pl cloud rap
pl cloud rap
nie znalazlem podobnego tematu wiec zakladam, jak jest niech mod scali posta pls
jest cos ciekawego u nas procz tuzzy, jakies pnl wannabe?
jest cos ciekawego u nas procz tuzzy, jakies pnl wannabe?
Re: pl cloud rap
Ok, cloud rap. Moze na poczatek ktos by wyjasnil czym charakteryzuje sie cloud rap ?
Ogólnie wiki często gęsto w takich przypadkach nie sprawdza się, ale tym razem nawet daje radę.camzatizbak pisze: ↑08 sie 2020, 16:19 Ok, cloud rap. Moze na poczatek ktos by wyjasnil czym charakteryzuje sie cloud rap ?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Cloud_rap
tu by pasował najlepiej w moim wyobrazeniu .Wiadomo, że nie wszystko da się dosłownie zaszufladkować, odpalałem tracki otagowane cloudrap i nie dokonca czulem, że to jest "to". Wolny bicik 70bpm , przygłuszony sampel i 808drums. W Polsce ciezko powiedziec bo kazdy cos tam liznie troche i linia czesto sie zaciera. Byl taki gowniarz co robil fajny klimacik w moim odczuciu cloud rap w wersji polskiej, zaraz poszukam.Mglisty klimat
-
GangiMuffin
Skoro na wiki Bones jest wpisany jako przedstawiciel cloud rapu, no to poslkim Bonesem jest Troom.
NieGangiMuffin pisze:Skoro na wiki Bones jest wpisany jako przedstawiciel cloud rapu, no to poslkim Bonesem jest Troom.
To bylo gdzies po 2012 po mlodych wilkach kiedy truskulowe mlode glowy zaczynaly kombinowac z tymi nowoczesnymi bitami i double tempem. Troomy, Beeeresy i tym podobni a pozniej gdzies to ulecialo i zaczela sie era heavy trapu o chuj wie czym.
Ja bym posłuchał po polsku czegoś w stylu PNL ale nie że zżynka 100 procentowa
Takie Cloud rap type beat tyle że nie Type beat i jakieś pokminione fajne wersy, takie żeby klimat zrobiło do blanta w nocy na balkonie z widokiem na inny blok z balkonem
I tez taki klimat jak słońce świeci i gdzieś się jedzie albo po prostu taki klimat no Chmury dym blanty lekkie nie ogarnięcie takie ja nie wiem jak zjarany w opór słucham pnl to mam taki kurde inny świat w głowie i chciałbym coś takiego ale po polsku bo Francuski dla mnie śmieszny czasem język i piękny też ale ni chuja nie rozumiem
Takie Cloud rap type beat tyle że nie Type beat i jakieś pokminione fajne wersy, takie żeby klimat zrobiło do blanta w nocy na balkonie z widokiem na inny blok z balkonem
I tez taki klimat jak słońce świeci i gdzieś się jedzie albo po prostu taki klimat no Chmury dym blanty lekkie nie ogarnięcie takie ja nie wiem jak zjarany w opór słucham pnl to mam taki kurde inny świat w głowie i chciałbym coś takiego ale po polsku bo Francuski dla mnie śmieszny czasem język i piękny też ale ni chuja nie rozumiem
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket 
był taki temat na starym forum i zapamiętałem z niego jeden utwór muzyczny
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
-
coldpu55lick
- afterlight
kiedys byl taki ziomek jak zey
w sumie do dzis nagrywa i nawet jakis dluzszy material ostatnio wydal
ale ciezko bardzo z taka muzyczka w pl, tylko czy to potrzebne? we francji jest tego od huja mozna po prostu tam sobie poszperac a tekst po polsku to nie wiem co wnosi biorac pod uwage ze obecnie to juz i tak kazdy pierdoli takie glupoty ze moze nawet lepiej tego nie rozumiec
w sumie do dzis nagrywa i nawet jakis dluzszy material ostatnio wydal
ale ciezko bardzo z taka muzyczka w pl, tylko czy to potrzebne? we francji jest tego od huja mozna po prostu tam sobie poszperac a tekst po polsku to nie wiem co wnosi biorac pod uwage ze obecnie to juz i tak kazdy pierdoli takie glupoty ze moze nawet lepiej tego nie rozumiec
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:00 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 2 razy.
Gedz wydaje mi się miał krótki mariaż z takimi rzeczami np. "Mgła" czy ten numer z Sherlockiem "Niebo Nie Jest Limitem"
- przedszkolanek
ma tu chyba nawet konto
-
rapmakastet
Spoiler
W Polsce cloud był chujowy niestety, jedynie ka-meal. A szkoda, bo to też mój ulubiony podgatunek
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia