Chillwagon

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

daveyo

Re: Chillwagon

Post autor: daveyo »

Ciekawe kiedy takie wersy przestaną być dla kogoś zdziwieniem, myślałem, że od czasów "mój kumpel dotknął ją siusiakiem" ludzie zrozumieją. :roll:
Spoiler
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Bardzo słabe. O Ile ZetHa i Borixon jeszcze całkiem przyjemnie lecieli, o tyle Szpaku tak zjebał numer. Coraz częsciej zdarza się Szpakowi totalnie zjebać kawałek, kiedyś był równiejszy. Propsy za bit Kubi, ale to chyba jedyny pozytyw.
Awatar użytkownika
enjoy1g

Post autor: enjoy1g »

////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:00 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Daveyo też ciekaw jestem rozwinięcia
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

chodzi o to ze daveyo ma najbardziej spierdolony gust w historii ludzkości i w ogóle to zajebiste, posluchaj z 500 razy i ci się wkręci, skumaj te emocje.
no kolo cały czas w opozycji i lansuje jakieś totalne wysrywy, inaczej nie da się tego wytłumaczyć
daveyo

Czepianie się o takie wersy to jak śmianie się w podstawówce, że ktoś powiedział "cipa" albo "siusiak". Rap ma to do siebie, że możesz tutaj nawinąć wszystko, a takie wersy są z reguły dla kontrastu, to jest coś czego się nie spodziewasz, że można coś takiego nawinąć, element zaskoczenia, coś niewyobrażalnego, tzw. wolność liryczna i językowa elastyczność. Nazwałbym to w niektórych przypadkach taką odnogą od stylu bragga.

Sztuką jest też żeby takie wersy nie brzmiały tak płytko i wpasowały się w stylistykę, tak jak na przykład refren w "Fendi"
mam jedno marzenie tak jak rozpędzony plemnik.

noo kurwa ogień, po prostu zdejmijcie blokadę przy takich momentach i spróbujcie potraktować to jako normalny wers, który działa na zasadzie balansu/kontrastu.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2020, 20:38 przez daveyo, łącznie zmieniany 1 raz.
Aka M

Post autor: Aka M »

Kurwa dodałem 4x komentarz obiektywny pod kawałkiem i wszystkie wyjebali. Popierdoleni psychopaci. Napisałem coś takiego
Spoiler
Kurwa, szpaku jesteś tak marny że to chuj. Piszesz o spermie w jajkach A dwa wersy niżej o tym że Twoja Matula buja się do kawałków które nagrywasz. Ty w ogóle analizujesz co piszesz czy Kurwa napierdalasz jak leci? Nie dość że pojedyncze rymy, to jeszcze Kurwa żenujące, cringe. Albo masz pełno stulejarzy dookoła którzy nie potrafią patrzeć obiektywnie i klaszczą Ci przy byle gównie utrwalajac Ciebie, że to co robisz jest dobre albo jesteś w chuj ograniczony i sam skreślasz takimi wersami całą swoją karierę. Kiedyś Ciebie słuchałem bo to co robiłeś było słuchalne, i teksty trzymały się kupy. Teraz wstydze się za każdym razem gdy słyszę Ciebie na featach. Szkoda, bo miałeś potencjał na dobrego rapera, teraz jedynie jesteś marionetką. Rób tak dalej a stracisz kumatych słuchaczy.
skopiujcie i wrzuccie to pod kawałek to w parę minut wyjebią xD
Awatar użytkownika
knarku

Post autor: knarku »

a sprobuj dodac bez wulgaryzmow pzdr youtube jest jakis spierdolony na tym punkcie
Aka M

Post autor: Aka M »

Odświeżam ostatnie komentarze i są bez wulgow. Za każdym razem jak ktoś coś nieprzychylnego doda to zaraz znika, popierdoleni
moxxi

Post autor: moxxi »

MAM JAJKA PEŁNE SPERMY, MAM ŁAPY PEŁNE KRZEPY
SZYBKIE FURY PEŁNE DZIEWCZYN, MAMA TAŃCZY MOJE WERSY

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Az musiałem to puścić, bo nie dowierzałem XDDD ja pierdole do czego tu doszło że z całego kawałka można zapamiętać tylko te dwa wersy szpaka który jest w chillwagon dopiero na drugim kawałku i zajebał totalną żenaduwe (tzw cringe)

a taka ekipa była, oj borygo było wypierdolić zethe kurego i kurwa olszakumpel i zrobić chillwagon z reto żabson no i już mógłby być ten szpaku, tylko w innym klimacie i z jakimś zakazem rzucania chujowych wersów :wall:

Dodano po 57 sekundach:
a no i oczywiście
Horry pisze: 03 sie 2020, 18:33 chodzi o to ze daveyo ma najbardziej spierdolony gust w historii ludzkości i w ogóle to zajebiste, posluchaj z 500 razy i ci się wkręci, skumaj te emocje.
no kolo cały czas w opozycji i lansuje jakieś totalne wysrywy, inaczej nie da się tego wytłumaczyć
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

nadal sie nabieracie na to prowo dla ktorego mgk to zajebisty raper a fila disruptor to zajebiste buty? :sleep:
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
daveyo

Rzeczywiście prowo, bo w końcu na forum pojawił się ktoś kto ma odmienne zdanie w wielu kwestiach.
A wszystkie takie posty jak te wyżej widzę dokładnie tak:
Spoiler
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dolny

Post autor: dolny »

MAM JAJKA PEŁNE SPERMY, MAM ŁAPY PEŁNE KRZEPY
SZYBKIE FURY PEŁNE DZIEWCZYN, MAMA TAŃCZY MOJE WERSY

czyli
Spoiler
wolność liryczna i języczna elastyczność
bedwae

Post autor: bedwae »

Horry pisze: 03 sie 2020, 18:33 chodzi o to ze daveyo ma najbardziej spierdolony gust w historii ludzkości i w ogóle to zajebiste, posluchaj z 500 razy i ci się wkręci, skumaj te emocje.
mam nadzieję, że na 10k postów daveyo objawi wszem i wobec, że cały jego "dorobek" na forum to tylko prowo - promowanie wielu kasztanów, bronienie niuskulu jak świętego graala i całe te stanie w opozycji itp. to tylko performance. Na końcu okaże się on jakimś zagorzałym truskulem z zamkniętą głową i pierdoli wszystkich tych marnych i smutnych grajków na których nie warto tracić czasu, żeby ich sprawdzać :bowdown: a sądząc po tempie nakurwiania postów i zakładania tematów nastąpi to za 2tyg xd
Awatar użytkownika
PSZ

Post autor: PSZ »

....
Ostatnio zmieniony 30 lip 2023, 21:48 przez PSZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maczeta

Post autor: Maczeta »

Szpaku :wall: :wall: :wall: :wall:
Ogólnie chujowa kawalina
Jestem ziomem co ostrzy maczetę
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

to ze szpaku jest tragiczny to wiadomo nie od dzis

daveyo to prowo przeciwne do bortwicka

sytuacja analogiczna do kasowania komentarzy @Aka M:
bajorson wrzucil posta ze cos tam cos tam wspiera dzieciaki i robi muze dla nich
wkleilem w komentarzu jego zwrotke z nieprawdopodobne
i tez chamy skasowali moj komentarz xD
FÜRDIEGANG

Post autor: FÜRDIEGANG »

Szpaku is over party i huj
ex-AlmostDivine

Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Szpaku nie jest chujowy, tylko coś mu się w kwesti tekstów i muzycznym ,,popierniczyło ostatnio'' taki paradoks przykry oj przykry że jeszcze ze 8 miechów temu pod Szpakiem było :bowdown: :bowdown: . Wracajac do tych cringeowatych wersów , to jest kurwa Polska a nie jakieś afroamerican z IQ <100 jak mamy sie porównywać do jakiś zafajdanych tempaków z wysp co czują sie wyruchani w 21 wieku po słowu nigga to jebnijcie sie w łeb albo zwyczajnie ustawiajcie sie cały czas pod kogos. Polska ...tu jakieś spolszczone fuck dick pussy zwyczajnie nie brzmi . I takie wersy.... siusiak , sperma... brzmią wieśniacko i nie smacznie jeszcze tak chujowo rzucone. A refren w Fendi czy Na osiedlu( wers o masturbacji) jest dobrze nawinięty z czymś dzwiękowym i emocjonalnym (to są wyjątki ale jeszcze do przyjęcia) . Aloohaaaa
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
suraks

Post autor: suraks »

szpakowi jebnelo cos na dekiel zarzucalimu ze nawija jedna zwrotke w kazdym kawalku ale to lepiej zeby chyba do tego wrocil niz to co teraz daje
Ostatnio zmieniony 10 sie 2020, 11:25 przez suraks, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ