Taco Hemingway - Jarmark (2020)
Re: Taco Hemingway - Jarmark (Lato 2020) [Zapowiedź]
Niech spierdala.
O fajnie, że ktoś przypomniał to "Saldo", Szprycer piękna płyta, duża zmiana stylistyki i brzmienia ale posiadająca pewną treść, te teksty są o czymś i fajnie napisane, czego o tych nowych rzeczach niezbyt można powiedzieć.
tutaj wyjaśnienie dlaczego takie wysrywy to są... kasa, misiu, kasa

lenistwo i brak ambicji przeszkadzają w robieniu dobrej muzyki, a nie pieniądze
Influencer.
Dokładnie, jeb jeb, tutorializm i się żyje.
ale przecież Oskar tu tylko objaśnia pewne mechanizmy i zwyczajnie odpowiada na pytanie, czy w grupie jest łatwiej - wiadomo, że jest i wiadomo, że kolektyw-label złożony z tak potężnych postaci będzie generatorem $ i pewne rzeczy bardziej im się będą opłacać. ale wcześniej w tym samym wywiadzie Steez też mówi, że cyfry oczywiście są ważne i mają je na względzie, ale nie robią kalkulacji na zasadzie, że ma wyjść tyle i tyle płyt w takiej a takiej formie i koncepcji i będzie z tego taki a taki zysk. poza tym, jeśli się rzeczywiście kumplują na stopie prywatnej i mają podobne spojrzenie na muzykę i w ogóle tworzenie, ale też na biznes, to tylko pozazdrościć, że się w tyle osób dogadali i ruszyli z tematem.
zresztą poczekamy, zobaczymy. na razie mamy płytę Dziarmy, którą tutaj część osób propsowało i też chyba udało im się ją fajnie wypromować, wykorzystać potencjał, Gverille, który też ma swój fanbase i jest ciekawą postacią chociaż na pewno nie dla każdego, no i OKIego, który wjeżdża coraz szerzej i ruchy promocyjne robią swoje - stylówka może się podobać lub nie, ale jak na swój wiek, to jednak jest to talent i już teraz technicznie jest kotem. w tym wywiadzie wspominają też o tym, że będą zawiązywać się grubsze współprace na całe projekty i tzw. supergrupy, także może być ciekawie. myślę, że od premier płyt Taco zaczną już na grubo lecieć. za chwilę kolejny mixtape PRO8L3M i producencka Steeza, a wiele wskazuje na to, że nowa płyta Mielzky'ego również wyjdzie u nich.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2020, 16:58 przez clockers, łącznie zmieniany 2 razy.
Zgadzam się ale jednocześnie zadaje sobie pytanie "Czy można uniknąć lenistwa i braku ambicji w momencie gdy skutkuje ono masą siana?"
Kękę, W.E.N.A, VNM itd. itp.
Zobacz jak pozytywny odbiór mają te single, przecież to durne polskie społeczeństwo powinno wyjaśnić typa jak kiedyś Kubana a poza forumkiem są same propsy. Jeszcze mix/mastering spierdolony co przecież przy tak skomercjalizowanym projekcie nie powinno mieć miejsca.
Szykujcie dupska bo na ten moment 2020 wygląda na UMC Records bis, a Jedynak będzie odbierał wam smak życia.
Re: Taco Hemingway - Jarmark (04/09/2020) [Zapowiedź]
trójkąt bermudzki wola mokotów
- The Bitch Fucker
Spoiler
Denar pisze: ↑29 lip 2020, 14:10 Skoro już oficjalnie świętujemy Taco Hemingway is over party to dorzucę swoje 5 groszy.
Pisanie przez Tacopodczas gdy taki Szprycer który został napisany w tydzień zjada dupą oba single to jest tak ogromna red flaga,że jeśli on sam tego nie dostrzega to“Polskie Tango", był utworem pisanym pieczołowicie i doskonalonym przez kilka miesięcy.
A jeśli już rzeczywiście skończył wreszcie tą 30 to niech puści sobieSpoiler
bo padły tam bardzo fajne wersyMa tych dolców już całkiem sporo i niech wydaje płytę dopiero jak ma na nią fajny pomysł zamiast wciskać ludziom kit ile to czasu nad nią nie siedział.Kończę 30 w 2020
Chcę się wtedy cieszyć szumem drzew i dolców szelestem
Na chuj wspominać na tracku w tak nachalny sposób o swoich urodzinach skoro każdy "świadomy słuchacz" wie że ma je on pod koniec lipca i ma wtedy też w zwyczaju puszczać nowy materiał
Tak się kończy wydawanie płyt co roku - O.S.T.R to zbyt słaby przykład? Czekajcie aż Taco zdefiniuje na nowo wypalenie w polskim rapie.
Strasznie ciekawym dla mnie jest obserwowanie co wszyscy piszą o Taco podczas gdy ostatni materiał który od niego słuchałem to był ten gdzie było sześć zer xD może jeszcze z 5 kawałków jakiś losowych co wychodziły. Nie sadziłem ze już się zaczyna wypalać
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
ten nowy kawałek nuda okrutna
Nigdy nie zapętłałem taco, więc żadna strata.
Nigdy nie zapętłałem taco, więc żadna strata.
ten nowy kawałek chujowy, brzmi jakby taco się nasłuchał za dużo bedoesa, lubie bedoesa ale to jest przesada
ale polskie tango zajebiste, nie wiem co wy pierdolicie w ogóle
ale polskie tango zajebiste, nie wiem co wy pierdolicie w ogóle
Ja pierdole jak widzę w 2020 że w numerze bedzie Schafter to juz wiem ze automatycznie gowno
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- eraserhead
A no tak, przecież to Mikołaj Kopernik
- eraserhead
nie, to losowy typ z castingu który wrzucał zdjęcia na grupie taco.