To jest kontrowersyjna opinia?
Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Avi jest spoko i ma lepszą wczuwkę we włoskie klimaty niż przereklamowana Tuzza
XVX
- kakaowyjanusz
Jednym z najlepszych i zarazem niedocenionych storytellingow jest Ten Typ Mes - Zamach na Jana K
Dla mnie największym problemem Hansa jest i było to że nigdy nie miał ogarniętego producenta jak pezet z noonem który bitami by to wniósł na level jeszcze wyżej ehh
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
P-Ń VI nie odstawało produkcyjnie jakoś bardzo od, dajmy na to, Muzyki Klasycznej
to nie pierdolony zbieg okoliczności
- KillerCroc
O, i to jest kontrowersyjna opinia
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- oKulTywowany
W 2,5/4 zgadzam się do dziś bit z ,,KTO'' miło buja
This page is no longer available.
Dla mnie pompa z gościa z Krotoszyna czy Słubic co się nasłuchał modnego włoskiego rapu i założył ciuszki z półwyspu Apenińskiego i wpierdala w teksty pierdoły mega przekminione według niego o mitologii rzymskiej i o ojcu chrzestnym.
Beczkę tez cisne z Tymka i historii jego przywoływanej w jakimś artykule Newonce o nim. Otóż Tymoteusz jest pozbawiony polskich kompleksów i niskich horyzontów muzycznych bo pochodzi z Włoch! A jego ulubieni artyści to Niemen i Grechuta czy inny polski bard jakiś. Chciał nagrać z Magikiem bardzo ale się zdziwił, ze nie żyje i było mu przykro.
po części się zgadzam. bity nie są może złe, ale ogólnie słabe brzmienie tej płyty to jej największa wada
bez przesady
Sila, Kto, Konfrontacje, Zawodnik(t), Debiec, Debiec to lepsze bity niz chociazby Bez Twarzy, 5-10-15, Rap Robie czy Zimnafuzja. I szczerze to Hans nawijka tez nie odstaje jakos bardzo od Pawla z Ursynowa.
- KillerCroc
Żaden z tych bitów nie jest lepszy od Rap Robię i tyczy się to wymienionych z obu płyt
Klasyczna to glownie Re-fleksje, Ukryty w Miescie Krzyk i Te Same Dni, Te Same Sny, no i Seniorita ale z innego powodu. Reszta jest bo jest IMO
To nie jest kontrowersyjne zdanie, to jest nieprawda.
ale ciężko się jej słucha dziś, w przeciwieństwie do poważnej
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
- kakaowyjanusz
Solar/Białas zawsze byli żenującymi kompleksiarzami i to się nie zmieniło od 10 lat. Ich wytwórnia to jedna z gorszych rzeczy jakie przytrafiły się polskiemu rapowi jeśli chodzi o jego jakość artystyczną.
- KillerCroc
A ja tam propsuje chłopaków, mając w głowie takie rzeczy jak Wizja Lokalna, pierwsze Młode Wilki, Hot16, Zakazane Owoce Białasa, Z Ostatniej Ławki, dziesiątki bitew freestylowych, większe zaplecze muzyczne niż większość raperów w kraju, ilość muzyki jakie oni dali za darmo ludziom, te wszystkie SBstartery, Understream. Nie wszystko było na dobrym poziomie, nie wszystko mi się podobało, dużo niepotrzebnych zaczepek i pstryczków ale no ja im kibicuje bo włożyli w chuj pracy żeby znaleźć się gdzie są dziś i nawet jeśli obu można zarzucić że daleko im do topowych raperów tak na pewno można powiedzieć że mieli ogromny wkład w to jak wygląda dziś scena. Nawijali kiedyś Jeśli karma działa to hip-hop zmieni nazwę na Solar/Białas i trochę się to spełniło
Ja osobiście faktycznie szanuję ich za wytrwałość - bitwy, setki nagrań, poszczególne akcje, mają zaplecze. Przebyli długą drogę aby dotrzeć tam gdzie są dzisiaj, ale co do muzyki - nie słucham, nie podoba mi się. Poziom wytwórni i gracze których rekrutują... zmieniają brzmienie polskiego hh, szkoda że na gorsze, wręcz tragiczne i zgadzam się z tym, że to jedna z gorszych rzeczy jaka się przytrafiła polskiej scenie.
- kakaowyjanusz
Ja nie mówię, że nie są pracowici, ja mówię, że są przeciętni rapowo i do tego od czasów kiedy SB stało się potężne większość rzeczy w Polsce brzmi kurde tak samo. Fajny przykład na to, że jak jesteś przeciętny to praca może przynieść sukces tylko szkoda, że nie wznieśli się ponad przeciętność. I tak, mają wkład, ale własnie przez nich scena, która nigdy jakaś super nie była, jest jeszcze gorsza. A akcje promocyjne solara to też jest często przykra porażka.
[mention]kakaowyjanusz[/mention] +1, bardzo ładnie ujęte.
W alternatywnej rzeczywistości zamiast duet Solar/Białas widziałbym na przykład Dwa Sławy, gdzie od Nieśmiertelnej Nawijki Dwusławowej byliby zauważeni. Goście z większym intelektem, lepsi rapowo, świetnie odnajdujący się i w starej i nowej szkole, szanowani przez scenę, bez większych przypałowych wersów czy akcji, nie wjebali żadnego beefu, nawet z Pawbeatsem umieją zrobić coś fajnego
.
Trendy wyznaczane przez świetnych raperów
> trendy wyznaczane przez przeciętnych raperów, dobrych freestylowców.
A i prezencja w mediach dwóch Alvaro > gruby i chudy.
PS. Ostatnia ich płyta mi nie podeszła, co nie zmienia faktu, że obiektywnie nie ma do czego się przyjebać
W alternatywnej rzeczywistości zamiast duet Solar/Białas widziałbym na przykład Dwa Sławy, gdzie od Nieśmiertelnej Nawijki Dwusławowej byliby zauważeni. Goście z większym intelektem, lepsi rapowo, świetnie odnajdujący się i w starej i nowej szkole, szanowani przez scenę, bez większych przypałowych wersów czy akcji, nie wjebali żadnego beefu, nawet z Pawbeatsem umieją zrobić coś fajnego
Trendy wyznaczane przez świetnych raperów
A i prezencja w mediach dwóch Alvaro > gruby i chudy.
PS. Ostatnia ich płyta mi nie podeszła, co nie zmienia faktu, że obiektywnie nie ma do czego się przyjebać