Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Każdy storytelling od Rzabki ale najlepszy Bracia Abram
- oKulTywowany
Czas zweryfikował Patokalipsa/Eripe<<<<Raperzy z których tak namiętnie łacha darli typu Miuosh ,Zbuku.....
This page is no longer available.
przecież opinia, że eripe i jemu podobne twory to łaki straszliwe nie jest wcale kontrowersyjna
- oKulTywowany
Bardziej mi chodzi że w okresie ich objawiania się czyli 2013/2014 Eripe strzelał cały czas sobie że ten łak ten wack a on jaki to nie raper ze skilami flow techniką i punchami z resztą Penx też i co mamy 2020 a Miuosh i Zbuku koło miliona przytulili już a Eripe jest gdzie jest czyli w piździe lekkiej i w sumie do niego pasuje termin zamknięta głowa
Zbuku więcej, a taki Miusoh to o wiele, wiele więcej
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
mierzymy skile ilością zarobionego na rapie hajsu?
- oKulTywowany
Nie chodziło mi o skille , w żadnym wypadku . Tylko ilość trucizny i szczekania jaka wypływała na tych przez tamtych gdzie pokrzywdzeni w sumie siedzieli cicho i robili swoje a od Ripa powiało hipokryzją później
Przede wszystkim wielkim błędem całej Patokalipsy i im podobnym było to, że sami postawili sobie jakąś niemierzalną definicję nie-łaka (co zresztą jest częstą przypadłością trueschoolowców) całkowitym przypadkiem pokrywającą się z ich rapowym warsztatem. Nie chce mi się już zgłębiać czemu i po co, ale są jednostki traktujące rap nie jako muzykę samą w sobie, a jako zaciekłą rywalizację, obrzucanie, licytowanie tymi legendarnymi skillsami. Niby fajnie, bo trzeba się rozwijać i w ogóle, ale zapomnieli oni przy tym totalnie jaką funkcję właściwie pełni muzyka i debiuty mogące powodować (choćby u 13 letniego mnie powodowały, a jak) myśli "wow, nieźle im dojebali" "scena rozliczona" "mocne wejście" z każdą kolejną taką samą EPką zamieniają się jedynie w ziewanie i nudę. Ile można kurwa lecieć na patencie rapowego commentary, zjadania niewidzialnych MCs i walki z cieniem jak Łoboda?
Współczuje osobom lubującym się w rapie polegającym na bragga o nagraniu zajebistej płyty bez jej nagrywania, zresztą ktoś stworzył idealną metaforę już chyba na poprzednim forum, pisząc o piłkarzu, który w teorii potrafi wszystkie dojebane sztuczki, przerzuca se tę piłkę pod nogami, zawiesza na szyi, ale kiedy reszta chłopaków postanowiła normalnie rozpocząć meczyk i pokopać, on nadal odpierdala te nieprzydatne joga bonito w miejscu i po odebraniu mu piłki woła "ej, nie skończyłem robić".
Współczuje osobom lubującym się w rapie polegającym na bragga o nagraniu zajebistej płyty bez jej nagrywania, zresztą ktoś stworzył idealną metaforę już chyba na poprzednim forum, pisząc o piłkarzu, który w teorii potrafi wszystkie dojebane sztuczki, przerzuca se tę piłkę pod nogami, zawiesza na szyi, ale kiedy reszta chłopaków postanowiła normalnie rozpocząć meczyk i pokopać, on nadal odpierdala te nieprzydatne joga bonito w miejscu i po odebraniu mu piłki woła "ej, nie skończyłem robić".
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- zemsta1kadluba
najlepszy klasyk bo prawdziwy, chociaż mefedronowe love też na propsie i z sentymentu Każdy Ponad Każdym
mołpy są kozackie
- KillerCroc
Mimo wszystko Pato (a przynajmniej Eripe) są tam gdzie chcieli być czyli w wielkiej piździe zwanej podziemiem które za bardzo nie ma racji bytu w 2020 roku tylko i wyłącznie z własnej winy. Sokół chciał Eripe w Prosto no ale walka z establishmentami, mainstreamem i niechęć do legendarnej już komercji sprawiła że dziś chuj wie co robi ale raczej z muzyki nie żyje.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Lata 2010-2014 są dużo lepsze od następnej pięciolatki w polskim rapie
rappar wielki fan SAS? ale mi przypominanko dałeś, pzdr kolega, fajnie ze tu przylazles
Wiadomo, że Pato to gówno obesrane obecnie, zresztą kiedyś tez poza Eripe (jak ktoś chciałby poczytać (ale ogólnie to na chuj) czemu uważam dawnego Eripe za dobrego rapera to zapraszam), ale ocenianie hajsem jest słabe, myśle że wystarczająco to wyjaśnił Laik w beefie z Solarem
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Co do storytellingów to:
Spoiler
Spoiler
Spoiler
cztery żubry i dwie kurwy
"Ezoteryka" jest lepszym materiałem od "Eklektyki".
najlepszy storytelling w polskim rapie
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
najlepszy to Rzabol w Szanghaju
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
- Hyperborea
Tu jest najlepszy storytelling w podziemiu i polskim rapie w ogóle. Oczywiście moim zdaniem.
Bardzo lubię też to. W sumie to definicja mocno przekombinowanego kawałka pod każdym względem (nawet chociażby pod względem flow...), ale jaram się w chuj do dzisiaj.
Bardzo lubię też to. W sumie to definicja mocno przekombinowanego kawałka pod każdym względem (nawet chociażby pod względem flow...), ale jaram się w chuj do dzisiaj.
te wszystkie 'rucham ci niunie' to jest dziwny flex
serio lubisz ruchac panny po mnie? moja kremuwe tez opierdoliles?
serio lubisz ruchac panny po mnie? moja kremuwe tez opierdoliles?