jakiś czas temu czytałem, że Ajax, PSV i Fene również część swoich zarobków z tej edycji LM miało oddać pozostałym klubom ligi właśnie w celu jej rozwoju
Liga Mistrzów i Liga Europy
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Liga Mistrzów i Liga Europejska
when the beat is dope, I get excited
owszem. a konkretnie - top3 Ere rokrocznie zobowiązało się do przekazywania 10% zarobionych pieniędzy w europejskich pucharach na rozwój ligi.
- retriakaretrox
Nasuwa się myśl, że zwycięzca pary LFC - Barca sięgnie w tym roku po LM, liczę na to, że ekipa Kloppa mocno nastawi się na ligę mistrzów, bo w lidze City, które jest już poza europejskimi pucharami pewnie BPL nie odpuści i absolutnie nie zaskoczy mnie ich komplet zwycięstw do końca. Ale półfinał Totki - Ajax, to może być tak kurewsko radosny futbol... can't wait. Piękny ten sezon ligi mistrzów, patrząc na ogół czuję się jakbym oglądał jakieś Contratiempo, w chuj niespodzianek, zwrotów akcji, oby takie zawrotne tempo było do końca, pondro.
ja się nie ślizgam, ja się ślizgawkuje
To co, dzisiaj WIELKI ARSENAL, prawda? 
oby, ale to w dalszym ciągu Arsenal na wyjeździe, wszystko się może stać XD
when the beat is dope, I get excited
oby Eintracht coś odjebał fajnego, stać ich na to
szybki gol Jovicia i Benfice robi sie ciepło
szybki gol Jovicia i Benfice robi sie ciepło
dziś rozbłyśnie gwiazda Arkadiusza "Arkadiuszo" Milika, zobaczycie
Czy klasycznie oba puchary europy zostaną wygrane przez hiszpańskie drużyny, czy może tym razem przez angielskie? A może będzie podział? Jak myślicie?
Ja chciałbym finał Ajax-Barca i niech wygra lepszy (Ajax), a w LE to niech już ten Arsenal wygra w finale z Chelsea.
Ja chciałbym finał Ajax-Barca i niech wygra lepszy (Ajax), a w LE to niech już ten Arsenal wygra w finale z Chelsea.

Świetny sezon w wykonaniu angielskich zespołów.
Jestem niesamowicie ciekaw starcia Van Dijk-Messi. Któryś z pomników musi upaść
Albo ktoś w końcu minie Holendra albo ktoś znajdzie sposób na zatrzymanie Messiego w życiowej formie (kolejnej już). Wierzę w awans LFC, dla zespołu Kloppa absolutnie każdy jest w zasięgu.
W drugim półfinale nie mam pojęcia co się będzie działo. Jeśli Spurs jakoś przetrwa bez Sona i uda im się nie przegrać pierwszego meczu to uważam, że awansuje dalej.
W LE typuję finał Eintracht-Arsenal.
Jestem niesamowicie ciekaw starcia Van Dijk-Messi. Któryś z pomników musi upaść
W drugim półfinale nie mam pojęcia co się będzie działo. Jeśli Spurs jakoś przetrwa bez Sona i uda im się nie przegrać pierwszego meczu to uważam, że awansuje dalej.
W LE typuję finał Eintracht-Arsenal.
no w le w sumie fajne zespoły, tzn. wymieniłbym dwie nielubiane przeze mnie drużyny z londynu na napoli i cokolwiek, ale w sumie nie jest źle
trzymam kciuczki za eintracht
trzymam kciuczki za eintracht
Ja też, ale po prostu boje się ewentualnego pojedynku Chelsea - Arsenal w finale. Mimo, że w tym sezonie jest już lepiej to nadal zostaje to przeświadczenie wengerowskie o dostaniu lania od każdego z top 6.
Co do ligi mistrzów to strasznie mi szkoda, że jednak City nie przeszło. Uważam ich za dużo lepszy zespół, no ale jak sie wyczynia takie akcje jak na początku to nic nie zrobisz.
Co do ligi mistrzów to strasznie mi szkoda, że jednak City nie przeszło. Uważam ich za dużo lepszy zespół, no ale jak sie wyczynia takie akcje jak na początku to nic nie zrobisz.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
W ogóle nie zdziwię się jak Tottenham się skupi na półfinale z Ajaxem kosztem ligi i finalnie skończy się to wypierdolką z LM i top4 
Ja uważam, że nie powinniśmy oceniać trenerów tylko przez pryzmat tytułów. Właśnie dlatego jestem zdania, że tamten Mourinho w RM i obecny Guardiola w City wykonali bardzo dobrą robotę w swoich klubach. Czasami nie można mieć wszystkiego, a czasami zabraknie ci po prostu szczęścia - taki jest futbol. Możesz przegrać w karnych, stracić przypadkowo gola, albo jakiś piłkarz może zagrać najgorszy mecz swego życia w ważnym momencie. W takich turniejach jak Liga Mistrzów wiele jest w nogach samych piłkarzy i decydują detale. Można gdybać tylko, co stałoby się gdyby ktoś inny zagrał zamiast Laporte z Totkami.serwus pisze: ↑18 kwie 2019, 17:07 mourinho w realu madryt
la liga: wicemistrzostwo, mistrzostwo, wicemistrzostwo
liga mistrzów: półfinał, półfinał, półfinał
guardiola w manchesterze citySpoiler
premier league: trzecie miejsce, mistrzostwo, (wice)mistrzostwo
liga mistrzów: 1/8 finału, ćwierćfinał, ćwierćfinał
może guardiola też już się pomalutku wypala? z perspektywy czasu wszyscy postrzegają pobyt mourinho w madrycie jako rozczarowanie (z czym się nie do końca zgadzam, ta paka z sezonu 11/12 była niezwykła i doprawdy nie wiem, jakim cudem nie wygrała lm) i początek końca portugalczyka, tymczasem city w lidze mistrzów znaczy jeszcze mniej i odpada z innymi angielskimi zespołami na etapie ćwierćfinału. pechowo czy nie, apetyty były dużo większe w obu przypadkachSpoiler
aż chciałoby się strącić guardiolę z piedestału i poszukać innego managera numer jeden na świecie, ale jakoś nie ma kogo wskazać. chyba że dublet zrobi klopp, to wtedy klopp
Oczywiście, że apetyty były większe i można było osiągnąć więcej. Tylko samo to, że wydawali dużo na transfery przez ostatnie lata nie jest równoznaczne z sukcesami. Jak mawiał Johan Cruyff - worki pieniędzy nie strzelają bramek. Co najmniej kilku zawodników Pep wyniósł na najwyższy poziom w City. Wystarczy popatrzeć na takiego Sterlinga, czy De Bruyne.
Jak prognoza na dzisiaj? Moim zdaniem remis i tak w ogóle ten dwumecz śmierdzi mi dogrywką.
W kontekście Ajaxu istotne jest to o czym mówił R. de Boer czyli, że teraz już nie podejdą do meczu jak wcześniej z pozycji słabszego, bez presji wyniku i yolo tylko jak już są w półfinale to myśli są bardziej "finał tak blisko, nie możemy odpaść" i pytanie czy to uciągną. Jak się nie spalą, a wierzę, że nie, to dadzą radę.
Spoiler
Chociaż kciuki za Totkami bo w finale są chyba większym pewniakiem na wpierdol od Barcelony
Oby w finale Ajax Live
Szkoda mi Tottenhamu, ale bez Sona ciężko było oczekiwać dobrego wyniku. Ciekawe czy dadzą radę w rewanżu, szybko taka okazja może się im nie powtórzyć (w sumie Ajaxowi też xd)