Kukon & Magiera - Afera (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

polarny

Re: Kukon & Magiera - Afera (2020) [Zapowiedź]

Post autor: polarny »

Trzeci zajebisty singiel, super się zapowiada ta płyta. A dla Magiery za to co tutaj daje to :bowdown:
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

producenci w tym roku dają wkurwe mocno. Magiera przechodzi sam siebie.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Sprawdziłem Czarne BMW i to jest świetna zwrotka, chociaż za głowę się przy niej złapałem, bo Kukon lepszy niz Avi tutaj. No i Magiera jak zaczyna siekać bity, to nie ma podjazdu do niego żaden producent w tym kraju, szkoda, że Chris Carson czy Michał Graczyk nie siekają aż tak produkcyjnie, bo chciałbym te szkoły porównać. Tak czy siak bardzo dobry kawałek.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Kukona wyjebać i humor gitówa.
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Powinąłem preorder bo dają płytę z instrumentalami
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

z tego co narazie wyszło to tylko hello-moto/spory siedzą.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
suraks

Post autor: suraks »

afera na streamingach juz
pawoleh666
Zbanowany

Re: Kukon & Magiera - Afera (2020)

Post autor: pawoleh666 »

Juz przesluchałem całość w preorderze.
Szczerze, przez chwilę myślałem że to jakiś żart i będzie jak przy ROMANTICPSYCHO.
Ale jednak nie xD
Tu jest wersja instrumental dołączona, a po odpaleniu ,,normalnej" płyty miałem wrażenie że coś im się pojebało i nagrali 2x instrumental.
Kukon w porównaniu do Ogrodów czy Radio Taxi poleciał na tej płycie o wiele gorzej.
Na poprzednich płytach potrafił sprawić wrażenie lecenia całego kawałka na jednym wdechu i to brzmiało bardzo dobrze, dodawało więcej emocji, a tutaj.. Szkoda mówić.
Szkoda mi to mówić, bo mimo wszystko uwielbiam Kukona a to trochę rozczarowanie.
Najlepszym utworem jest mimo wszystko Floryda lub Puma, ale i tak mam wrażenie jakby mixował to wszystko 12-letni ,,DJ" od ,,lil pump type free beat" z YouTube'a.
Ramzes dał radę jak zwykle. Byłem przyzwyczajony do świetnych produkcji Magiery i na tej płycie nie jest jakoś specjalnie inaczej, ale gdybym chciał bitów to bym sobie sam instrumental kiedyś zamówił..
Liczyłem też na choć jeden feat który by mi podpasował np. z Deysem, ale takiego nie ma. Nie mówię że obecne na płycie featy są złe - płyta jest po prostu średnia.
IMO Magiera to średni wybór na płytę z Kukonem - po prostu styl Magiery wg. mnie jakoś się rozmija ze stylem Kukona. Bardziej bym tu widział np. Chrisa Carsona.

Osobiscie moim ulubionym kawalkiem Kukona jest ,,blizniaczki" lub ,,bluetooth", a na tej plycie nie ma absolutnie nic co by temu dorownywalo choc w minimalnym stopniu. Szkoda.
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
Awatar użytkownika
BRN

Post autor: BRN »

Wszyscy mówią o Ogrodach, a dla mnie Radio Taxi to mega niedoceniona płyta. Niestety Kukon brzmi słabo w tym projekcie z Magierą, nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Słychać po warstwie tekstowej, że dużo napierdala tych kawałków i pisze to zapewne taśmowo. Po dobrym Manekinie spodziewałem się ciekawego materiału, a wyszła nuda. Goście kompletnie do wyjebania.
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

Czemu tej Pumy na spotify nie ma?
Obrazek
daveyo

Post autor: daveyo »

Kukon x Magiera - Casablanca (Official Video)
Spoiler
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

BRN pisze: 26 cze 2020, 13:56 Wszyscy mówią o Ogrodach, a dla mnie Radio Taxi to mega niedoceniona płyta. Niestety Kukon brzmi słabo w tym projekcie z Magierą, nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Słychać po warstwie tekstowej, że dużo napierdala tych kawałków i pisze to zapewne taśmowo. Po dobrym Manekinie spodziewałem się ciekawego materiału, a wyszła nuda. Goście kompletnie do wyjebania.
Nie słuchałem jeszcze płyty ale również uważałem, że Radio Taxi >>> Ogrody, świetnie się na tamtych bitach Kukon odnalazł. Jeśli chodzi o teksty to sam powiedział na swoim instagramie, że nigdy mu to nie zajmuje dłużej niż 30 minut na kawałek więc no :dunno:
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
Ablazir

sekwencja od florydy do casablanki :bowdown:
a może nawet do sporów
Obrazek
Awatar użytkownika
suraks

Post autor: suraks »

z niepublikowanych wczesniej puma najlepiej wchodzi
Awatar użytkownika
Ablazir

opener też super, czekam aż wrzucą te dwa bonusowe tracki
Obrazek
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Mi osobiście też bardziej podeszło "Radio" niż "Ogrody" nie jestem jakiś fanem Kukona i bałem się przed zakupem ,że "Afera" będzie taka jak poprzedni album, który mnie kompletnie odrzucił i przesłucham raz odkładając na półkę, jednak kurcze podoba mi się. Bitowo jest tutaj super, Kukon też mi pasuję do podkładów. 12 tracków, które mają świetny wydźwięk. numer 04.Kraftwerk jaką to ma potężną stopę basową. W ogóle ze wszystkich produkcji Kukona ten album sprawia, że mam ochotę do niego wracać i chyba mi się najbardziej podoba jest taki przyjemny dla ucha, nafaszerowany różnorodnym brzmieniem, nie ma tutaj mowy o braku energii oraz o muzycznej bezpłciowości. Jestem pozytywnie zaskoczony preorderem.
Awatar użytkownika
Ablazir

Kraftwerk=Jebać System ze streamingów, czy te tracki też się różnią?
Obrazek
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

To jest ten sam utwór w sumie ciekawe dlaczego na preorderze jest inna nazwa.
daveyo

Post autor: daveyo »

Bardzo dobrze, że wyszedł ten album, dla Kukona jest to na pewno zdobycie pewnego doświadczenia i złapanie świeżego powietrza w swojej karierze. I choć najlepszy Kukon to ten u siebie na podwórku, czyt. ogrody, albumy w stylu Radio Taxi, Agresja & Depresja, to najnowsze dzieło jest bardzo solidnie wyprodukowane i jest to naprawdę dojrzały krążek na najwyższym poziomie muzycznym. Magiera jest wymagającym producentem, ale można powiedzieć, że Kukon podołał i nie zmarnował potencjału bitów. Bardzo chętnie wrócę do tego albumu.

Drive Bye, Malibu :bowdown: Tak się robi producencki rozpierdol. Magiera, pokłony i nigdy nie trać formy. :bowdown:
Ogólnie gdzieś tak od Florydy do praktycznie samego końca to najlepsze momenty na tej płycie.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Magiera > Kukon na tej płycie

mnie ten album rozczarował, poza hello-moto znanym już wcześniej nie siadł mi żaden numer
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ODPOWIEDZ