Magic The Gathering (Arena)

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Godhand

Magic The Gathering (Arena)

Post autor: Godhand »

Ktoś lubi? Gra?
Odkąd sytuacja pokera w Polsce jest, jaka jest, musiałem z semi-pro playera przesiąść się na coś, co da podobny fun.
No i skończyło się powrotem po latach do MtG.
Wizardzi wykonali piękne posunięcie wypuszczając Arenę.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Re: Magic The Gathering (Arena)

Post autor: mlodyperkez »

lubie, okazjonalnie gram. teraz to juz w zasadzie tylko arena ale za malolata smigalem na fnmyi i normalnie sie pykalo w papierowa wersje. najlepsza karcianka ever, nie to co jakies niedorozwiniete hearthstone'y.
Awatar użytkownika
Godhand

Właśnie na Arenę wpuścili Ikorię i fun to play jest niesamowity. Szczerze polecam.
They / them.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Zacząłem sobie grać w karciankę normalną na Planeswalkerowe decki - fajne to jest! Taka np. Mu Yangling wydaje się cienka jak barszcz ze swoimi niziutkimi atakami, ale potem się okazuje że prawie każdy creature ma Flying i Flash, do tego dochodzą countery, i spokojnie można rozjebać teoretycznie silniejszego wroga. Poza tym mam syreno-nekromantę Ashioka co miesza w Graveyardzie i też srogi rozpierdol sieje.
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Awatar użytkownika
mlodyperkez

no ja teraz przez to ze bylo troche wiecej wolnego czasu znowu sie wciagnalem i pykam sobie na arence, alez zajebista meta jest obecnie. bardzo duza roznorodnosc deckow, mechanik, podoba mi sie. osobiscie glownie gram bant controlem (green-blue-white) i zabawa jest przednia.

[mention]Luxair[/mention] jakbys skladal taki deck w realu to pisz bo mam chyba ze 3 yanglingi na sprzedaz
Awatar użytkownika
Godhand

checix69 pisze: 12 maja 2020, 18:34 no ja teraz przez to ze bylo troche wiecej wolnego czasu znowu sie wciagnalem i pykam sobie na arence, alez zajebista meta jest obecnie. bardzo duza roznorodnosc deckow, mechanik, podoba mi sie. osobiscie glownie gram bant controlem (green-blue-white) i zabawa jest przednia.

[mention]Luxair[/mention] jakbys skladal taki deck w realu to pisz bo mam chyba ze 3 yanglingi na sprzedaz
Właśnie już średnio z różnorodnością meta.
Lukka Yorion - 50% decków.
Lurrus Cycling - 40%
No i reszta.

Sam gram Bant Ramp Yorion, bardzo fajny reaktywny deck.
They / them.
Awatar użytkownika
Godhand

checix69 pisze: 12 maja 2020, 18:34 no ja teraz przez to ze bylo troche wiecej wolnego czasu znowu sie wciagnalem i pykam sobie na arence, alez zajebista meta jest obecnie. bardzo duza roznorodnosc deckow, mechanik, podoba mi sie. osobiscie glownie gram bant controlem (green-blue-white) i zabawa jest przednia.

Właśnie już średnio z różnorodnością meta.
Lukka Yorion - 50% decków.
Lurrus Cycling - 40%
No i reszta.

Sam gram Bant Ramp Yorion, bardzo fajny reaktywny deck.

Drafty Panowie, drafty z Ikorii to miód. Dodatkowo zawsze draftowało się z botami, a teraz z ludźmi. Jest moc.
They / them.
Awatar użytkownika
mlodyperkez

wiesz, bywaly mety w ktorych liczyly sie dwa decki albo jeden..teraz calkiem mocny jest mono red z companionem (jak zawsze zreszta), jest cycling, bant rampa, orzhov sacrifice (pierdolone koty i piece wrr), jest tez ten jeskaiowy control z lukka. do tego winota jest calkiem mocna, troche ludzi gra tez na adventurach czy mutejtach. oczywiscie tak jak mowisz dominuje yorion ale bywaly po stokroc gorsze mety.

no to gramy tym samym bo u mnie tez bant yorion, swietny to jest deck chociaz juz z 2 razy myslalem nad przerzutka na yorion lukke, zmienia sie w zaleznosci od dnia :D
Awatar użytkownika
Godhand

Lukka Yorion to deck proaktywny, zawsze będzie miał ciężko z kontrolami (proste UW Trawlerer).
Jedna kontra w Fires robi problem, druga w Lukkę robi wielki.
Wole reaktywne decki. Yorion Bant, UG Flash control, WUB Stax Foretold w wersji zwykłej lub osiemdziesięciokartowej z Yorionem.
Imho Bant zostanie, moda na Lukkę przeminie jak kilkudniowa wręcz moda na Gyruda Combo.
They / them.
Awatar użytkownika
mlodyperkez

widze swoj chlop jestes :D u mnie to samo najpierw byl grany simic flash na kreaturkach (wilki itp), potem simic wlasnie kontrol co bylo naturalnym krokiem w strone banta ktorym sie aktualnie rozkoszuje :)

jak cos moj nick w arenie to chyba stonedyoda69 takze jak chcesz to mozesz mnie dodac, co prawda za wiele interakcji tam w grze nie ma miedzy graczami ale zawsze mozna jakies 1v1 przyciac :cool:
Awatar użytkownika
Godhand

checix69 pisze: 12 maja 2020, 19:20 widze swoj chlop jestes :D u mnie to samo najpierw byl grany simic flash na kreaturkach (wilki itp), potem simic wlasnie kontrol co bylo naturalnym krokiem w strone banta ktorym sie aktualnie rozkoszuje :)

jak cos moj nick w arenie to chyba stonedyoda69 takze jak chcesz to mozesz mnie dodac, co prawda za wiele interakcji tam w grze nie ma miedzy graczami ale zawsze mozna jakies 1v1 przyciac :cool:
Dzięki. Dodaje.
Nick Robert_Pl.
Jest czat zawsze można pogadać w czasie gierki.
They / them.
Awatar użytkownika
Godhand

Godhand pisze: 12 maja 2020, 19:24
checix69 pisze: 12 maja 2020, 19:20 widze swoj chlop jestes :D u mnie to samo najpierw byl grany simic flash na kreaturkach (wilki itp), potem simic wlasnie kontrol co bylo naturalnym krokiem w strone banta ktorym sie aktualnie rozkoszuje :)

Dzięki. Dodaje.
Nick Robert_Pl.
Jest czat zawsze można pogadać w czasie gierki.
Wróć.
Potrzebny też display number.
Podaję całość.
Robert_PL#97601
They / them.
Awatar użytkownika
Invert

Post autor: Invert »

Wolę szczere decki oparte na zabieraniu życia w grze, a nie zabieraniu woli do życia... :crazy:
oyche

Post autor: oyche »

dawaj godhand napisz coś o pokerze co tam grasz
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Ja gram historic głównie miałem roczna przerwę i do standardu mało kart mam obecnie, najczęściej Mill albo control deckami pykam #rupertzz3661 bodajże mam w domku edytuje jakbym się mylił

Jak się czujesz przyjacielu

Awatar użytkownika
mlodyperkez

ja teraz akurat mam mala przerwe od arenki bo byl moment ze standard byl rozwalony w 3 dupy i nie dalo sie niczym sensownym grac ale jak tylko wroce to chetnie pykne z toba partyjke rupert

btw nie wiem czy znaliscie ale w arene wbrew pozorom mozna grac na telefonie. sciagacie na telefon apke GeForce NOW i essa :joint:
Awatar użytkownika
Klaic

Post autor: Klaic »

Gracie jeszcze Panowie? Skąd czerpiecie wiedzę o MtG?
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.

R.I.P mordy
ODPOWIEDZ