie 2020, 11:04 pol smoke :bowdown: :bowdown: :bowdown:
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ODPOWIEDZ