1. E.L.E. 2 Intro (feat. Chris Rock, Rakim & Pete Rock)
2. The Purge
3. Strap Yourself Down
4. Czar (feat. M.O.P.)
5. Outta My Mind (feat. Bell Biv DeVoe)
6. E.L.E. 2 The Wrath of God feat. Minister Louis Farrakhan)
7. Slow Flow (feat. Ol' Dirty Bastard)
8. Don’t Go (feat. Q-Tip)
9. Boomp!
10. True Indeed
11. Master Fard Muhammad (feat. Rick Ross)
12. YUUUU (feat. Anderson .Paak)
13. Oh No
14. The Don & The Boss (feat. Vybz Kartel)
15. Best I Can (feat. Rapsody)
16. Where I Belong (feat. Mariah Carey)
17. Deep Thought
18. The Young God Speaks
19. Look Over Your Shoulder (feat. Kendrick Lamar)
20. You Will Never Find Another Me (feat. Mary J Blige)
21. Freedom? (feat. Nikki Grier)
22. Satanic
reloaded 23. Blowing the Speakers
24. Who Are You
25. Hope Your Dreams Come True
26. Calm Down (feat. Eminem)
deluxe 27. Czar (Remix) [feat. M.O.P. & CJ]
28. Follow the Wave (feat. Flipmode Squad, Rampage, Rah Digga & Spliff Star)
29. Blow a Million Racks
30. Hey You (feat. TRILLIAN)
jogi pisze: ↑18 sie 2020, 18:25Nie wiem jak wypali to z perspektywy wieku ale trzymam kciuki.
To nie wiek jest problemem tylko umiejętność do wstrzelenia albo dostosowania się w aktualne trendy. Dla przykładu 2 Chainz jest młodszy tylko o 4 lata od niego.
jogi pisze: ↑18 sie 2020, 18:25Nie wiem jak wypali to z perspektywy wieku ale trzymam kciuki.
To nie wiek jest problemem tylko umiejętność do wstrzelenia albo dostosowania się w aktualne trendy. Dla przykładu 2 Chainz jest młodszy tylko o 4 lata od niego.
Ok. Ale chodzi mi bardziej o to że Bus to bardzo żywiołowy, pełen energii i wariactwa typ, a z wiekiem takie rzeczy ulatują. To czy zrobi cyferki jest dla mnie rzeczą drugą rzędną (chociaż życzę mu jak najlepiej).
Za późno wydaje ten album jak za wcześnie wydał "The Big Bang", gdzie był stonowany, nie wariował. To mogłaby być ostatnia płyta w jego dyskografii i byłbym bardzo zadowolony. Czy jest potrzebne ELE 2? Nie wiem. Lubię Bustę, ale martwi mnie, że cały album może być z gośćmi. Właśnie wtedy ten powrót nie będzie miał sensu.
Ok. Ale chodzi mi bardziej o to że Bus to bardzo żywiołowy, pełen energii i wariactwa typ, a z wiekiem takie rzeczy ulatują. To czy zrobi cyferki jest dla mnie rzeczą drugą rzędną (chociaż życzę mu jak najlepiej).
Moim zdaniem nie zrobi żadnych cyferek oprócz lajków na instagramie od kolegów z branży. Oczywiście mogę się mylić.
trochę czekam, ostatni raz jak go słyszeliśmy trochę więcej - czyli na ostatnim atcq - naprawdę był w formie
nigdy nie mogłem zrozumieć, czemu tak przespał szansę w minionej dekadzie. gdzieś w latach 2011-2013 szczytowy fejm osiągały fast xd rapy, a busta tymi wszystkimi występami na "worldwide chopperach", "look at me now", "carterze V" rozsadzał w tej kwestii po kątach młodszych od siebie. abstrahując od tego czy szybkie xd rapowanie jest spoko czy nie, mógł w tamtych czasach odnieść naprawdę spory komercyjny sukces
@Chojny - to był koleś który rządził między 1996 a 2006 rokiem. Jak tylko poszedł do Aftermath - wszystko poszło się jebać, zresztą nie on pierwszy i nie ostatni zginął u Doktora kolegów. Pomijam że nie pomogły mu na pewno problemy z prawem i skłonnośc do agresji która skutecznie odrzucała od niego potencjalnych inwestorów. Tak swoją drogą singiel "Break Ya neck" w przyszłym roku skończy 20 lat
Busta ogólnie moim zdaniem nagrał mase zajebistych albumów. Nawet te ostatnie słuchało mi się lepiej niż nie jednej rap gwiazdy z '00 lat która w tych czasch próbowała jakiś come back. Na pewno to sprawdze i dużo sobie obiecuje. Cyferek nie wykręci dużo raczej, długa kariera i żeby były cyferki musiałby się mega wysilić na jakąś rewolucje w swoim brzmieniu. Coś z trapami pokombinować, jakieś fit z thuggerem czy travisem. To jest niemożliwe imo.
ciekawi mnie co tak naprawdę sprawiło, że busta nie wydał płyty od 2012 roku. osiem lat to jest szmat czasu jak na dzisiejsze standardy, kiedy raperzy wypuszczają po kilka projektów rocznie. mam nadzieję, że tym albumem, jeśli oczywiście wyjdzie, pozamiata i znów pokaże jak to się robi.
Dill pisze: ↑19 sie 2020, 20:22
busta wchodzący w nowe trendy, to by mogło akurat ciekawie brzmieć.
To by było fajne. Tylko że on jest tak charakterystyczny że może być trudno mu to zrobić dobrze. Dlatego napisałem że to niemożliwe (moim skromnym zdaniem ).
Nanek88 pisze: ↑19 sie 2020, 18:55
jakieś fit z thuggerem czy travisem.
nie kurwa...
No featy z Thugiem czy Travisem raczej by mu zagwarantowały cyferki. Dlatego tak to zaargumentowałem. I nie, nie twierdze że tylko z nimi fajnie było by usłyszeć tak nowo trendowy materiał Busty.
W sumie powrót do czasów Break Ya Neck by mnie usatysfakcjonował w