Tede X SirMich - Disco Noir (2020)
Re: Tede X SirMich - Disco Noir (2020)
W jednym ze sklepów internetowych jest Przedłużyfszy
Przesłuchałem to pobieżnie, są jakieś nawet fajne momenty że można się pobujać (np. refren w się liczy hajs), tym bardziej, że nie mam alergii na takie klimaty muzyczne, są też momenty gdzie już nie jestem w stanie tego słuchać i nawet jeśli tam jest ta treść o której on mówi, to brzmieniowo dla mnie lot jest już trochę za wysoki. Na trzeźwo tego słuchać nie będę, po pijaku może odpalę
Przesłuchałem to pobieżnie, są jakieś nawet fajne momenty że można się pobujać (np. refren w się liczy hajs), tym bardziej, że nie mam alergii na takie klimaty muzyczne, są też momenty gdzie już nie jestem w stanie tego słuchać i nawet jeśli tam jest ta treść o której on mówi, to brzmieniowo dla mnie lot jest już trochę za wysoki. Na trzeźwo tego słuchać nie będę, po pijaku może odpalę
no cała płyta jest rapowa wbrew pozorom
Basically I'm tired of feeling sick and tired.
Na pierwszej płycie w wersji preorderowej też są dodatkowe tracki, ale znane już - Kickdown, Tańcuj i H16CII.VBSW pisze:Ciekawe czy ta druga płytka - 'Przedłużyfszy" znajdzie się na streamingach czy tylko dla tych co kupili. Jestem ciekaw co tam wjebał.
Całkiem przyjemna ta płyta po pierwszym odsłuchu, choć momentami na mój gust zbyt daleki lot w electro/disco. Takiego bardziej wyluzowanego Jacka to można posłuchać. Powinno fajnie grać w aucie.
-
franciscodanconia
Najlepsze co wydał od Elliminati, choć oczywiście Elliminati jest lepsze.
TEDE & SIR MICH - SUKKI / DISCO NOIR
Spoiler
Niezłe gówno
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
bez zaskoczenia słabe
- gods bidness
Coś mi się pojebało, że ta płyta się nazywa Techno Noir.Cz4rny1337 pisze: ↑04 cze 2020, 10:38no brzmi jak jakies DISCO ehh ;///// ciekawe dlaczego ;/////gods bidness pisze: ↑04 cze 2020, 10:19 Przede wszystkim to nie jest żadne techno, tylko jakiś dance.
W ogóle są takie jaja, że niektórym nie działa CD1 w odtwarzaczu i żeby zagrało to trzeba zdrapać ten zadzior od spodu płyty, gdzie jest dziura. A ta CD2 to niektórym kompletnie nigdzie nie działa. Coś zjebali w tłoczni. Na grupie WSZYSCY JESTEŚMY NWJ syn Tedego opisywał tą sprawę.
Nie wiem czemu to włączyłem, ale wolałbym przez dwie godziny słuchać Żurom - Dla Kasi niż to coś.
Fajnie byłoby pchnąć to jakoś dalej, typu list do pudelka albo ciśnięcie na jakiś cgm czy glamrap, żeby napisali o aferze i nepotyzmie w nwj
Dopiero odtwarzam, ale słuchałem trochę tych singli i tak na szybko to jednak doceniam. Odważna płyta. Mimo tej całej otoczki Tede to raper z krwi i kości jak to powiedział M.Flint. Dobra już 6 kawałek leci, mocny odlot czasami, ale będzie słuchane jak Karmagedon.
Dobra robota Jacek
Ostatnio zmieniony 08 lis 2020, 19:32 przez eltimero, łącznie zmieniany 5 razy.
Bortwick! 
Posiadam wersję preorderową i jest to obecnie najciekawszy i zarazem najoryginalinieszy projekt od początku roku w polskim rapie zaraz po Romantic Psycho Japan Edition. Nie jestem fanatykiem Tedego, ale bity zawarte na krążku połączone z charakterystyczną nawijką rapera dają świetną frajdę podczas odsłuchu. Mimo, iż ma się wrażenie delektowania setem djskiego to album kompletnie nie nudzi. zlepek disco noirowych utworów tworzy wirtuozerską całość, która wpada w ucho już po pierwszym odsłuchu. Super sprawa, iż wiekowy Tede nie otulił się stagnacją tylko cały czas próbuję czegoś nowego nie zważając na opinie innych.