Kanye West - Donda (2021)
Re: Kanye West - DONDA (TBA)
zapisał ktoś gdzieś to by your side?
kanye tracker 3.0, zjedź sobie na dół do DONDY
no wiadomo kelso, Kanye nigdy nie wydaje o północy, matematyczne szanse itp.
Dodano po 5 dniach 9 godzinach 40 minutach 40 sekundach:
Spoiler

• "I Feel Terrific"
• "Future Bounce"
• "24"
• "Hurricane"
• "Wash Us in the Blood"
• "In God's Country"
• "God's Country"
• "Eternal Life"
Re: Kanye West - Donda (2021)
Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 19:19 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
- rozklad_gaussa
8 tracków czyli tzw. rick rubin effect hehe, oby stara lista patrząc po tym, że rysunek z god's country, no ale może znowu mu się odmieniło
Spoiler
i pewnie się jeszcze odmieni tak z 5 razy
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
nie no jest więcej ale kamlot zasłania
Czy ktoś jest w stanie rozsądnie wyjaśnić skąd się bierze taki chaos wokół płyt Kanye Westa?
To, że sam Kanye jest impulsywny w trakcie tworzenia płyt to wszyscy wiemy. To, że ma dwubiegunówkę i ostatnio jego stan psychiczny się pogorszył także. Tylko dlaczego to wszystko dzieje się aż tak bardzo publicznie?
Skąd się bierze aż tyle leaków? Od dawna zdarzało się, że jakieś dema wyciekały ale albo nie aż w tak hurtowej ilości jak przy Yandhi / Jesus is King albo też wyciekały dopiero po premierze płyty. Po co ogłaszane są daty premiery płyty? Przecież już milion razy lepiej byłoby milczeć o płycie i puścić dopiero jak Kanye ostatecznie uzna, że jest skończone.
Mam wrażenie, że to bardzo źle wpływa na proces twórczy. Dema Yandhi posiadały bardzo duży potencjał a jaki był efekt końcowy wszyscy wiemy. Do dziś słucham utworu Use This Gospel / Law of Attraction w formie dema w nędznej jakości, bez mixu i masteru tylko dlatego, że wersja która weszła na płytę była całkowicie pozbawiona oryginalnej energiczności, która nadawała utworowi charakter. Właściwie to wszystko zaczęło się od The Life of Pablo, od tamtej płyty włącznie z nią, widać w muzyce Kanye Westa przebłyski geniuszu ale przeplatane z niedopracowaniem i niewykorzystanym potencjałem. Wystarczy wspomnieć demo Wolves przy TLOP i późniejsze uczucie niedosytu z finalnej wersji na płycie.
Chyba brakuje jakiegoś dobrego managera-psychoterapeuty, który pomógłby Kanye w ogarnianiu płyty
To, że sam Kanye jest impulsywny w trakcie tworzenia płyt to wszyscy wiemy. To, że ma dwubiegunówkę i ostatnio jego stan psychiczny się pogorszył także. Tylko dlaczego to wszystko dzieje się aż tak bardzo publicznie?
Skąd się bierze aż tyle leaków? Od dawna zdarzało się, że jakieś dema wyciekały ale albo nie aż w tak hurtowej ilości jak przy Yandhi / Jesus is King albo też wyciekały dopiero po premierze płyty. Po co ogłaszane są daty premiery płyty? Przecież już milion razy lepiej byłoby milczeć o płycie i puścić dopiero jak Kanye ostatecznie uzna, że jest skończone.
Mam wrażenie, że to bardzo źle wpływa na proces twórczy. Dema Yandhi posiadały bardzo duży potencjał a jaki był efekt końcowy wszyscy wiemy. Do dziś słucham utworu Use This Gospel / Law of Attraction w formie dema w nędznej jakości, bez mixu i masteru tylko dlatego, że wersja która weszła na płytę była całkowicie pozbawiona oryginalnej energiczności, która nadawała utworowi charakter. Właściwie to wszystko zaczęło się od The Life of Pablo, od tamtej płyty włącznie z nią, widać w muzyce Kanye Westa przebłyski geniuszu ale przeplatane z niedopracowaniem i niewykorzystanym potencjałem. Wystarczy wspomnieć demo Wolves przy TLOP i późniejsze uczucie niedosytu z finalnej wersji na płycie.
Chyba brakuje jakiegoś dobrego managera-psychoterapeuty, który pomógłby Kanye w ogarnianiu płyty
Co do leaków, to zawsze mi się wydawało, że jest tego pełno bo Kanye angażuje w to wszystko naprawdę wielu ludzi. Wystarczy spojrzeć na to ile wersji jest różnych leaków. Wyśle temu, tamtemu, reference track, mix v2, inny bit, to nie trzeba mieć dostępu bezpośrednio do jego dysku.
Czy niszczy to proces twórczy to nie wiem, ale osłuchanie się z wersją z leaku w 9/10 przypadków skończy się zawodem przy premierze oficjalnej, zmienionej wersji.
Czy niszczy to proces twórczy to nie wiem, ale osłuchanie się z wersją z leaku w 9/10 przypadków skończy się zawodem przy premierze oficjalnej, zmienionej wersji.
I tak nikt oprócz Kanyego nie ma tak równej, zajebistej dyskografii
Więc nawet jeśli wszystko powstaje w chaosie to widocznie geniusze tak mają
Więc nawet jeśli wszystko powstaje w chaosie to widocznie geniusze tak mają
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 19:21 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
@Provo zdaje mi się że odpowiedziałeś sobie na pytanie o to czemu daty są ogłaszane publicznie akapit wcześniej, przy impulsywności i dwubiegunówce.
Snippet Future Bounce, zaraz pewnie spadbie, brzmi jak blood on the leaves
Niech daje plyte a nie na Twitterze odpierdala
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:00 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Wash Us In the Blood (Wheezy Alt Version)
Wash Us In the Blood (Solo Version)
Dodano po 2 dniach 7 godzinach 55 minutach 58 sekundach:
lq Future Sounds (feat. Travis Scott & Victory Boyd)
Wash Us In the Blood (Solo Version)
Dodano po 2 dniach 7 godzinach 55 minutach 58 sekundach:
lq Future Sounds (feat. Travis Scott & Victory Boyd)
Gdzie ten Travis???
faktycznie, głuchy jestem. myślałem, że to kanye.
Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 19:21 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.