Poszukiwacze gier

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

daveyo

Poszukiwacze gier

Post autor: daveyo »

Myślę, że taki temacik się przyda. Ja aktualnie szukam gierki z tego opisu:
Dobra kto mi znajdzie tę gierkę to jest supernacki. Oczywiście jak w ostatnich 2 przypadkach niewiele pamiętam, ale wiem, że była to przygodówka bodajże o jakimś agencie, który szukał jakichś skarbów, było coś z Niemcami, a jedna zagadka polegała na układania klejnotów na takim wielkim włazie, trzeba było je połączyć czy coś. (możliwe, że wszystko zmyśliła moja dziecięca wyobraźnia, ale ta zagadka to pewniak). No zajebista była ta giereczka, pamiętam, że dostałem ją od kolegi w podstawówce :razz:
@KillerCroc też coś tam szukał

Dzięki uprzejmości użytkownikom znalazłem już dwie gierki których dość długo szukałem.
Awatar użytkownika
KillerCroc

Re: Poszukiwacze gier

Post autor: KillerCroc »

Dokładnie tak jest
To ja też się przyłączę, szukam tej gry od ponad dwóch lat i nie mogę jej znaleźć i nie daje mi to spokoju, mam z niej szczątkowe informacje/wspomnienia i na ich podstawie do tej pory niczego nie udało mi się znaleźć. Gra 2D w rzucie od boku, postacią grywalną był chłopak w masce szkieleta albo sam szkielet, bronie były mocno groteskowe i improwizacyjne np. zgniłe mleko i były do kupienia w sklepach które były lokacjami na tej mapie, gra miała kreskówkową szatę graficzną. Szukam tego i szukam ale fraza - game about boy with skull mask nie prowadzi do niczego innego oprócz tej gry internetowej o szkielecie z piłą :lol: Jak na razie nie znalazłem o niej żadnych informacji a jestem pewien że istniała z tego względu że kupiłem ją w sieci sklepów saturn, jakby ktoś coś to dziękuję bo ciekawość nie daje mi spokoju, pytałem kiedyś o nią na innych forach internetowych ale wszyscy rozkładali ręce :dunno:
mam nadzieję że CSI SLG rozwikła zagadkę każdej zaginionej gry
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
miku

Post autor: miku »

mozesz powiedziec jakie to byly lata mniej wiecej jak w nia grales? Pamietasz na czym ja dostales? W sensie czy to byla wersja pudelkowa czy wersja z jakiegos magazynu czy moze zrodlo alternatywne. ;) Byla po polsku?

W sumie i do @daveyo i do @KillerCroc pytaine
http://www.instagram.com/mikuberlin
Obrazek
Tommy Genesis really appreciates me
#BlackpinkIsTheRevolution
Awatar użytkownika
KillerCroc

Pudełkowa, kupiona w saturnie jakoś pomiędzy 2004 a 2008 rokiem, wydaje mi się że było tłumaczenie PL, i chyba PEGI +16 bo rodzice śmieszkowali że jestem jeszcze za młody. W tamtym roku spędziłem tydzień przeskakując listy gier które spełniały kryteria (platformówka, data wydania) i nic nie znalazłem. Normalnie bym pomyślał że zmyśliłem tę grę ale pamiętam że razem z nią zakupiona została również gra o piratach (tpp) którzy walczyli ze szkieletami ale nie działała mi na komputerze xd
Awatar użytkownika
Chojny

Post autor: Chojny »

@KillerCroc hateful chris?
Awatar użytkownika
KillerCroc

O człowieku, nawet nie wiesz ile tej gry szukałem :bowdown: masz u mnie piwo/pizze z dowozem do wyboru! :D
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

grałem kiedyś w świetlicy w podstawówce w taką platformówkę 2d, pamiętam że chodziło się takim ludkiem który chyba był jakimś złodziejem czy cos, i dało się rzucać cegłami - ktoś kojarzy?
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Platformówka 2d, prawdopodobnie dodana z ponad dekadę temu jako freeware na płytce z cda/playa. A z całej gry nie pamiętam zbyt wiele, prócz tego, że można było zbierać tabliczki z czekoladą w formie znajdziek, a później z nich strzelać (?) do wrogow. Jak ktoś to kojarzy to stawiam flaszkę :)
Awatar użytkownika
MoTyW
Pierwszy Mod

Post autor: MoTyW »

To ja polecę w podobnym klimacie, tylko jeszcze starszym. Gierka prawdopodobnie shareware, z płyty dodawanej do jakiegoś PCWorld, albo czegoś takiego, początek lat 90 (a może w ogóle kurwa dyskietki, chuj wi) - odpalana prawdopodobnie przez DOSa.

Sterowało się wiewiórem w jakimś łaziku kosmicznym i jechało w prawo, może po księżycu, a może po jakiejś niezidentyfikowanej planecie. Na dole była chyba sekcja z HUDem. Grafika raczej oszczędna, nie wiem czy nie prawie w cała w odcieniach szarości (co może też implikować, że to czasy Atari, ale to już bardzo grząski grunt w mojej pamięci).

Szukałem tego gówna różnymi sposobami, oglądałem niezliczone kompilacje gierek z DOSa itp. ale nigdy nie udało mi się na to trafić. Straciłem już wszelką nadzieję i zaczynam sobie wkręcać, że gierka ta jest urojona, ale jeśli przypadkiem ktoś wiedziałby o co chodzi, będę szanował full za rozwiązanie tej zagadki.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

O kurwa w sumie to też mam taką jedną gierkę, w którą grałem w mając z 5-6 lat w 98-99 roku u kuzyna i nie znalazłem jej do dziś.

Wiem, że był to chodzony beat 'em up i z tego co pamiętam to jedna misja była w kanałach jakichś, gdzie końcowym bossem był typ, który się klonował i napierdalało się z nimi wszystkimi. Gra była chyba na jakimś Atari, wiem, że na 100% sterowałem jakimś joystickiem ala (chyba kurwa nawet tym konkretnie):

Obrazek

Jak ktoś to znajdzie to o ja cię pierdolę :bowdown:

edit: lol kurwa, szukałem tego z 5-10 razy przez lata, a teraz znalazłem w 5 minut xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Spoiler
Ostatnio zmieniony 10 cze 2020, 20:05 przez oldschool, łącznie zmieniany 1 raz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Gra w stylu action RPG z perspektywy trzeciej osoby w 3D, chodzisz typem w zbroi i nakurwiasz mieczem i chyba innymi broniami różne typowe fantasy potwory, grę wyróżniała dość spora brutalność, było dużo krwi, kończyny odpadały
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@zemsta1kadluba Die by the Sword ?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
MoTyW
Pierwszy Mod

Post autor: MoTyW »

Jeżeli to nie będzie to, to nawet miałbym inny pomysł, bo kojarzę taką jedną recenzję z CDA w klimacie mocno, o którym mówisz, ale za chuj sobie nie przypomnę tytułu :(
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

taak @oldschool dziękówka
mołpy są kozackie
ODPOWIEDZ