Malik Montana
Re: Malik Montana
Maja Staśko w swoich stories powiedziała, że napisał do niej Kartky, chwaląc w jaki to seksowny sposób określiła Malika seksistą.
Ta cała sytuacja jest tak ostro żenująca na wszystkich możliwych poziomach, że przestaję wierzyć w to, że to nie ustawka. Z jednej strony "feminiści", którzy mimo wszelkich innych, codziennych, krzywdzących przejawów dyskryminacji płci, postanawiają walczyć z szowinistycznymi tekstami szowinistycznego typka reprezentującego gatunek od zawsze romansujący z szowinizmem. Z drugiej strony hordy Karyn, pokazujących jak bardzo spełnionymi są kobietami, doceniającymi w pełni swoją wartość bez tych psychicznych feninistek, wijących tyłkami, czasem pokazujących nawet swoje kilkuletnie (!) córki bujające się do malika. Tylko po to, żeby zostać choć przez chwilę dostrzeżone, "docenione" w tak miałki sposób. To tylko pokazuje, na ile rzeczywiście się cenią. W tym wszystkim malik, którego reakcja pokazuje tylko, jak bardzo chciałby być największym kogutem w kurniku, a jak bardzo jest marną pisklaczyną. Gdzie ja jestem 
Czy jeszcze ktoś z polskich raperów oprócz Malika, Pei, Taua i Ani Sool wypowiedział się na temat aborcji?
to nie pierdolony zbieg okoliczności
Ten Typ Mes mówił że dziś usunąłby to dziecko, na pewno
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- JoeyJoeJoe
>hehe głupi szowiniści nie szanujom kobjettuza pisze: ↑22 kwie 2020, 22:57 Ta cała sytuacja jest tak ostro żenująca na wszystkich możliwych poziomach, że przestaję wierzyć w to, że to nie ustawka. Z jednej strony "feminiści", którzy mimo wszelkich innych, codziennych, krzywdzących przejawów dyskryminacji płci, postanawiają walczyć z szowinistycznymi tekstami szowinistycznego typka reprezentującego gatunek od zawsze romansujący z szowinizmem. Z drugiej strony hordy Karyn, pokazujących jak bardzo spełnionymi są kobietami, doceniającymi w pełni swoją wartość bez tych psychicznych feninistek, wijących tyłkami, czasem pokazujących nawet swoje kilkuletnie (!) córki bujające się do malika. Tylko po to, żeby zostać choć przez chwilę dostrzeżone, "docenione" w tak miałki sposób. To tylko pokazuje, na ile rzeczywiście się cenią. W tym wszystkim malik, którego reakcja pokazuje tylko, jak bardzo chciałby być największym kogutem w kurniku, a jak bardzo jest marną pisklaczyną. Gdzie ja jestem
>haha głupie karyny ja pierdole xdd
wybierz jedno, hipokryto
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
- zemsta1kadluba
miałem pisać jakiś "poważny" komentarz ale potem sobie przypomniałem że piszemy o rapie i feministkach więc wklejam śmieszny obrazek

mołpy są kozackie
Hm, nie widzę żadnej wzmianki w swojej wypowiedzi o głupich szowinistach, tylko że ataki na szowinistyczne teksty w rapie, które były zawsze, które są elementem konwencji i które nie mają żadnego realnego wpływu na codzienne przejawy dyskryminacji, są głupie. Nie piszę też o Karynach, że są głupie, tylko że w tych swoich wypowiedziach podkreślały, że w dzisiejszych czasach czują się super wartościowe jako kobiety i nie potrzebują do niczego feminizmu, a swoim zachowaniem tylko udowadniają, jak bardzo niedowartościowane się czują i jak bardzo tego poklasku (choćby złudnego) szukają. Tylko reakcja Malika jest głupia, ale ona akurat z szowinizmem nie ma nic wspólnego, bo pokazuje tylko, jak całkowicie bezpodstawnie nakręciła go ta sytuacja i jak idiotycznie wizerunkowo to rozgrywa.JoeyJoeJoe pisze: ↑23 kwie 2020, 0:57 >hehe głupi szowiniści nie szanujom kobjet
>haha głupie karyny ja pierdole xdd
wybierz jedno, hipokryto
P.S. a tak na serio to głupie pseudofeministki, głupie karyny i głupi malik xd nie potrafię się zdecydować, kto najbardziej :'(
Niby wiem co masz na myśli, ale istnieje coś takiego, jak teoria relatywizmu językowego - sposób w jaki mówimy o rzeczywistości ma bezpośredni wpływ na to jak ją postrzegamy. Jeśli młodzi ludzie będą słuchać 'od zawsze' muzyki w której mówi się o kobietach w szowinistyczny i uprzedmiatawiający sposób, to potem wpłynie to bezpośrednio na ich podejście i relacje.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2020, 14:37 przez deska, łącznie zmieniany 1 raz.
[mention]deska[/mention] mordo ja nic takiego nie napisałem, nawet nie chce mi się tego czytać do końca
nie chce myśleć nawet co się stanie z młodymi jak będą oglądać filmy o zabijaniu
- KillerCroc
Ta dyskusja trochę zaczyna brzmieć jak to że rap wychowuje patusów i margines społeczny bo w piosenkach przeklinają
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- JoeyJoeJoe
strawmanKillerCroc pisze: ↑23 kwie 2020, 13:23 Ta dyskusja trochę zaczyna brzmieć jak to że rap wychowuje patusów i margines społeczny bo w piosenkach przeklinają
jakbyś wymienił przeklinanie na promowanie ćpania to w sumie prawda
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
No ten studenciak wyjaśniony aż miło
to nie pierdolony zbieg okoliczności
Ja w ogóle nie rozumiem współczesnego feminizmu. Przecież, jeżeli któraś płeć jest dyskryminowana, to jest to płeć męska i to na wielu płaszczyznach. Nawet w przywołanym temacie aborcji nie mamy praktycznie nic do gadania. Oczywistym wydaje się, że jeżeli kobieta ma mieć prawo do aborcji w danym przypadku, to równocześnie mężczyźnie powinno przysługiwać takie samo prawo bezkarnego zrzeknięcia się dziecka. Malik props.
- gods bidness
- zemsta1kadluba
Maja Staśko nazwała Malika konserwatywną reakcją na Strajk Kobiet

Spoiler

mołpy są kozackie
i przyczyną globalnego ocieplenia pewnie