[serial] Homeland

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

[serial] Homeland

Post autor: kr0pka »

Homeland – amerykański serial telewizyjny emitowany od 2 października 2011 do 26 kwietnia 2020 przez telewizję Showtime. Osadzony w konwencji thrillera psychologicznego, serial został zaadaptowany przez Howarda Gordona i Alexa Gansę na podstawie izraelskiego serialu Więźniowie wojny z 2010, stworzonego przez Gideona Raffa. Główną rolę w serialu gra Claire Danes jako Carrie Mathison, agentka CIA.

Serial otrzymał przychylne opinie amerykańskich krytyków[2] i zdobył nagrody Złotego Globu i Emmy w kategoriach Najlepszy serial dramatyczny, Najlepszy aktor i Najlepsza aktorka.
IMDb

Ktoś oglądał?
Skończyłem właśnie 3 sezon, jestem dość mocno wciągnięty. Nie wiem jednak czy kolejne będą tak dobre, ponieważ:
Spoiler
Brody został powieszony.
nic na potem
oyche

Re: [serial] Homeland

Post autor: oyche »

ta blondynka główna bohaterka to najbardziej wkurwiająca postać w telewizji, gorsza nawet od skyler
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Ja skończyłem wszystko i zdecydowanie od momentu @kr0pka
Spoiler
kiedy Brody nie żyje

ten serial wszedł na zupełnie inny poziom, wyższy. tak że jak dla mnie to można to oglądać od 4 sezonu.

i całkiem fajnie serial został zakończony :)
IT’S COMING HOME 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

oyche pisze: 24 cze 2020, 13:04 ta blondynka główna bohaterka to najbardziej wkurwiająca postać w telewizji, gorsza nawet od skyler
Oj tak, chociaż Skyler chyba nie przebije. No ale skoro postać wywołuje emocje to jest dobrze stworzona, ktoś mi kiedyś powiedział.

@FLoo dobra, to odpalam :oops: .
nic na potem
Dwaena

Post autor: Dwaena »

jeden z niewielu seriali, który przez tyle sezonów trzyma poziom. Momentami przewidywalny, ale jak już dojebią dobry wątek to robi wrażenie.

No i właśnie - Carrie to jeden z najlepszych przykładów jak zachowuje się osoba z chorobą dwubiegunową. W sensie, że aktorka dobrze to gra i szapoba za włożone w tę postać emocje.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Obejrzałem wszystko; oczywiście pierwsze 2 sezony najlepsze, potem może być - tragedii nie ma; ostatecznie zrobili z tego "24" (chyba ta sama ekipa robiła).
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
Stupid poor people, stupid poor people
They can't even afford food!
bLeF

Post autor: bLeF »

Przestałem oglądać przy 5 sezonie, ale mam zamiar nadgonic. Blondyna irytuje, ale jednocześnie fantastycznie gra. Nie przez przypadek dostała Złotego Globa za postać.
SLG Team since 2009
Awatar użytkownika
PeterStillNinety's
WNB Weteran

Post autor: PeterStillNinety's »

Jeden z moich ulubionych seriali Dobrze zagrane postacie Carrie i Saula Polecam
Kontuzje brak sportu byłem wyczerpanym wrakiem dziś powracam po swój łup jak pirat w ręce z hakiem
Awatar użytkownika
Ybnaldo

Post autor: Ybnaldo »

Wiecie kiedy (czy) 8my sezon wjedzie na Netflixa? Serial piękny, właściwie to im dłużej trwa tym bardziej chce się oglądać. Sezon w Niemczech :bowdown: Quinn :bowdown:
Awatar użytkownika
LuckyLuke

Post autor: LuckyLuke »

Kończę właśnie drugi sezon, dwa dni mi to zajęło. Coś cudownego :bowdown:
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

No i skończyłem. Polecam ten serial wszystkim. Carrie dobra rola, wkurwiająca ale dobra. Jest 8 sezonów jak coś, ostatniego nie ma na Netflixie ale dostępny w sieci, essa.

e; Oczywiście propsy również dla Quinna, bardzo dobrze dawał aktorsko.
nic na potem
Awatar użytkownika
LuckyLuke

Post autor: LuckyLuke »

Ja właśnie kończę szósty. Dwa pierwsze sezony to jak dla mnie majstersztyk. Później już trochę gorzej, ale dalej mocne 8/10. Jak jest trochę nudy z początku to potrafią to późnej wynagrodzić tak zajebiście poprowadzonymi wątkami, że już kilka nocek zarwałem. Jeden z lepszych seriali jakie widziałem. Carrie w ogóle mnie nie wkurwia, może trochę z początku, ale jedna miłość dla niej.

Wiadomo czemu nie ma ostatniego sezonu na netflixie?
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

oglądam s01e05 i w sumie jestem pierwszy raz wkręcony w jakikolwiek serial od jakiegoś czasu, zapowiada się bardzo fajnie.
EKSTRAKLASA PROGNOZY 26/27

Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Domperinion

Post autor: Domperinion »

Dla mnie tasiemiec do pożygu...ta cała choroba psychiczna glownej bohaterki ciagnela sie tak dlugo ze mialem nadzieje ze w kolejnym odcinku zdechnie :rotfl:
Otrzymałem order przedszkolaka za zajebanie 100 postów w pierwszy dzień na forum
Deal with it :cool: :joint:
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

jestem na s07e04 i uważam, że tego alexa jonesa to by mogli odjebać

ale najpierw niech dadzą mu tę kwestię

Dodano po 2 godzinach 42 minutach 22 sekundach:
gdzie jest kurwa ósmy sezon, pedały netfliksowskie
ODPOWIEDZ