Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
ffeee

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: ffeee »

bsergio pisze: 21 maja 2020, 16:54 Najlepszym storytellingiem w Polsce jest Fokus - Czas
To jest kontrowersyjna opinia? :dunno:
Awatar użytkownika
xzakuux

Post autor: xzakuux »

Avi jest spoko i ma lepszą wczuwkę we włoskie klimaty niż przereklamowana Tuzza
XVX
Awatar użytkownika
kakaowyjanusz

Post autor: kakaowyjanusz »

ffeee pisze: 21 maja 2020, 17:31
bsergio pisze: 21 maja 2020, 16:54 Najlepszym storytellingiem w Polsce jest Fokus - Czas
To jest kontrowersyjna opinia? :dunno:
BTW to chyba jego żona ówczesna napisała
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Jednym z najlepszych i zarazem niedocenionych storytellingow jest Ten Typ Mes - Zamach na Jana K
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Dla mnie największym problemem Hansa jest i było to że nigdy nie miał ogarniętego producenta jak pezet z noonem który bitami by to wniósł na level jeszcze wyżej ehh
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
kuldziuki

Post autor: kuldziuki »

P-Ń VI nie odstawało produkcyjnie jakoś bardzo od, dajmy na to, Muzyki Klasycznej
to nie pierdolony zbieg okoliczności
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

O, i to jest kontrowersyjna opinia
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

kuldziuki pisze: 21 maja 2020, 22:47 P-Ń VI nie odstawało produkcyjnie jakoś bardzo od, dajmy na to, Muzyki Klasycznej
W 2,5/4 zgadzam się do dziś bit z ,,KTO'' miło buja
This page is no longer available.
ale_lejpa

Post autor: ale_lejpa »

xzakuux pisze: 21 maja 2020, 19:01 Avi jest spoko i ma lepszą wczuwkę we włoskie klimaty niż przereklamowana Tuzza
Dla mnie pompa z gościa z Krotoszyna czy Słubic co się nasłuchał modnego włoskiego rapu i założył ciuszki z półwyspu Apenińskiego i wpierdala w teksty pierdoły mega przekminione według niego o mitologii rzymskiej i o ojcu chrzestnym. :dunno:
Beczkę tez cisne z Tymka i historii jego przywoływanej w jakimś artykule Newonce o nim. Otóż Tymoteusz jest pozbawiony polskich kompleksów i niskich horyzontów muzycznych bo pochodzi z Włoch! A jego ulubieni artyści to Niemen i Grechuta czy inny polski bard jakiś. Chciał nagrać z Magikiem bardzo ale się zdziwił, ze nie żyje i było mu przykro. :D
lysy

Post autor: lysy »

Groszek pisze: 21 maja 2020, 22:44 Dla mnie największym problemem Hansa jest i było to że nigdy nie miał ogarniętego producenta jak pezet z noonem który bitami by to wniósł na level jeszcze wyżej ehh
po części się zgadzam. bity nie są może złe, ale ogólnie słabe brzmienie tej płyty to jej największa wada
kuldziuki pisze: 21 maja 2020, 22:47 P-Ń VI nie odstawało produkcyjnie jakoś bardzo od, dajmy na to, Muzyki Klasycznej
bez przesady
Awatar użytkownika
kuldziuki

Sila, Kto, Konfrontacje, Zawodnik(t), Debiec, Debiec to lepsze bity niz chociazby Bez Twarzy, 5-10-15, Rap Robie czy Zimnafuzja. I szczerze to Hans nawijka tez nie odstaje jakos bardzo od Pawla z Ursynowa.
Awatar użytkownika
KillerCroc

Żaden z tych bitów nie jest lepszy od Rap Robię i tyczy się to wymienionych z obu płyt
Awatar użytkownika
kuldziuki

Klasyczna to glownie Re-fleksje, Ukryty w Miescie Krzyk i Te Same Dni, Te Same Sny, no i Seniorita ale z innego powodu. Reszta jest bo jest IMO
Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

To nie jest kontrowersyjne zdanie, to jest nieprawda.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

ale ciężko się jej słucha dziś, w przeciwieństwie do poważnej
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
kakaowyjanusz

Solar/Białas zawsze byli żenującymi kompleksiarzami i to się nie zmieniło od 10 lat. Ich wytwórnia to jedna z gorszych rzeczy jakie przytrafiły się polskiemu rapowi jeśli chodzi o jego jakość artystyczną.
Awatar użytkownika
KillerCroc

A ja tam propsuje chłopaków, mając w głowie takie rzeczy jak Wizja Lokalna, pierwsze Młode Wilki, Hot16, Zakazane Owoce Białasa, Z Ostatniej Ławki, dziesiątki bitew freestylowych, większe zaplecze muzyczne niż większość raperów w kraju, ilość muzyki jakie oni dali za darmo ludziom, te wszystkie SBstartery, Understream. Nie wszystko było na dobrym poziomie, nie wszystko mi się podobało, dużo niepotrzebnych zaczepek i pstryczków ale no ja im kibicuje bo włożyli w chuj pracy żeby znaleźć się gdzie są dziś i nawet jeśli obu można zarzucić że daleko im do topowych raperów tak na pewno można powiedzieć że mieli ogromny wkład w to jak wygląda dziś scena. Nawijali kiedyś Jeśli karma działa to hip-hop zmieni nazwę na Solar/Białas i trochę się to spełniło
sylphaen

Post autor: sylphaen »

Ja osobiście faktycznie szanuję ich za wytrwałość - bitwy, setki nagrań, poszczególne akcje, mają zaplecze. Przebyli długą drogę aby dotrzeć tam gdzie są dzisiaj, ale co do muzyki - nie słucham, nie podoba mi się. Poziom wytwórni i gracze których rekrutują... zmieniają brzmienie polskiego hh, szkoda że na gorsze, wręcz tragiczne i zgadzam się z tym, że to jedna z gorszych rzeczy jaka się przytrafiła polskiej scenie.
Awatar użytkownika
kakaowyjanusz

Ja nie mówię, że nie są pracowici, ja mówię, że są przeciętni rapowo i do tego od czasów kiedy SB stało się potężne większość rzeczy w Polsce brzmi kurde tak samo. Fajny przykład na to, że jak jesteś przeciętny to praca może przynieść sukces tylko szkoda, że nie wznieśli się ponad przeciętność. I tak, mają wkład, ale własnie przez nich scena, która nigdy jakaś super nie była, jest jeszcze gorsza. A akcje promocyjne solara to też jest często przykra porażka.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

[mention]kakaowyjanusz[/mention] +1, bardzo ładnie ujęte.
W alternatywnej rzeczywistości zamiast duet Solar/Białas widziałbym na przykład Dwa Sławy, gdzie od Nieśmiertelnej Nawijki Dwusławowej byliby zauważeni. Goście z większym intelektem, lepsi rapowo, świetnie odnajdujący się i w starej i nowej szkole, szanowani przez scenę, bez większych przypałowych wersów czy akcji, nie wjebali żadnego beefu, nawet z Pawbeatsem umieją zrobić coś fajnego :lol: .
Trendy wyznaczane przez świetnych raperów :oops: > trendy wyznaczane przez przeciętnych raperów, dobrych freestylowców.
A i prezencja w mediach dwóch Alvaro > gruby i chudy.

PS. Ostatnia ich płyta mi nie podeszła, co nie zmienia faktu, że obiektywnie nie ma do czego się przyjebać
ODPOWIEDZ