guzi pisze: ↑22 kwie 2020, 21:56
Gdzie zniknął temat o najlepszych ksywkach bo zapisałbym Faudę na kartach historii; dlaczego temat o niej został usunięty?
eyyyy chłopaki
chciałem wejść na hiphop peel żeby przypomnieć sobie klasyczny troll pod tytułem Wilku Wdz - Me, myself and I (2006) ale witrynę chuj strzelił, tak już jest od dłuższego czasu? forum zdechło?
normalnie działa tylko coś zamula tera
pa wpisz se w google 'wilku myself site:hip-hop.pl' i jak ci wyskoczą tematy to kliknij ten trójkącik/strzałkę w dół i wybierz 'kopia'
"Tytuł płyty to hołd psychodelicznemu albumowi De La Soul. Inspiruje mnie ta muzyka. Doceniam dokonania współczesnych wykonawców, ale oldschool, wiesz, to boom bap, stara szkoła rapu, to jest to, do czego chcę się odnosić" - mówi o płycie Robert Kwiatkowski. Zapytany, o nieporozumienia z dotychczasowym wydawcą - Prosto, odpowiada: "Z Wojtkiem Sokołem poznałem się na studiach. On był na 3 roku filozofii, ja na 2 socjologii. To on wymyślił image Hemp Gru. To miało trafiać głównie do dzieciaków, papierowy bunt, przekleństwa, prymitywne teksty. Jako komercyjny krok to podziałało, ale nie czułem się w porządku. Wiesz, w domu słucham albumów Madliba, abstrakyjnych kolaży Quasimoto, uwielbiam jazz, starą szkołę rapu, płaczliwy blues, muzykę nowoczesną, a tutaj występuję przed gromadą idiotów i krzyczę HWDP do prymitywnych podkładów. To przestało mnie kręcić. Nie chcę mówić źle o Wojtku, bardzo mi pomógł. Po prostu teraz idę w innym kierunku, ale nadal szanuję to, co robi.". "My, myself and I 2006", to bedzie wszystko to, czego dotychczas brakowało na polskich płytach. abstrakcyjna zabawa słowem, zabawa rymami, zrobię to, czego dotychczas nie mogłem. Chciałbym, żeby ta płyta, to był wielki tygiel, wiesz, od AT-Liens po Clones Neptunesow, od J-Dilli po Lil Jona. Czas zmienić wizerunek ograniczonego konserwatysty, chcę pójść w zupełnie inną stronę" - mówi Wilku. tracklista: 1. Introdukcja 2. Magia książek feat. Eldo 3. Transcendencja 4. Dziwny świat feat. Łona 5. Kuźnia umysłów 6. Jestem czysty 7. Radosny sport feat. Bilon 8. Być jak ja 9. Technika feat 834 10. Plaża II feat. Eldo 11. Uroki gór 12. Ulica 13. Kowal serc feat. Mes 14. Piętno nienawiści feat. Żary 15. Rasizm feat. Lordz of Brooklyn 16. Pokolenie 17. Drapacze chmur 18. Outrodukcja
Ma ktoś może te "wyciekniete" wersje Powszechny i śmiertelny oraz Ciuchy kobiety i hajs od Queby, jeszcze z roku 2014? Pamiętam że szczególnie ten pierwszy tytul co wymieniłem bardzo mi się podobał i mam sentyment no ale niestety nie mam na dysku :/
FMH pisze: ↑26 kwie 2020, 0:03
na live u Maty Solar zapowiedział, że jeśli do północy uzbierają 16k złotych to wystartuje z charytatywnym #Hot16Challenge 2.
Charytatywnie to Solar mógłby jakiś dobry album zrobić w końcu.
Siemano, stolica WWA, a nie Waszyngton,
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
o kurwa tez to ogladalem dzisiaj xD no z jednej strony beka, z drugiej to pokazuje ze nawinac dobrze wcale nie jest latwo. biedak nie mogl oddechu zlapac