Homeland – amerykański serial telewizyjny emitowany od 2 października 2011 do 26 kwietnia 2020 przez telewizję Showtime. Osadzony w konwencji thrillera psychologicznego, serial został zaadaptowany przez Howarda Gordona i Alexa Gansę na podstawie izraelskiego serialu Więźniowie wojny z 2010, stworzonego przez Gideona Raffa. Główną rolę w serialu gra Claire Danes jako Carrie Mathison, agentka CIA.
Serial otrzymał przychylne opinie amerykańskich krytyków[2] i zdobył nagrody Złotego Globu i Emmy w kategoriach Najlepszy serial dramatyczny, Najlepszy aktor i Najlepsza aktorka.
jeden z niewielu seriali, który przez tyle sezonów trzyma poziom. Momentami przewidywalny, ale jak już dojebią dobry wątek to robi wrażenie.
No i właśnie - Carrie to jeden z najlepszych przykładów jak zachowuje się osoba z chorobą dwubiegunową. W sensie, że aktorka dobrze to gra i szapoba za włożone w tę postać emocje.
Obejrzałem wszystko; oczywiście pierwsze 2 sezony najlepsze, potem może być - tragedii nie ma; ostatecznie zrobili z tego "24" (chyba ta sama ekipa robiła).
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
Stupid poor people, stupid poor people
They can't even afford food!
Przestałem oglądać przy 5 sezonie, ale mam zamiar nadgonic. Blondyna irytuje, ale jednocześnie fantastycznie gra. Nie przez przypadek dostała Złotego Globa za postać.
No i skończyłem. Polecam ten serial wszystkim. Carrie dobra rola, wkurwiająca ale dobra. Jest 8 sezonów jak coś, ostatniego nie ma na Netflixie ale dostępny w sieci, essa.
e; Oczywiście propsy również dla Quinna, bardzo dobrze dawał aktorsko.
Ja właśnie kończę szósty. Dwa pierwsze sezony to jak dla mnie majstersztyk. Później już trochę gorzej, ale dalej mocne 8/10. Jak jest trochę nudy z początku to potrafią to późnej wynagrodzić tak zajebiście poprowadzonymi wątkami, że już kilka nocek zarwałem. Jeden z lepszych seriali jakie widziałem. Carrie w ogóle mnie nie wkurwia, może trochę z początku, ale jedna miłość dla niej.
Wiadomo czemu nie ma ostatniego sezonu na netflixie?