Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Pewnie było 1000 razy ale zapytam... Kupowałem PS4 z myślą o luźnym graniu w Mortal Kombat, FIFA, GT, itp. Oczywiście dałem się trochę wciągnąć w wir grania i takie typowe "napieprzanki" zaczęły mnie nudzić. Rozglądam się za jakimiś fajnymi grami akcji ale takimi gdzie godzinkę, max dwie w ciągu dnia można by pograć, odłożyć na później i za kilka dni pograć dalej. Polećcie proszę jakieś takie "must play" na PS4. Póki co na liście mam:
Horizon: Zero Dawn
God of War
The Last Of Us - Remastered
Dzięki!
Horizon: Zero Dawn
God of War
The Last Of Us - Remastered
Dzięki!
A dla tych co chcą miesiąc gratis dopisac do subskrypcji też?
^ kogo to chuj obchodzi?
- con shonery
- Moderator
@tw7 a może zainteresują Cię nietypowe gry, których przejście zajmuje godzinkę-dwie
Journey
Inside
The Binding of Isaac (ta za każdym przejściem jest inna, inne mapki, inni bossowie, inne konfiguracje wpływających na siebie przedmiotów)
możesz jeszcze obadać odcinkowe: Life is Strange, jeśli ci klimat siądzie, The Walking Dead (firmy Telltale), Wolf Among Us
Journey
Inside
The Binding of Isaac (ta za każdym przejściem jest inna, inne mapki, inni bossowie, inne konfiguracje wpływających na siebie przedmiotów)
możesz jeszcze obadać odcinkowe: Life is Strange, jeśli ci klimat siądzie, The Walking Dead (firmy Telltale), Wolf Among Us
- Cz4rny1337
- Moderator
Tego Titanfalla 2 se walnij naprawdę polecam full, szybko skonczysz
No i co praktycznie wszystkie Exy mozna polecic
spiderman koniecznie bo bujanie sie po miescie kozak to spelnienie moich dzieciecych marzen ta gierka xD
No i co praktycznie wszystkie Exy mozna polecic
spiderman koniecznie bo bujanie sie po miescie kozak to spelnienie moich dzieciecych marzen ta gierka xD

Ten Titanfall wydaje się spoko, dzięki
Spidermana chyba też sprawdzę - mogłem go dośtać za 1 zł z drugim padem do ps4 ale wziąłem GT Sport
Zaciekawiło mnie jeszcze Nier: Automata - gierki w tym stylu też mi się podobają tylko tam widziałem, że pojawiają się jakieś dziwne rzuty jak na klasycznych platformówkach i nie widać co się dzieje. Grał ktoś? Warto?
Zaciekawiło mnie jeszcze Nier: Automata - gierki w tym stylu też mi się podobają tylko tam widziałem, że pojawiają się jakieś dziwne rzuty jak na klasycznych platformówkach i nie widać co się dzieje. Grał ktoś? Warto?
Nier:Automata to pierdolony diament, nie zastanawiaj się.
Też polecam kozak gierka
Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
Ja kupiłem konsolę 4 lata temu i napierdalałem tylko w fife
Jakiś czas temu przeszedłem Widzmina, teraz ogrywam Personę (na początku byłem średnio nastawiony, ale przepiękna gra
), a pewnie jutro już Dragon Quest XI będzie leżał na półce i czekał w pogotowiu jak za jakiś czas skończę Personę. Serio nie wiem jak mogłem nie spróbować pograć w coś przez te 4 lata, zajebiście to wciąga.
No ale ten wywód chciałem zakończyć tym, że chciałbym się zapytać który Final Fantasy jest najbardziej opłacalny? Bo planuje już potem popykać, a może w międzyczasie gdzieś wyciągne na promce coś. W żadnego nei grałem nigdy. W sensie jeżeli jeden jest tylko trochę lepszy od drugiego, ale 3x droższy to wolałbym sobie kupić tego tańszego. Inaczej jak jest duża różnica w jakości gierki, wtedy wiadomo
No ale ten wywód chciałem zakończyć tym, że chciałbym się zapytać który Final Fantasy jest najbardziej opłacalny? Bo planuje już potem popykać, a może w międzyczasie gdzieś wyciągne na promce coś. W żadnego nei grałem nigdy. W sensie jeżeli jeden jest tylko trochę lepszy od drugiego, ale 3x droższy to wolałbym sobie kupić tego tańszego. Inaczej jak jest duża różnica w jakości gierki, wtedy wiadomo
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
To jeszcze jedno pytanie odnośnie gier na półce. Mam PS4 Slim 500 GB i nie chcę zapchać go dużą ilością gier. Czy wersja na płycie zajmuje mniej miejsca w pamięci wewnętrznej niż taka wersja kupiona z PS Store? Da się to w jakiś sposób policzyć lub sprawdzić?
- KillerCroc
Zajmują dokładnie tyle samo.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
powinno Ci starczyć lajtem 500gb, nie musisz przecież wszystkiego trzymać zainstalowanego jak już to skończysz 
ze swojej strony dołożę Uncharted, RDR 2, nadchodzący TLOU2 i serię Dark Souls wraz z Bloodbornem
ze swojej strony dołożę Uncharted, RDR 2, nadchodzący TLOU2 i serię Dark Souls wraz z Bloodbornem
- con shonery
- Moderator
This War of Mine: Już oficjalnie obok “Pana Tadeusza”
https://polskigamedev.pl/this-war-of-mi ... -tadeusza/Dziś wiemy już, że “wspólna inicjatywa autorów gry i premiera Mateusza Morawieckiego” z początku 2019 roku zaowocuje wpisaniem This War of Mine na listę lektur w roku szkolnym 2020/2021.
@@tw7 a ja odradzę Horizona, odbiłem się po kilku godzinach (5-6h gdzieś). Przehajp dla mnie.
Polecam natomiast:
Spider-Man (mega wrażenie na mnie zrobił)
Uncharted (możesz zacząć od 4)
God of War
Doom
Call of Duty: WWII (za darmo w PS Plus jest chyba teraz, a kampania solo była super)
Batman: Arkham Knight
The Witcher 3: Wild Hunt
Assassin's Creed Odyssey (ale tu raczej nie polecam robić wszystkiego co na mapie, bo zbyt powtarzalne)
Polecam natomiast:
Spider-Man (mega wrażenie na mnie zrobił)
Uncharted (możesz zacząć od 4)
God of War
Doom
Call of Duty: WWII (za darmo w PS Plus jest chyba teraz, a kampania solo była super)
Batman: Arkham Knight
The Witcher 3: Wild Hunt
Assassin's Creed Odyssey (ale tu raczej nie polecam robić wszystkiego co na mapie, bo zbyt powtarzalne)
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Nie zgdze się z HZD, piękna jest ta gra. Fabuła może niezbyt skomplikowana ale mi przypadła do gustu, za to różnorodność robotów i rozkminianie ich słabych punktów na dużym propsie, w tej grze nie ma jednej OP broni/strategii przez co walka jest bardzo fajna. No i ten świat sam w sobie jest mega śliczny, muzyka dodaje klimatu, samo przemierzenie tych obszarów i napawanie się widoczkami daje dużo frajdy. Osobiście np pod względem widoczków HZD podoba mi się bardziej niż nowy GOW chyba, przy czym GOW lepszy fabularnie. HZD może nie dla każdego gierka ale przehajp na pewno też nie, ale oczywiście nie jest to też żadne GOTY. Fajne że 2ka już zapowiedziana.
10 lat czekania na zapowiedź i wygląda na to, że skate ponownie pomoże kupić nową konsole.
Bity -> https://8thhood.beatstars.com/music/tracks
Sound Kityy -> https://8thhood.beatstars.com/sound-kits
Remixy -> https://www.youtube.com/playlist?list=P ... dFjIWf-qMn
Sound Kityy -> https://8thhood.beatstars.com/sound-kits
Remixy -> https://www.youtube.com/playlist?list=P ... dFjIWf-qMn
- KillerCroc
Podbije w sumie choć dla mnie GoW całościowo > HZD. Ta mechanika walki z robotami jest świetna, bardzo mi się to podoba ale odniosłem wrażenie że o ile nie ma jednej broni która miecie wszystko tak naprawdę wystarczy ze sobą mieć 2-3 konkretne i reszta może nie istnieć, raczej taka ciekawostka żeby jakąś fajną akcję zrobićRev pisze: ↑18 cze 2020, 16:24 Nie zgdze się z HZD, piękna jest ta gra. Fabuła może niezbyt skomplikowana ale mi przypadła do gustu, za to różnorodność robotów i rozkminianie ich słabych punktów na dużym propsie, w tej grze nie ma jednej OP broni/strategii przez co walka jest bardzo fajna. No i ten świat sam w sobie jest mega śliczny, muzyka dodaje klimatu, samo przemierzenie tych obszarów i napawanie się widoczkami daje dużo frajdy. Osobiście np pod względem widoczków HZD podoba mi się bardziej niż nowy GOW chyba, przy czym GOW lepszy fabularnie. HZD może nie dla każdego gierka ale przehajp na pewno też nie, ale oczywiście nie jest to też żadne GOTY. Fajne że 2ka już zapowiedziana.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Zapowiedź Skate'a wywołała u mnie mocny boner, czekam na to na równi z Demon's Souls

- Cz4rny1337
- Moderator
Ogrywa ktoś to tlou2 bo się prawaki do spóły z kucami co im mama na ps4 nie dała zebrać chcą k nie wiem czy naprawdę tak fatalnie z fabuła??? Niestety nie byłem wielkim fanem rozgrywki w 1 ale ratowało sie to fabuła i tera nwm

Ja kupiłem dzie ale nie wiem kiedy zagram
Pewnie dla zasady hejtowane przez lamuow wiec jebac, wierze ze gra nawet jesli nie na poziomie jedynki to na pewno nie jest az tak zle. Obym sie nie mylił bo w moim prywatnym rankingu TLOU to absolutne top1 gier ever