Taco Hemingway - Jarmark (2020)
- qualite_de_schizoide
Re: Taco Hemingway - Jarmark (Lato 2020) [Zapowiedź]
Z całą moją niechęcią do Taco Hemingway'a muszę przyznać, że zarapowane i poskładane jest to wręcz perfekcyjnie. Dodatkowo klimat też niczego sobie. Można go nie lubić ale trudno odmówić mu tego, że w PL robi muzę na poziomie niedostępnym większości.
A to mnie dziwi, bo o ile JAK NA TACO to czuć, że kombinuje z nawijką i idzie mu to coraz lepiej, ale na tle całej sceny to bym nie przesadzał ze spustami pod względem nawijania
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
no nie wiem, przesluchalem raz kawalek, wbilem popatrzec co za posty tutaj leca i ja nie podzielam spustow, odpalilem raz jeszcze ii
na pewno jest to dobrze przewiniete, tutaj nie mam sie do czego przyczepic, ale jak wjezdza ten bridge z kto ty jestes polak maly to mi sie po prostu ten patent nie podoba, tekstowo tutaj tez nie ma nic odkrywczego, ale przynajmniej moge oczekiwac, ze cos z tej plyty bedzie, bo ostatnie co mi od taco siadlo to trojkat warszawski a pozniej mi projekty wpadaly jednym uchem a drugim wypadaly
na pewno jest to dobrze przewiniete, tutaj nie mam sie do czego przyczepic, ale jak wjezdza ten bridge z kto ty jestes polak maly to mi sie po prostu ten patent nie podoba, tekstowo tutaj tez nie ma nic odkrywczego, ale przynajmniej moge oczekiwac, ze cos z tej plyty bedzie, bo ostatnie co mi od taco siadlo to trojkat warszawski a pozniej mi projekty wpadaly jednym uchem a drugim wypadaly
Taco po prostu zawsze nawija o tym co popularne i na czasie, jest na bieżąco z kulturowymi trendami i nie rzuca przypałowych rapowych linijek, w jakich ta kultura się lubuje. Dlatego zawsze go puścisz bez cringe'u przy nowych znajomych, rodzicach, czy z głośnika na jarmarku w swojej wiosce. A że zwykle na podobnym patencie, to rusza tylko użytkowników ślizgawki. Kawałek jakich wiele, po prostu dobry i na mocnym bicie.
No potężny track nie ma co, od nawijki, tekst po przejebany bit. Chyba tylko Taco potrafi zrobić banger z takiego tematu.
Mega świeże, stylowe i przykuwające uwagę.
Mega świeże, stylowe i przykuwające uwagę.
posluchalbym go na drillach
Dlatego, że te osoby mają świadomość na poziomie 15 letniej Angeliki, chociaż pozują na inteligentne, co zresztą ładnie pokazałeś w ostatnim zdaniu cytowanego posta xD
Ostatnio zmieniony 10 lip 2020, 15:57 przez pociejyo, łącznie zmieniany 1 raz.
fajnie nawinięte, dobrze buja i jako utwór muzyczny zajebiście, a czy tekst jest dobry to z tego co widzę zależy głównie od poglądów 
No jeśli ktoś uważa ten numer za jakiś przełomowy protest song którego jeszcze nie było, rewolucyjny apel pokolenia, to ewidentnie pisze na youtubie komentarze o tym że Eldo powinien być omawiany na lekcjach języka polskiego i nie ważne czy ma 15 lat czy 35, bo w obu przypadkach można się mylić.

B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
takze oceniajmy muzyke, tematy od polityki sa w odpowiednim dziale, peace
@czardi Twój post brzmi trochę jak taki delikatny pstryczek w strone Hemingłeja, a tymczasem ten gość w swoich numerach komentuję otaczającą go rzeczywistość i to na różnych płaszczyznach. Czy te obserwacje są jakieś wybitnie głębokie i odkrywcze? Niekoniecznie, ale są. Większość raperów mogłaby się od niego uczyć pisania, zamiast pierdolić siódmy album o niczym. Pondro
ten tekst jest dobrze poskładany bez nadmiernego tryhardu i nieważne czy jesteś pisiorem czy nie
a to czy będzie jakimś rewolucyjnym anthemem dla jakiejś grupy odbiorców albo całego pokolenia to pokaże czas a nie to czy się podoba śłizgawkerom
a to czy będzie jakimś rewolucyjnym anthemem dla jakiejś grupy odbiorców albo całego pokolenia to pokaże czas a nie to czy się podoba śłizgawkerom
No ja tam od artysty podejmującego temat polityczny oczekuję jednak czegoś więcej niż kawałka w stylu przepisałem wyborczą.
Przecież omawiana jest tematyka, to co nie mamy o niej rozmawiać a tylko ile jest podwójnych rymów?
Przecież w tym tekście nie ma nic rewolucyjnego lols
Ostatnio zmieniony 10 lip 2020, 16:08 przez wst, łącznie zmieniany 1 raz.
dlatego ze takie dyskusje koncza sie zawsze tak samo 
Dobre podsumowanie. To nie jest movement a coś na styl Mezo i SLD. Pozdro dla kumatych.SWN pisze: ↑10 lip 2020, 15:58 No jeśli ktoś uważa ten numer za jakiś przełomowy protest song którego jeszcze nie było, rewolucyjny apel pokolenia, to ewidentnie pisze na youtubie komentarze o tym że Eldo powinien być omawiany na lekcjach języka polskiego i nie ważne czy ma 15 lat czy 35, bo w obu przypadkach można się mylić.
![]()
Edit:
Nogi w błocie mam, bo Wisła to grząskie bagno
Vs.
Albo powtarzać hasła że wszyscy kradną, a Polska to jedno wielkie bagno
POLSKA JAK ZWYKLE NIEGOTOWA NA MEZA
@Drmz to nie pstryczek, po prostu my tutaj od każdego oczekujemy, że będzie Sentino raperem idealnym z nieszablonowymi tekstami, zmiennym flow i wybitną techniką składania wersów co kawałek, a takiego jeszcze nie wynaleziono. Taco leci na patencie, który zapewni mu długą i owocną karierę, bo nie pierdoli w każdym kawałku, że rucha kurwy i robi hit na lato, tylko wczoraj nawinie o czarnych roszach, dzisiaj o kpoperkach, a jutro o panu prezydencie mentzenie i zawsze będzie to na swój sposób świeże, bo opisujące rzeczywistość na ten moment. I to nie jest wcale takie łatwe, bo przecież każdy raperzyna, by zwęszył szybki hajs - trzeba być na bieżąco z różnymi środowiskami i nie mieć 42% z polskiego, by zasób słownictwa używanego na traczkach przekraczał 100. Poza tym dobiera dobre bity, ma słuchalny głos i jak już wspominałem, unika tekstów w stylu "mój kumpel dotknął ją siusiakiem". Bardzo dobry raper w skali kraju, ale nie bez wad, które tutaj wszyscy przytaczają.
Skoro nie rozumiesz po co bylo ostatnie zdanie w cytowanym poscie, to tym bardziej nie jestes w pozycji do oceniania poziomy swiadomosci innych. Bez odbioru.
no i taka prawda, nie rozumiem w ogole spustow tutajSWN pisze: ↑10 lip 2020, 15:58 No jeśli ktoś uważa ten numer za jakiś przełomowy protest song którego jeszcze nie było, rewolucyjny apel pokolenia, to ewidentnie pisze na youtubie komentarze o tym że Eldo powinien być omawiany na lekcjach języka polskiego i nie ważne czy ma 15 lat czy 35, bo w obu przypadkach można się mylić.
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
-
nigdyniebralemkoksu
Newsweek pisze, że to wielki TEKST KULTURY za 3... 2... 1...