Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
116
60%
Split
53
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 194

Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Re: Siłownia

Post autor: zemsta1kadluba »

nie rób ss ani sl to chujowe systemy są (sam byłem kiedyś na sl) są lepsze fbw od nich
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Jutro spróbuję z tym pushem - mam ściągawkę na telefonie, zaraz idę spać i przed pracą lecę na siłownię. Oczywiście nie zamykam się na rady, po prostu w międzyczasie już nakręciłem się na to i przed jutrem wolę tego nie zmieniać, bo zaraz wpadnę w wątpliwości pod wpływem różnych opinii, a muszę po prostu zacząć działać.
Awatar użytkownika
boras

Post autor: boras »

jak te siłownie teraz wygladają?
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Ostatnim razem byłem dawno przed covidem ale nie wiele zmieniło się na pierwszy rzut oka - płyny do dezynfekcji i tak najczęściej były, teraz może są bardziej widoczne, przy maszynach do aerobów info, żeby ćwiczyć na co drugim (czy tam 2 puste orbitreki przerwy, nie kojarzę), na podłogach naklejki przypominające o zachowaniu odległości, prysznice działają. Maseczek na salach nie trzeba nosić, niby trzeba w lobby (i pracownicy noszą), trzeba na ławeczki/siedzenia rozkładać swój ręcznik - z tym, że nie wiem na ile to zasady odgórne, na ile konkretnej siłowni.
Awatar użytkownika
esdoen

Post autor: esdoen »

Dietowi spece, refeedy. Jest sens robić przy cięciu, jeśli waga nadal leci, energii nie brak i ogólne samopoczucie jest OK? Zaczynam 3 miesiąc na sporym deficycie, bez cheat mealów i innych cudawianków, i motywacja nadal mocna, ale jeśli refeed by przyniósł wymierne korzyści to nie pogardzę carbsami w jeden dzień :D

//BF jakieś 18% jbc
Awatar użytkownika
Wtn

Post autor: Wtn »

@con shonery u mnie normalnie obowiązkowe ręczniki na maszyny były
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

czego słuchacie na siłce? Playlista Rob Bailey ze spotka już mi się znudziła a jak dałem jakiś workout hip hop mix to kurwa miałem piosenki o straconej miłości :lol: podnoszę po to żeby zapomnieć o takich rzeczach a nie kurwa sobie psuć humor
mołpy są kozackie
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Sentino

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

wolę coś agresywniejszego
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

zemsta1kadluba pisze: 08 cze 2020, 22:23 czego słuchacie na siłce? Playlista Rob Bailey ze spotka już mi się znudziła a jak dałem jakiś workout hip hop mix to kurwa miałem piosenki o straconej miłości :lol: podnoszę po to żeby zapomnieć o takich rzeczach a nie kurwa sobie psuć humor

do tego flockaveli w całości i sztangi wygięte
Awatar użytkownika
PeterStillNinety's
WNB Weteran

Post autor: PeterStillNinety's »

Skąd pochodzą ci dzentelmeni ?

esdoen pisze: 08 cze 2020, 21:04 Dietowi spece, refeedy. Jest sens robić przy cięciu, jeśli waga nadal leci, energii nie brak i ogólne samopoczucie jest OK? Zaczynam 3 miesiąc na sporym deficycie, bez cheat mealów i innych cudawianków, i motywacja nadal mocna, ale jeśli refeed by przyniósł wymierne korzyści to nie pogardzę carbsami w jeden dzień :D

//BF jakieś 18% jbc
co to jest refeed ?
Ostatnio zmieniony 08 cze 2020, 23:00 przez PeterStillNinety's, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontuzje brak sportu byłem wyczerpanym wrakiem dziś powracam po swój łup jak pirat w ręce z hakiem
bvng

Post autor: bvng »

ErUnno

Post autor: ErUnno »

Też polecam lso . Takie kawałki jak "a jak chcesz", "jestem", "wreszcie" czy "meksyk" dają +5 do siły. A jest tego jeszcze trochę od nich
Awatar użytkownika
esdoen

PeterStillNinety's pisze: 08 cze 2020, 22:58 co to jest refeed ?
No wlasnie chuj wie. To jest rzekomo taki cheat day, tylko taki przemyślany, że jesz głównie carbsy, malo tłuszczu, lepiej nie jakieś fast foody. I w okolicach maintenance kalorii. W teorii ma to zregenerowac poziomy leptyny, plus ogolnie wyrównać metabolizm, poprawic hormony. I nie wiem ile w tym sensu, i czy warto.
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Lso rzeczywiście props słuchałem nieraz
ale tak po prawdzie to największe rekordy kiedyś biłem przy tym xD
Spoiler
esdoen pisze: 08 cze 2020, 23:49 No wlasnie chuj wie. To jest rzekomo taki cheat day, tylko taki przemyślany, że jesz głównie carbsy, malo tłuszczu, lepiej nie jakieś fast foody. I w okolicach maintenance kalorii. W teorii ma to zregenerowac poziomy leptyny, plus ogolnie wyrównać metabolizm, poprawic hormony. I nie wiem ile w tym sensu, i czy warto.
badania nie bardzo popierają tej teorii o przyśpieszeniu metabolizmu (przynajmniej z tego co ja widziałem), ale można zrobić sobie to dla poprawy kondycji psychicznej- jeżeli taki refeedy pomogą nam utrzymywać się w redukcji przez dłuższy czas to spoko, można je stosować, gorzej jeżeli przez niego nastąpi relapse i wrócimy do starych nawyków.
dlatego ja nigdy nie polecalem cheat dayów, tylko cheat meale bo szczerze to w jeden dzień idzie spokojnie odrobić cały deficyt kaloryczny jaki zebraliśmy ciężką pracą na przestrzeni tygodnia.
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

zemsta1kadluba pisze: 08 cze 2020, 23:53 dlatego ja nigdy nie polecalem cheat dayów, tylko cheat meale bo szczerze to w jeden dzień idzie spokojnie odrobić cały deficyt kaloryczny jaki zebraliśmy ciężką pracą na przestrzeni tygodnia
No tak, ale Twój organizm w jeden dzień 'przemieli' większość, co innego gdybyś jadł na + codziennie.

Jak dla mnie dopóki nie masz strasznie utartych celów to trzymaj te makro w granicach i tyle. (no i jak chcesz tracić na wadze to stopniowy deficyt/podbij objętość). Nie ma co się męczyć.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2020, 0:37 przez Opieronie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
esdoen

Samo Resurrection jest mocarnym kawałkiem, doskonale wchodzi i do cardio i do dźwigania.

Co do refeedów - liczylem ze ktos z doswiadczenia stosował. Internety twierdzą, że przy niskim poziomie BF takie refeedy warto robić 1-2x w tygodniu nawet. Nie traci się progresu z ciągu tygodnia, bo i tak pilnuje się podaży kalorii nie przekraczając TDEE, więc co najwyzej sie traci jeden dzień bez wpływu na resztę.

https://www.livestrong.com/article/1372 ... heat-meal/

Przy wyższych poziomach BF sporo artykułów zaleca raz na miesiąc, lub raz na 2 tygodnie.

A pytałem, bo pomimo dietowania (i to ostrego, 1000kcal deficytu) nie czuję się jakoś wypompowany czy przemęczony, a faktycznie sie obawiam że jeden dzień odbicia sprawi że mi się odechce.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2020, 1:17 przez esdoen, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Opieronie pisze: 09 cze 2020, 0:35 No tak, ale Twój organizm w jeden dzień 'przemieli' większość, co innego gdybyś jadł na + codziennie.
nie, jak zjesz nadliczbowo odpowiednio dużo to zlikwidujesz całą pracę z tygodnia bo liczą się calories in vs calories out
przy standardowym deficycie 500 kcal masz po 6 dniach -3000kca- jeżeli 7 dnia zrobisz sobie tylko cheatmeala to mocno nie przekroczysz raczej swojego deficytu, jak zrobisz sobie cały cheat day bez hamulców to 3k (ponad poziom maintenance) jest łatwo nabić- żresz pizzę z mnóstwem sera i mięcha wysmarowaną sosem i parę piwek i jest, potem gdzieś tu chipsy, tu słodycze i cały tydzień pracy poszedł się jebać
esdoen pisze: 09 cze 2020, 0:37 A pytałem, bo pomimo dietowania (i to ostrego, 1000kcal deficytu) nie czuję się jakoś wypompowany czy przemęczony, a faktycznie sie obawiam że jeden dzień odbicia sprawi że mi się odechce.
zmniejsz ten deficyt bo 1000kcal to jest w chuj za dużo
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
esdoen

z tym nie chce mi się dyskutować, według wielu źródeł 1000 kcal deficytu to bezpieczny max, i daje mniej więcej 1kg / tydzień. Słucham organizmu, jeśli czułbym się źle to bym manipulował, ale na razie taki deficyt przez 2 miesiące był serio spoko.
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

ile jesz kalorii? ćwiczysz?
edit:
już nie mówię że kg na tydzień to nie jest jakiś niesamowity wynik, spokojnie to osiągam przy -500kcal przy tym nie rozpierdalając sobie metabolizmu i nawet budując trochę tkanki mięśniowej
mołpy są kozackie
ODPOWIEDZ