Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o preparaty stosowane na włosy (

), więc takie pytanko od nooba. Od jakiegoś czasu zapuszczam sobie włosy i w dłuższej perspektywie chciałbym dojść do stanu jak Bradley z "a star is born"
Czy jest może jakimś cudem produkt do ogarnięcia takiej fryzury? W sensie nienawidzę mieć wszelkich utwardzaczy na głowie, które tworzą skorupę, i wszelkich rzeczy, które lepią się jak klej, więc szukam czegoś co nada tym włosom kształtu, pozwoli mi je zaczesać do tyłu i za uszy, a jednocześnie pozwoli mi na uzyskanie lekkich i łatwych do poprawienia palcami w ciągu dnia włosów (jeśli w ogóle coś takiego istnieje

). Ciężko może mi to jakoś wyjaśnić, ale coś na kształt zwilżonych na długi czas włosów, które cały czas mogę w trakcie dnia poprawiać, zaczesywać itp, żeby trzymały się one bliżej skóry, a nie puszyły się jak u jakiegoś fortepianisty. Nie da się ukryć, że właśnie taki efekt lekko przetłuszczonych włosów sprawia, że moje włosy osiągają podobny stan, ale ja kurwa nienawidze mieć przetłuszczonych włosów, muszę je zaraz umyć, bo nigdzie w nich bym nie wyszedł. Pewnie mocno zakręciłem, ale tak jak mówie, nie znam kompletnie rynku produktów do włosów i bardziej życzeniowo szukam czegoś co pozwoli mi uzyskać podobny efekt.