Mówisz o stajni szczecińskiej? Nie powiem, jak usłyszałam Jessica to mi się od razu z Jessicą Ziółek skojarzyło, ale oni bodajże poznali się w galerii handlowej. xDgogi pisze:przecież swego czasu połowa kadry wpadła w sidła dziewczyn ze Szczecina, Tomek Kłos oskubany przez panienkę z okładki CKMu czy legendarny Damian Gorawski i jego wtedy mało znana narzeczona, a obecnie jedna ze słynniejszych celebrytek w Polsce
Sportowy Offtopic
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- formaszczytu
Re: Sportowy Offtopic
tak, te wszystkie Skarbińskie i Siwcowe
- formaszczytu
Ta Siwiec w końcu wydała oświadczenie?
Zgadzacie się z tymi tezami, że ceny piłkarzy polecą niesamowicie? Gdzieś tam mi śmiga codziennie jakieś info agentów/ekspertów/chuj wie kogo, tera widziałem o tym, że niby Mbappe nie będzie wart ponad 200 mln tylko 30
Moim zdaniem ceny na pewno lekko spadną, ale obstawiałbym do 10-20% maksymalnie i to tylko w perspektywie okienka lub dwóch, a nie jakieś "budowanie świata na nowo"
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- formaszczytu
Ja myślę, że dużo drużyn przez minimum sezon wstrzyma się przed transferami, bo przecież te kilka miesięcy treningów w domu = wyjście z formy. IMHO to zbyt ryzykowne.
Kiedys na Eurosporcie puszczali programy o Mistrzostwach Świata i Europy, skróty poszczególnych turniejów z komentarzem. Pamięta ktoś to? Można gdzieś to obejrzeć?
nie wiem czy on nie miał jakiegoś bana, ale ostatnio komentował LE w Polsacie
Influencer.
pamiętam jak na żywo to oglądałem akurat 
Bruno Alves zaczął....ale to nie ma żadnego znaczenia, że zaczął.
Futbolowa biblia
Futbolowa biblia
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
ja tam sie nie znam na piłce, ale mam nadzieję, że w związku z wirusem społeczeństwo i firmy uświadomią sobie, że jasne, wspólnota tworzona wokół sportu to jedno, ale pchanie setek milionów dolarów w kupowanie od siebie zawodników to jakieś jebane kuriozum
Ja bym proponował jednak żeby społeczeństwo nie wpierdalało się w czyjeś portfele. Do wydawania nieswoich pieniędzy Polacy są zawsze pierwsi
Influencer.
Koleżka sobie opinie wyraził, nie widzę żeby do portfela zaglądał chyba że już kompletnie nie można rozmawiać o pieniądzach i rzeczach które się z nimi wiążą (wszystko). Na piłce się znam i też uważam że pieniądze zrobiły się w piłce za duże (tak wiem, piłkarze są warci tyle za ile ktoś ich kupił). Są to jednak kwoty mierzalne i tak jak większość zgodzi się że nauczycielki lub pielęgniarki zarabiają za mało tak ktoś może uznać że piłkarze zarabiają za dużo i są kupowani za przesadzone pieniądze.
Rozwiązania trudno mi znaleźć, Europa jest zbyt piłkarsko skomplikowana i nierówna by zajebać salary cup czy coś takiego. Można pewnie spróbować zreformować finansowe fair play tak by stało się to użytecznym i sprawiedliwym narzędziem.
Rozwiązania trudno mi znaleźć, Europa jest zbyt piłkarsko skomplikowana i nierówna by zajebać salary cup czy coś takiego. Można pewnie spróbować zreformować finansowe fair play tak by stało się to użytecznym i sprawiedliwym narzędziem.
Piłkarzem na poziomie choćby Ekstraklasy jest o wiele ciężej zostać niż nauczycielem czy lekarzem, więc słusznie zarabiają wiele więcej.
Influencer.
Miliardy ludzi ogląda i płaci hajs -> hajs idzie do klubów -> kluby dają zawodnikom lub na zawodników. Mogliby zawodnicy dostawać po 4 koła miesięcznie, ale jak widzisz że Twój pracodawca ma wielomilionowe zyski rocznie to chyba każdy zażądałby za swoją prace więcej. Nie żebym miał pretensje do ludzi, którzy uważają, że pieniądze w piłce są za duże bo taka jest prawda, ale nigdy nie rozumiem tego, że nie widzą że to nie wina rynku piłkarskiego, a tych do których jest kierowana
I to nie jest bezpośrednio do użytkownika deska, mówie o całym zjawisku
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
rynek wyznacza płace i w opór wkurwia mnie narzekanie na zarobki piłkarzy, co jest chujowe to że duża część klubów dostaje dotacje od miast, często nie muszą płacić za własne stadiony, nie mówiąc już o jakiś związkach i reprach- i to wszystko pompowane jest z publicznych pieniędzy
- formaszczytu
Mamy jakiś klub oprócz Wrocławskiego którego właścicielem jest miasto?
-
genocidegeneral
nie wiem jak z właścicielami, ale dotacje samorządowe dla klubów z ekstraklasy czasami sięgają dziesiątek milionów rocznie
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."