Golin - Ogrody drzewek bonsai (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Golin - OGRODY DRZEWEK BONSAI (2020) [zapowiedź]

Post autor: oldschool »

[mention]MalkoNTENT[/mention] ludzie się godzą na takie ceny więc raperzy sobie przesuwają granicę :D
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Flavs

Post autor: Flavs »

Dziś przyszła płyta do mnie jakby ktoś pytał, pięknie że przed weekendem :cool:
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

Przyszło. Pęknięte i pogniecione pudełko, normalnie jakby ktoś nadepnął :cry:
No nic, zabieram się za odsłuch
Veritas

Post autor: Veritas »

Flavs pisze: 24 kwie 2020, 12:56 Dziś przyszła płyta do mnie jakby ktoś pytał, pięknie że przed weekendem :cool:
Podeślij ktoś download, bo płytkę do pl zamawiałem, a w Anglii siedzę. A kurierzy to sobie jaja robią to samo poczta. Z qq zamówiłem też quebo inpost nie wysłał w ogóle smsa, jedynie maila, z którego nie dostałem powiadomienia, a na dodatek paczki leżą tylko 48h...

A sama paczkę da się przedłużyć... Za 11 ziko smsem. Jakaś kpina.

Płyta golina też nie wiem czy doszła i czy dojdzie, bo kumpel miał odbierać i zero info.
Veritas

Flavs pisze: 24 kwie 2020, 12:56 Dziś przyszła płyta do mnie jakby ktoś pytał, pięknie że przed weekendem :cool:
Wrzuciłbyś na jakiś hosting?
Flavs

Post autor: Flavs »

Sory byku, nie widziałem wcześniej.
Jeśli już to pod koniec tygodnia Ci wyśle na prv, wcześniej niestety nie dam rady bo płytki aktualnie nie mam przy sb
Veritas

Flavs pisze: 26 kwie 2020, 19:29 Sory byku, nie widziałem wcześniej.
Jeśli już to pod koniec tygodnia Ci wyśle na prv, wcześniej niestety nie dam rady bo płytki aktualnie nie mam przy sb

No spoko, możesz wysłać, bo nie jestem pewny czy dojdzie kilka partii miało iść, pytałem kumpla, ale na razie bez odzewu i na necie też nic nie ma odziwo.

Jakby ktoś miał, to dawać, bo czekam na to z ręką w gaciach.
Awatar użytkownika

Post autor: #1 »

Pteh pisze: 24 kwie 2020, 21:12 Przyszło. Pęknięte i pogniecione pudełko, normalnie jakby ktoś nadepnął :cry:
No nic, zabieram się za odsłuch
Zawsze jak mi przychodzi taka płyta to apeluję. Z tym że ja 'kolekcjonuje' i płyta w takim stanie na półce mi nie stanie (joł)
^ kogo to chuj obchodzi?
Awatar użytkownika
Bajv

Post autor: Bajv »

Jestem po kilku odsłuchach i jako całość bardzo mi się podoba. Nie ma tutaj mocnych rozkmin tak jak na Katakumbach czy MKW, a Golin porusza bardziej osobiste rzeczy. Produkcyjnie jest git, orientalnie i Golin fajnie na tym brzmi. Co do gości to Igrekzet nie przeszkadza mi w żaden sposób, natomiast Adma kompletnie nic nie wnosi do kawałka, a Oxon do wyjebania. Słabo brzmią niektóre refreny, chociażby w Ziarno do Ziarna. Osobny :bowdown: dla Ostatni Track. Porównując do poprzednich płyt to na szybko MKW>ODB>Katakumby.
Awatar użytkownika
Pteh

#1 pisze: 26 kwie 2020, 20:09 Zawsze jak mi przychodzi taka płyta to apeluję. Z tym że ja 'kolekcjonuje' i płyta w takim stanie na półce mi nie stanie (joł)
Już ogarnąłem to z Golinem więc wszystko spoko.
Na pewno ta płyta jest bardziej dosłowna niż poprzednie. Fakt, bardziej osobista i mniej skomplikowana, ale nadal słucha się tego przyjemnie i przy niektórych linijkach można się zatrzymać na dłużej. Lubię takie klimaty i faktycznie w wielu momentach możesz przeżywać tę podróż razem z Golinem. Mam nadzieję, że "Ostatni track" to nie ostatni track faktycznie, tylko jeszcze coś od niego usłyszymy. Zresztą jak chętnie bym poczytał też jakąś jego podróżniczą prozę, albo po prostu z nim pogadał/posłuchał jego opowieści i doświadczeń.
Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

Pteh pisze: 27 kwie 2020, 10:06 albo po prostu z nim pogadał/posłuchał jego opowieści i doświadczeń.
Golin był dwa razy gościem podcastu rushmore (jeśli dobrze pamiętam) i opowiadał o podróży raz jeszcze w trakcie jej trwania, raz już po powrocie; raczej powinny być jeszcze dostępne na yt i apple podcast
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Awatar użytkownika
Pteh

Na pewno obejrzałem tę rozmowę w kawiarni i to jakoś chyba tego samego dnia co wyszła :cool: Tej drugiej chyba nie kojarzę, ale poszukam. No i nie zmienia to faktu, że on tych podróży w swoim życiu jeszcze parę odbył, więc pewnie opowieści ma więcej
Sienki

Post autor: Sienki »

svnchez pisze: 27 kwie 2020, 10:14
Pteh pisze: 27 kwie 2020, 10:06 albo po prostu z nim pogadał/posłuchał jego opowieści i doświadczeń.
Golin był dwa razy gościem podcastu rushmore (jeśli dobrze pamiętam) i opowiadał o podróży raz jeszcze w trakcie jej trwania, raz już po powrocie; raczej powinny być jeszcze dostępne na yt i apple podcast
No I Golin mówił że ma zamiar wydać książkę i mam nadzieję że nie porzucił tych planów.

[mention]Pteh[/mention] rozmowa w kawiarni to była z tego co pamiętam ta nowsza już po półrocznej podróży, pierwsza rozmowa to chyba był pierwszy odcinek.

Czy Golin ma zamiar to wstawić do pobrania (z tempem wstawania jego kawałków na Spotify to podejrzewam że płyta tam może być w przyszłyn roku), bo płyta pewno zaraz u mnie będzie, ale nawet nie mam gdzie jej przesłuchać...
Veritas

Sienki pisze: 27 kwie 2020, 11:06
svnchez pisze: 27 kwie 2020, 10:14
No I Golin mówił że ma zamiar wydać książkę i mam nadzieję że nie porzucił tych planów.

[mention]Pteh[/mention] rozmowa w kawiarni to była z tego co pamiętam ta nowsza już po półrocznej podróży, pierwsza rozmowa to chyba był pierwszy odcinek.

Czy Golin ma zamiar to wstawić do pobrania (z tempem wstawania jego kawałków na Spotify to podejrzewam że płyta tam może być w przyszłyn roku), bo płyta pewno zaraz u mnie będzie, ale nawet nie mam gdzie jej przesłuchać...

Pytałem o download dla preorderowiczów , z początku skrótem dll. To napisał, że nie wie ocb, a jak wyjaśniłem. To odczytał i brak odpowiedzi.

Weno ktoś link wstaw, w 5 minut ogarnięcie wrzutke.
DeDoK

Post autor: DeDoK »

nie ogarnie Ci nikt wrzutki w 5 minut, bo to zalezy od lacza, a z moim to samo wrzucanie zajmuje z 5h XD
musisz czekac :dunno:
daveyo

Post autor: daveyo »

Golin - Tam gdzie kwitną wiśnie (feat. Oxon prod. Szpalowsky)
Spoiler
ale zajebisty track, wow :oops:
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Bardzo fajne
DeDoK

Post autor: DeDoK »

no bardzo przyjemna plyta :oops:
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Właśnie sobie przesłuchałem i bardzo fajna płyta. Z faworytów to 7 lat w drodze, Ganges płynie i Ostatni Track :bowdown: z gości to Igrek do wyjebania, co do Admy to podbijam słowa wyżej że nic nie wnosi, a Oxon jak to Oxon, wałek byłby lepszy bez niego, więc w sumie obyłoby się bez gościnek :lol:
ODPOWIEDZ