Najbardziej niedocenione płyty/utwory

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
mario995

Najbardziej niedocenione płyty/utwory

Post autor: mario995 »

Strzałka :)
Wpadł mi taki pomysł na temat do głowy. Jakie są waszym zdaniem płyty lub numery, które pozostały mocno niedocenione, bądź przeszły bez większego echa mimo iż zasługiwały na większy fejm czy wyświetlenia ?

Ode mnie na start ten numer
ksiazenieporzadek

Re: Najbardziej niedocenione płyty/utwory

Post autor: ksiazenieporzadek »

cała dyskografia sebastiana enrique alvareza
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

ksiazenieporzadek pisze: 22 kwie 2020, 21:20 cała dyskografia
Leha
Awatar użytkownika
Serdecznosci

Post autor: Serdecznosci »

Dejan - Demotejp, bezapelacyjnie do samego końca.
malvo

Post autor: malvo »

Pikers - Regres EP
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Płyta Bosski Roman & Piero - Krak. Na początku roku 2007 wydali eksperymentalną płytę inspirowaną grimem, na której pojawiły się takie hity jak m.in. Umysł Bogacza:
Spoiler
czy JP:
Spoiler
Polecam sprawdzić, płyta dostępna na streamingach.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
daveyo

Post autor: daveyo »

Pierwsze co przychodzi mi na myśl:
Holak & Frosti Rage "Tego nie widać, to słychać"
Małpa - "Blur"
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

Fokus - Alfa i Omega
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

[mention]Burak[/mention] toż to dziś byłaby twór promowany przez alternatywne wystrzelone środowiska jako wyraz odwagi twórczej. Młodzież hipsterska by tańczyła w klubach xD
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Pork Pores Porkinson Psychoterapy + niektóre momenty z dyskografi 3W do dziś nie rozumiem oceniania calokształtu chłopaków przez pryzmat hitowego Dla mnie masz stajla
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Mnie się zdaje, że oceniano ich przez pryzmat DMMS (fajny benger notabene) jakoś tak w 2004 roku, a obecnie ocenia się ich przez pryzmat bełkotu, skupionego na nawaleniu jak największej liczby wielokrotnych i przyspieszeń, maskującego brak sensu rzekomą poetyckością (w czym przoduje zwłaszcza Szad)
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
oKulTywowany

No dziś te wielokrotne i przyśpieszenia na siłe to póki co można Okiemu zarzucić .
15 mc wciąż aktualne
lysy

Post autor: lysy »

abradab - czerwony album

płyta zróżnicowana, specyficzna, jedyna w swoim rodzaju - i przez to pewnie przeszła bez echa, bo starzy fani nie tego się spodziewali po solowym debiucie, a nowi słuchacze pukali się w głowę
Spoiler
Spoiler
oKulTywowany pisze: 22 kwie 2020, 22:27 Pork Pores Porkinson Psychoterapy + niektóre momenty z dyskografi 3W do dziś nie rozumiem oceniania calokształtu chłopaków przez pryzmat hitowego Dla mnie masz stajla
akurat psychoterapy to imo słaba płyta, ale od 3W dopisałbym tutaj złodziei czasu - swego czasu jarałem sie w opór tym albumem, do dzisiaj dobrze mi wjeżdża. trochę skipowania, ale to normalka przy 2cd
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2020, 22:59 przez lysy, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

JoeyJoeJoe pisze:Fokus - Alfa i Omega
No już bez przesady, AiO jest w pełni słusznie uważane za gówniany album. Perwersje były zdecydowanie lepszym, a przy tym także niedocenionym (w granicach rozsądku rzecz jasna, bo wybitne nie były) krążkiem.

Receptura Pokahontaz była bardzo niedoceniona ze względu na mocno elektroniczne bity, od których w 2005 roku mnostwo ludzi się odbiło. No i było jeszcze rozczarowanie faktem, że Pokahontaz to nie kontynuacja Paktofoniki (swoją droga to ojciec Magika nie czepiał się ich, że jako Pokahontaz nie grają kawałków PFK?).
lysy pisze:abradab - czerwony album

płyta zróżnicowana, specyficzna, jedyna w swoim rodzaju - i przez to pewnie przeszła bez echa, bo starzy fani nie tego się spodziewali po solowym debiucie, a nowi słuchacze pukali się w głowę
Spoiler
Spoiler
Czy ja wiem, czy Czerwony Album był niedoceniony? W 2004 Rapowe Ziarno 2 to był prawdziwy hit grany przez każda stacje muzyczna i z tego co pamietam to kupa ludzi propsowała ten krążek. Raczej powiedziałbym, że Czerwony Album to jedyne docenione przez słuchaczy solo Abradaba ;)
lysy

Post autor: lysy »

scarz pisze: 22 kwie 2020, 22:55 Czy ja wiem, czy Czerwony Album był niedoceniony? W 2004 Rapowe Ziarno 2 to był prawdziwy hit grany przez każda stacje muzyczna i z tego co pamietam to kupa ludzi propsowała ten krążek. Raczej powiedziałbym, że Czerwony Album to jedyne docenione przez słuchaczy solo Abradaba
ja zawsze miałem odwrotne wrażenie: że mało kto propsuje tę płytę, od dawna nikt już o niej nie pamięta i nic się o niej nie mówi, na yt zainteresowanie (oprócz klipów) zerowe. z tego, co pamiętam temat na starym ślizgu jeszcze z 2004 też nie był jakoś bardzo optymistyczny
CzasemJebneSobie

Post autor: CzasemJebneSobie »

­­­­
Ostatnio zmieniony 10 lip 2021, 19:54 przez CzasemJebneSobie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

Ludzie wypisujący w tym temacie Małpe, Fokusa i 3Wymiar :lol:
Zastanawialiście się kiedyś dlaczego te płyty są niedocenione?
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
oKulTywowany

DJ_BOBO pisze: 22 kwie 2020, 23:58 Ludzie wypisujący w tym temacie Małpe, Fokusa i 3Wymiar :lol:
Zastanawialiście się kiedyś dlaczego te płyty są niedocenione?
oświeć nas #gustaiguściki aczkolwiek po twoich postach o najgorszym raperze , wizjonerze w rapie i jednym z najlepszych traperów w pl to mam mieszane uczucia
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

No a co takiego do docenienia jest w Fokusie czy 3 Wymiarze? :lol: Rzemieślniczy rap najgorszego sortu którego popłuczynami są wszelkie dyskusje na temat techniki i truskulowej linijki kto w dwuwersie zmieścił więcej rymów i nawinął więcej sylab.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Bicz plis nic nowego i to samo tylko widzą wielokrotne rzemiosło w rymach :wall: #gustaiguściki
ODPOWIEDZ