VNM - Hope For The Best (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: VNM - Hope For The Best (29.05.2020) [Zapowiedź]

Post autor: Jose »

Z jednej strony szkoda typa, bo choć od EDKT już nie lubiłem, a takiego "Na weekend" dało się słuchać tylko dla beki, to szedł wzorową drogą - mityczne spłacanie długów w podziemiu, wejścia na legal, ładnie rozkręcana kariera, własny label. Budziło to szacunek. I szkoda, że spełnia się ten scenariusz, że na poprzedniej płycie nie tyle przekonywał słuchaczy, że u niego dobrze (bo o tym ciągle mówił), tylko samego siebie. Szkoda, że ta trzeźwa przewózka z klipów ("hehe, ja tylko mineralka, ale weź sb piwko, spoko", "nie, wiesz ja już nie piję, tylko wino na tydzień, kiedyś były dwa na dzień") tak szybko padła na ryjec.

Z drugiej strony chłop ma te 30+ lat, kilka lat spoko kariery wypełnionej koncertami i zero na koncie, więc trochę beka z typa. Na szczęście ma skille, on przed karierą chyba miał spoko prackę, także poradzi sobie.

A sam kawałek najlepszy z dotychczasowych.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Może jakby sobie kiedyś odpuścił te chujowe dziary to by teraz miał hajs na dwa miesiące wynajmu

Wielkie 5 dla niego

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

lll

Post autor: lll »

Trzymam kciuki za fała, bo śledziłem karierę od dawna, ostatnio już dużo mniej, ale cały czas mu kibicowałem. Jak w czasach prosperity nie odłożył sobie kwitu to jest sam sobie winien, ale póki nie wyciąga rąk po cudzy hajs to po prostu jego sprawa. Praca nieraperska nie hańbi w razie czego, mimo że pewnie nie będzie robił wiecej niż przełożona jego przełożonej, ale może będzie miał suchą ścianę w lazience.
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

Ty no ale on tam dalej nawija, że przestał pić i jarać.To, że w momencie jak mu żyćko jebło to walił łyche przez trzy dni liżąc rany to chyba delikatnie inna jazda. Zresztą to nie typ z jazdą pokroju kękę, więc czepiasz się na siłę jakbyś sam nigdy nie miał spranego beretu i żyćko sielanke. No ale jakby tak się zastanowić to rzeczywiście beka z typa hehe no weź pierdolnij baranka w ściane ziomuś
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

No, chłopie, chodzi też o to, że on się mega wywyższał z powodu tej przemiany, całej otoczki, itd, strasznie mnie to irytowało. Co do wersów o przestaniu picia, to trochę nie ogarnąłem kontekstu, a że słuchałem rano, to się zasugerowałem wieczornymi postami i ich dość dramatycznym tonem. Ale dobrze, na trzeźwo tym bardziej ogarnie. Nie czerpię jakiejś przyjemności z tego, że mu się żyćko zawaliło i przemiana się nie udała, kibicuję, żeby wrócił na właściwe tory i życiowo i muzycznie. Sorry, jak ten poprzedni post gównianie zabrzmiał.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
PSZ

Post autor: PSZ »

AdiSuN pisze: 04 maja 2020, 0:06
KillerCroc pisze: 03 maja 2020, 23:17 Swoją drogą nie dziwi was to że on nie jest zapraszany na żadne gościnki? Przecież facet kiedyś za dwa piwa trzaskał każdemu zwrotkę a nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatni raz słyszałem VNMa gościnnie u kogoś
Dwa dni temu wleciała taka gościnka VNMa:
Spoiler
To jest jedna tych za siano, które bierze od zwrotki. Zresztą na pewno mu się takie teraz przydało, więc dograł.
Nawet się pojawił wers: "Weź papę, zamów moją szesnastkę w niedzielę, w poniedziałek przyjdzie man"
Od distera którego miał/ma wydawać raczej nie wziął hajsu, zresztą wiele razy wrzucał jego kawałki i jarał się + dister był na hajlajf. No i ta zwrotka VNMa sądząc po treści to jest stara i to bardzo.
theproof2k20

Post autor: theproof2k20 »

ładnie rozkręcana kariera, własny label
A czasem właśnie własny label nie był początkiem upadku tego rapera? To było w czasach, kiedy liczba subskrypcji na youtubie przekładała się realnie na zasięgi.

V był dla mnie zawsze mega nieautentyczny w swojej przewózce, no i okazało się, że się nie myliłem, szkoda.
Moje ziomki wynajęli mi condo
język polski taki ciężki
łzy jak igły, bo przeprowadzka boli jak nic nigdy
ok, boomer
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Bardzo fajny track, pierwszy raz od dłuższego czasu słuchając VNMa ma się wrażenie, że jest szczery. Przebłyski szczerości były już na Czuz Tu Daj Najs (kurwa jaki to jest chujowy tytuł), ale wszystko tonęło w lansie swoim nowym ja VNMa. Ciekaw jestem, jaka będzie ta płyta, bo chyba większość była nagrywana przed tym dołkiem i może dość dziwnie wyjść takie połączenie tracków z różnych czasów.

A tak pozamuzyczne oceniając to trzeba być jednak dzbanem, żeby przy zarobkach min 10k miesięcznie nie odkładać nic, ot choćby żeby móc kupić własne mieszkanie i nie bulić miesięcznie 4k czynszu. No ale pewnie myślał, że prosperity będzie trwało wiecznie. Swoją droga ciekawe, że po rozstaniu z Czikulinką musiał wyprowadzić się z mieszkania - zawsze myślałem, że to on je wynajmuje, ale może przepisali umowę na Paschalską.

Z ciekawości po wersie o pierwszym singlu sprawdziłem wyświetlenia na yt - 102k w 3 tygodnie to rzeczywiście bieda, no ale kawałek (jak i teledysk) jaki był każdy widział.
Awatar użytkownika
Kacper

Post autor: Kacper »

jak zwykle - im gorzej w życiu tym lepiej w rapie
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Z ciekawości sprawdziłem sobie preorder, bo singiel fajny to może bym powinąl płytkę nawet i nacieszył się jakimiś bonus trackami czy coś. 45 zł za dodatkowe naklejki, magnes i 14-stronnicowa książeczkę ze zdjęciami plus 17 zł za przesyłkę do paczkomatu (15 zł kurier Inpostu) i od razu przeszła mi ochota. Na naklejki reklamujące rapera jestem o jakieś 15 lat za stary, książeczka z fotkami brzmi jakby wyjęto ja ze standardowej edycji, żeby tylko coś jeszcze dorzucić do preorderowej, a magnes to w ogóle abstrakcja (może jeszcze bezcenny argentyński kaktus?). No i te 17 zł za paczkomat - no bez jaj, to dla klienta detalicznego przesyłka paczkomatem kosztuje 12 zł, a to sklep przecież jest. Szybko i sprawnie wyleczyłem się z chęci zamówienia preorderu.

Coś czuję, że limitka będzie zalegała w magazynie równie długo co Halflajf, którego specjalna edycja wciąż jest w sprzedaży na stronce.
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Szkoda, że tak to się potoczyło, ale z drugiej strony jest szansa że Venom nagra coś naprawdę dobrego. Ostatni singiel i gościnka u Distera to właśnie taki VNM jakiego chce się słuchać.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

#23 pisze: 04 maja 2020, 12:17 gościnka u Distera to właśnie taki VNM jakiego chce się słuchać.
ona ma ze trzy lata conajmniej
no może dwa, ale na pewno nie mniej
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

2rzyn pisze: 03 maja 2020, 21:16 dobrze że się rozstał z rudą, na bank jej śmierdziało z gęby
A to VNM taki piękny niby? wizualnie to była jeszcze bardziej niedobrana para, niż Karo i rakieta_rakieta
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

jajca pisze: 04 maja 2020, 12:48
2rzyn pisze: 03 maja 2020, 21:16 dobrze że się rozstał z rudą, na bank jej śmierdziało z gęby
A to VNM taki piękny niby? wizualnie to była jeszcze bardziej niedobrana para, niż Karo i rakieta_rakieta
To się składa w jedną całość. Vał nawija:
"nadeszły kurwa czarne miesiące
Do tego tydzień temu zostałem wyjebany na niemałe pieniądze"
Prawdopodobnie zamówił u rakiety hurtową ilość maseczek z logo Denekstbest, żeby mieć na sklepie i chuj bombki strzelił.
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

WOW!! ale numer kto by pomyślał ze ja spropsuje tego typu rap, ja cie kręcę :bowdown:
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
junoumi

Post autor: junoumi »

czikulinka napisała na insta, że Tomek wybrał życie bez niej, wiec chyba to realtalk
Awatar użytkownika
widzeszalenstwo

Post autor: widzeszalenstwo »

jak on ja zostawil, to co, puscila sie? pih mial racje?
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

gdzie niby napisała? nic takiego nie widzę

[mention]widzeszalenstwo[/mention] były już jakiś czas temu foty wrzucane przez jakieś pudelki czikulinki z jakimś innym typem, więc może pih miał faktycznie rację
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

W komentarzach pod ostatnim zdjęciem
Kocham, pozdrawiam
radioaktywnyodpad

Post autor: radioaktywnyodpad »

Kolejny artysta który płacze bo jest debilem który nie umie odkładać pieniędzy, nie szanuję takich ludzi w opór, ja ciężko pracuję i coś tam na czarną godzinę zawsze jest odłożone, a on miał tego hajsu kilkadziesiąt razy więcej i wszystko przebalował i teraz ma mi być go żal? Niech wypierdala do roboty i ogarnia przedsiębiorczość
Słucham tylko polskiego rapu, jebią mnie wasze bożki ze Stanów.
ODPOWIEDZ