Perfumy

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
cloud
chmura

Re: Perfumy

Post autor: cloud »

[mention]suedehead[/mention]

Ja na przykład zakupiłem Nautice w zeszłym roku (?), jak kosztowała jakieś śmieszne pieniądze... może 30zł? I jeśli chodzi o produkt w takiej cenie, to naprawdę nie mogłem narzekać. Zwykły letniak, bez szału. Możesz coś powiedzieć o Lalique Encre Noire Sport? Szukam czegoś na tą pogode (zamówiłem Mercedes Benz Cologne, który będzie u mnie jutro, ale był to zakup w ciemno i nie mam pewności czy mi podpasuje), a cena tego Noire jest dość kusząca.
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
suedehead

Post autor: suedehead »

Co do Voyage, to ogólnie nie jestem fanem zapachów "morskich". Nie trawię tego ogórkowego swądu rodem z Bi esa. EN Sport klasa, wiadomo. Bardziej przystępna wersja EN, świeża, bardziej kompromisowa, z uroczą nutą pomarańczki. Po aplikacji zwykłego EN pachniesz jak wampir wychodzący po tysiącu lat z trumny zakopanej gdzieś w podmokłym lesie (i bardzo dobrze!), natomiast EN Sport to ten sam wampir, ale już wesoło hasający po sadzie pełnym dojrzałych owoców, które zbiera do koszyczka z uśmiechem. Jeśli nie warto kupić go w takiej cenie, to już nic w życiu nie warto.
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

[mention]suedehead[/mention] opisz tak jak te koszmarki te zapach, które propsujesz
ja se pewnie w czerwcu w końcu kupię rasasi hawas, bo potrzebny mi jakiś letniak inny od versace blue jeans, którego dwa flakony kiedyś kupiłem jako opcję budżetową
Obrazek
Awatar użytkownika
suedehead

Później może coś tam naskrobię i edytuje. Zastrzegam, że jest tutaj kilku bardziej "owąchanych" i obytych w temacie użytkowników i oni zapewne są lepszym źródłem informacji, bo ja tam sobie coś powąchiwuje i kupuję od roku z kawałkiem.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Ablazir pisze: 21 maja 2020, 13:19 bo potrzebny mi jakiś letniak inny od versace blue jeans,
versace blue jeans to letniak? :cry:

dla mnie ten zapach był strasznie ciężki i całe szczęście, że nie zamówiłem go w jakimś dużym flakonie. imo zdecydowanie nie są to perfumy na lato.
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Ablazir

imo też tak se na lato, choć ja brałem go w takim celu, bo jest reklamowany na cieplejsze dni i kupiłem go w ciemno, ogólnie myślę, że zły za swoją cenę nie jest (choć faktycznie nie na upały), przed wyjściem na zakupy, czy coś to git, wziąłem nawet drugi flakon w tamtym roku
oprócz tego mam hugo bossa boss bottled, którego też uważam za zapach bardziej na inne pory roku niż lato, więc teraz właśnie w końcu muszę zakupić prawdziwego letniaka, myślę, że ten hawas będzie git
wodniak+owoce, wodne i drzewne mi z kolei nie siedzą do końca
Obrazek
Awatar użytkownika
cloud
chmura

myślę, że bezpieczniejszą opcją będzie wyposażyć się chociażby w pour homme od issay miyake (https://www.fragrantica.pl/perfumy/Isse ... e-721.html), mocno chwalony letniak za śmieszne pieniądze.

jak hugo boss ci się sprawuje? miałem kiedyś wersje night, ale kurwa trwałość na 30 minut, szkoda hajsu moim zdaniem.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Ablazir

nie jest taka zła imo, miałem moment, że mnie irytowała, ale zrobiłem sobie przerwę od niego i okazało się, że byłem po prostu już za mocno przyzwyczajony do zapachu :lol:
szczególnie blisko skóry jest spoko, zdarzyło mi się dostać propsy za niego jak się żegnałem ze znajomą pod koniec imprezy, czyli na pewno 6h+ odkąd się psikałem
chyba taki średniak po prostu w tej kwestii
a pour homme od issay miyake jest też drzewne, a latałem swego czasu po galeriach wąchać+obadałem jakieś próbki od ziomka wkręconego w temat i nic w tych klimatach mi nie siadało wtedy jakoś bardzo
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiewior

Post autor: Wiewior »

Z takich niedrogich letniaczków oprócz wspomnianego już isseya mogę polecić Versace Man eau fraiche, masaki matsushima aqua mat, może cartier declaration. Może też Kenzo ph z tym że na mega upały chyba jednak za ciężki.
Awatar użytkownika
suedehead

Szczerze, to nie kojarzę żadnego zapachu od nazi-krawca, bo to są tego typu dzieła, że powąchasz i: no ok, w sumie nie śmierdzi nawet trochę pachnie - zapominasz. W lidlu jest bottled za 15 zł tak w ogóle :rotfl:

https://perfumomania.wordpress.com/2015 ... o-bottled/
Awatar użytkownika
Iszji

Post autor: Iszji »

tak zwana krótka piłka, pomóżcie plox
https://www.fragrantica.com/perfume/Joh ... 46623.html
czy
https://www.fragrantica.com/perfume/Pra ... 39029.html

23 lata, corpo office, raczej classic menswear.
Literatura niepoważna usiłuje rozwiązać problemy egzystencji. Literatura poważna je stawia. [...] Literatura poważna nie jest po to, żeby ułatwiać życie, tylko żeby je utrudniać.
TheGreatestGolota

Post autor: TheGreatestGolota »

krótka piłka to bierz pradę.
peterkurten

Post autor: peterkurten »

Mi dziś doszła Prada Luna Rossa sport i cudowny jest ten zapach, a otwarcie :oops:

Co do budżetowych letniakow to zobaczcie sobie w Rossmanie Shade of Lagoon, ja jakiś czas temu za swój dalem 50zl? A teraz jak widziałem na wyprzedażach to za 25-35pln chodzi.

[mention]Iszji[/mention]
Dodaj się do perfumowych świrów i kup 50ml tego i tego albo 10 różnych zapaszkow po 10ml :twisted: osobiście jestem fanem dekanatów i dopiero jak w czymś się zakocham to kupuje flakon ( najczęściej i tak po 20/30ml max)
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

zamówiłem w ciemno lalique encre noire sport, przekonały mnie opinie w necie że to mix encre noire z issey miyake, encre noire to piękna rzecz, jeśli to jest jego bardziej swieza wersja to będzie piękny letniak
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
bania

Post autor: bania »

Jeśli lubisz zapach ogórków kiszonych to spodobają się, są takie opinie, w tym i moja. Sprawdź próbkę wcześniej.
Bo taki los rapera, bracie mój/Nawet jak cipy z nieba lecą, wszystko chuj

Seen the devil give a sermon in the church
Seen an angel dancing in the club

You hate, you're lame, your loss
motylma

Post autor: motylma »

Paco Rabana Black XS, co myślicie?
zuperhero

Post autor: zuperhero »

peterkurten pisze: 21 maja 2020, 20:59 Mi dziś doszła Prada Luna Rossa sport i cudowny jest ten zapach, a otwarcie :oops:
ciekawe co kierowało zespołem perfumowym w pradzie że 'luna rossa' to typowy lekki i świeży letniak, a edycja 'sport' to uniwersalny korzenno-ziołowy zapach na każdą okazje (patrząc na nuty i opinie na fragantice)
TheGreatestGolota

Post autor: TheGreatestGolota »

motylma pisze: 22 maja 2020, 10:45 Paco Rabana Black XS, co myślicie?
2018 nie znam, ale starsza wersja mnie troche zachwyciła, fajniutki, cena- jakość dobry wybór ale typowo zapach na randkę/impreze
elkacpero

Post autor: elkacpero »

czolem perfumowe swiry, mam pytanko; szukam jakiegos fajnego letniaczka - swiezego, slodkawego, moze troche cytrus. jakies propozycje?
Awatar użytkownika
Wiewior

Post autor: Wiewior »

Masz ekolego wyżej trochę propozycji. No i w sumie rolę gra też budżet.
ODPOWIEDZ