Kącik gracza - opinie, sugestie, porady

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

łączymy "now playing" i "ogólną dyskusję"?

Czas głosowania minął 23 kwie 2020, 22:28

panta rhei (łączymy)
4
44%
ordnung muss sein (ni chuja)
5
56%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Kącik gracza - opinie, sugestie, porady

Post autor: con shonery »

🧹🧹🧹
Czołem piwniczniaki.

Pewien użytkownik wysłał mi PMa z sugestią, by połączyć tematy "Now playing" i "Ogólną dyskusję o grach i konsolach". W teorii tematy służą do różnych celów, w praktyce wątki często się przeplatają i równie dobrze mogłyby tworzyć wielowątkowy temat prowokujący do dyskusji. Bo bez kitu, co komu z suchej informacji, że ktoś gra w dany tytuł - piszemy albo grubo, albo wcale. Mi to nie robi większej różnicy, choć lekko skłaniam się ku połączeniu, no ale ogólnie mam dziwne upodobania więc zapytam o wasze preferencje.

Od razu założyłem ogólny temat do propozycji, które będziemy bardziej lub mniej demokratycznie wprowadzać w życie. Może chcielibyście jakieś oznaczenia dla tematów czy coś, sam tego nie potrzebuję i uważam za bardziej szkodliwe niż użyteczne (tak jak skale oceniania gier, zapraszam do dyskusji) ale jakby większość uważała to za potrzebne i chciała to mieć, to zawsze można dodać lubiącego porządek moderatora, ewentualnie usunąć mnie ze stołka - jestem tu nie dla siebie, lecz dla ludu.
Awatar użytkownika
deska

Re: Kącik gracza - opinie, sugestie, porady

Post autor: deska »

i co, nazwiemy to gamingowy livescore?

Ostatnio myślałem o temacie "Co tam ostatnio przeszedłem?", ale stwierdziłem, że zbyt podobny do "Now Playing", wiec dałem spokój.

Co do fuzji: z jednej strony może być spoko, a z drugiej to rozbicie na dwa tematy sprawia, że jednak dyskusje się tak ze sobą nie mieszają i łatwiej trafić na posta który cię interesuje / dostać odpowiedź na pytanie. W sumie ich równoległe funkcjonowanie wydaje się lepszą opcją.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Ja jestem na nie. Myślę, że ludzie dobrze kumają na czym polega różnica między tymi dwoma tematami i jest ona zachowywana. Jak chcesz się podzielić opinią o nowym padzie do ps5 to idziesz do ogólnej dyskusji, a jak w coś grasz to idziesz do now playing. Jest spoko.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
esdoen

Post autor: esdoen »

Właśnie to dość optymistyczne założenie, że wszyscy wiedzą, bo aktualnie dwa wątki się zlewają w całość momentami - w zasadzie już od dłuższego czasu.

jestem na tak jbc.
ODPOWIEDZ