Mach-Hommy - Mach's Hard Lemonade (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Nanek88

Re: Mach-Hommy - Mach's Hard Lemonade (2020)

Post autor: Nanek88 »

Aaaa nie wiedziałem. Tidal jest Jay Z rzeczywiście. Jakie oni z tego mają kożyści to nie wiem. Mach-Hommy to raczej niszowy artysta. Szkoda. Nie podoba mi się to.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

no właśnie, jest niszowy
dlatego ma na to wyjebane bo i tak wielki chuj by dostał od spotify czy innych serwisów

to co robi Mach-Hommy to jest idealny format wydawniczy dla takich mniejszych, ale jednak mających za sobą wierną grupe słuchaczy graczy
gość puszcza kolekcjonerski nakład po pięknej cenie z którego profituje co release $100k+ i dostaje pewnie jeszcze coś ekstra do łapy od Hovy za czasową wyłączność
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Przesłuchałem. I na pewno nie wrócę. Nie lubię hejtować z zasady, więc napiszę tylko, że mi totalnie nie podeszło. :dunno:
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

A co konkretnie Ci się nie spodobało? Płyty jeszcze nie słuchałem jak co.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Bity mi się w ogóle nie spodobały. I jednostajna nawijka gospodarza w stylu Earla, którego swoją drogą też nie trawię.
Awatar użytkownika
Finn

Post autor: Finn »

Ostatnio zauważyłem, że wielu moich znajomych od kiedy słuchają trapu, nie trawią już klasyczniejszego rapu. Dla nich to po prostu jest nudne.
Mój post nie odnosi się do postu powyżej- taka luźna refleksja. Też zauważyliście taką tendencję?

Dodano po 1 dniu 11 godzinach 35 minutach :
nowy kawałek, ale dostępny tylko na Tidalu:
https://tidal.com/browse/track/152302291
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

idiota usunął oryginalnego clouth dracule ze spotify, a albumu jak nie ma tak nie ma
Finn pisze: 21 sie 2020, 12:06 Ostatnio zauważyłem, że wielu moich znajomych od kiedy słuchają trapu, nie trawią już klasyczniejszego rapu. Dla nich to po prostu jest nudne.
bo abstracty są generalnie jednostajne (czy nudne jak kto woli), jak ktoś nie jest wprawiony, to mu się nie będzie podobać

a w ogóle ostatnie 3 numery highlight albumu, całościowo troche bity leżą i całość ciągnie jedynie mach-hommy swoim przypotężnym delivery, troche to jednak za mało

no i okładka w chuj zjebana, mogłaby być ta vinylowa jedna dla wszystkich
Awatar użytkownika
k4ve

Post autor: k4ve »

ja ostatnio sie wkrecilem w abstracty to na początku mialem identyczne wrażenia, całkiem fajne, ale jednostajne, każdy brzmi jak earl sweatshirt i ma ksywkę na M. potem jak się już osluchasz z gatunkiem to zaczynasz łapać wszystkie subtelności i sie robi zajebiscie. ale to wymaga pewnego skupienia i samozaparcia, nie jest to często gatunek który za pierwszym odsłuchem przyciągnie uwagę przeciętnego słuchacza, utrzyma ja i sprawi że ta osoba cos zapamieta z danego utworu, szczególnie na albumach z mniej klasycznymi bitami

ten album tez moim zdaniem nie jest dobry na start z abstractami, bo cala jego siła leży w gospodarzu, do którego tez trzeba się przyzwyczaić, a sama produkcja nie jest super przystępna (Wap Konn Joj i H. B. O. o wiele lepsze na start od tego typa). ja sam się jeszcze musze osluchac, jest git ale tak naprawdę najbardziej zapamiętałem track z Your Old Droogiem i Clout Dracula.

największą w ogóle przeszkodą w czerpaniu pelnej radości ze słuchania Hommyego jest sciaganie przez niego swoich tekstów z internetu. no do chuja, rozumiem kreowanie otoczki tylko dla wtajemniczonych i w ogóle ale z tymi tekstami to już jest zwykle utrudnianie odbioru muzyki, na jakimś beelyrics znalazłem troche transkrypcji ale genius pusty, i pewnie zanim ten nowy album ktos spisze i wrzuci na stronę bez reklam (bo to to jest podstawa prawna do ściągnięcia tekstu ze strony, reklamy przy tekście) to minie tyle czasu ze juz bede dawno osłuchany z albumem
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
Awatar użytkownika
Finn

chyba jakiś trailer klipa
btw. Mach-Hommy to obecnie najlepszy raper na świecie.
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 21:45 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
przedszkolanek

savage lepszy :razz:
a ty chuju jak to czytasz, daj album na spotka
Awatar użytkownika
Beny

Post autor: Beny »

Wczoraj przesłuchalem jeszcze raz po kilkutygodniowej przerwie i kuuuurwa jakie to jest dobre. Ścisły top albumów tego roku
Awatar użytkownika
Finn

film od króla
Mach's Hard Lemonade: A Short Film by Mach-Hommy
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Cholernie klimatyczny krążek. Z tych co od niego słyszałem (choć nie słyszałem za wiele poza projektami z Muggsem i "Wap Konn Jòj!") to najlepsza jego płyta. Byłaby moja czołówka roku gdyby nie przegadane "Photocopy Sloppy (Dump Fraud)", chociaż sam bicik zacny. Nie siadło mi to za pierwszym razem, ale warto było dać więcej szans.
Awatar użytkownika
Finn

Po wielu miesiącach jest i na spotify etc.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

no i w końcu mogę słuchać normalnie, oj przepiękna płyta - najlepsza asbtarctowo w tym roku
Awatar użytkownika
przedszkolanek

jak wpadło to trzy razy z rzędu, ale niestety brakuje czegoś, przy poprzednich albumach było wow, tutaj zniżka formy
ODPOWIEDZ