Czego ci brakuje w polskim rapie?
Re: Czego ci brakuje w polskim rapie?
drill jak najbardziej ma racje bytu w Polsce, w naszym kraju jest wystarczajaco duzo patologi zeby to się udało
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
tez bym posluchal jakichs skurwysynow polskich na drillopodobnych klimatach, albo nie wiem moze cos bardziej wlasnego zebysmy ogarneli
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Na pierwszy w Polsce drill miał szanse bonus, ale przespał okazje
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
- oKulTywowany
1. Kawałków w których dwóch lub więcej raperów nawija na zmianę co parę wersów, dokańcza swoje linijki. Coś jak pierwsze WFD albo, nie wiem, Beastie Boysi - żeby było czuć chemię między rapującymi a nie że jeden drugiemu uploadnął wokale WeTransferem a w realu nigdy się nie spotkali.
2. EP-ek/mixtape'ów całych z comedy rapem. Nie paraboli Łony, nie heheszkowych hasztagów DwóchSławów, nie wołania o pomoc przykrytego chujami AfroJaxa, tylko coś w stylu dinalowych Da Mastaz/Monitor FM albo TheBils - "Zcentrumfszy". W sumie w 2019 możnaby pod to podciągnąć "Znowu się wkurwiłem... oto napój bogów" Dzbana i "Kasetę z komunii" Klocucha. Od Gospela chyba się nie doczekam bo coraz bardziej depresyjne te albumy wypuszcza (choć je lubię).
3. Rapu o ciekawym, nietypowym hobby/zajawce/robocie, oczywiście innym niż bycie fit, robienie hajsu, graffiti, czytanie książek, podróżowanie, kuchnia, seriale, ciuchy. Żeby pokazywał rąbek świata o którym przeciętny normik nie ma większego pojęcia i operował związanymi z nim terminami, coś jak Tonciu napierdalający X nazw leków, dragów i innych itemków do niszczenia siebie.
2. EP-ek/mixtape'ów całych z comedy rapem. Nie paraboli Łony, nie heheszkowych hasztagów DwóchSławów, nie wołania o pomoc przykrytego chujami AfroJaxa, tylko coś w stylu dinalowych Da Mastaz/Monitor FM albo TheBils - "Zcentrumfszy". W sumie w 2019 możnaby pod to podciągnąć "Znowu się wkurwiłem... oto napój bogów" Dzbana i "Kasetę z komunii" Klocucha. Od Gospela chyba się nie doczekam bo coraz bardziej depresyjne te albumy wypuszcza (choć je lubię).
3. Rapu o ciekawym, nietypowym hobby/zajawce/robocie, oczywiście innym niż bycie fit, robienie hajsu, graffiti, czytanie książek, podróżowanie, kuchnia, seriale, ciuchy. Żeby pokazywał rąbek świata o którym przeciętny normik nie ma większego pojęcia i operował związanymi z nim terminami, coś jak Tonciu napierdalający X nazw leków, dragów i innych itemków do niszczenia siebie.
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Dobrych raperów.
A mnie brakuje takiej naturalnej radości w naszym rapie, pozytywnego vibe-u. Bo w sumie truskulowa część sceny mocno smęci, i często nudzi a newschoolowa niby jest od wygrywania życia, ale to takie wygrywanie życia przechodzące w nienaturalną i niezdrowa hustlerkę w większości, promującą postawę takiej dziwnej buty i próżności, która zaraża młodych odbiorców.
-
MalinowyJogurt
Takiej dupeczki w polskim rapie mi brakuje (klikniecie w film to się od razu odtworzy na jej zwrotce). Pięknie leci a do tego ma seksapil, brakuje takiej typowej ostrej suki z wyglądu, która trzyma się z jakimiś kafarami a do tego jej wersy bujają głowę.
A co u nas? Babochłop Rena, Wdowa pośmiewisko podkochujące się w ten typ gej, czy Adma dla walikoniów
A co u nas? Babochłop Rena, Wdowa pośmiewisko podkochujące się w ten typ gej, czy Adma dla walikoniów
- benzoabuser
- Zbanowany
Jest Guova 
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
- chilipvlmer
są dziewczyny z undy
- przedszkolanek
ona nie skończyła kariery czasem?
mi brakuje jakichs dobrych collabo albumow
- Hyperborea
Na majku tylko Nadzia w miarę daje radę.
Ja to bym chciał polską Lady of Rage albo MC Lyte, ale ona i tak miałaby jeszcze mniej wyświetleń niż J Wors.
Autetyczności. 40 letni raper wiecej Ci o zyciu na pozor nudnym przewinie niz 18 latek co niby przecierpial zycie męczennika, a te stare chlopy w polskim erape walą pozy. Only Kecaj przewinał dojrzale w ostatnim czasie, adekwatnie do wieku i nie nudno.
luźnych, spontanicznych numerów od zawodników z "1 ligi". Wszyscy kiszą materiał na albumy bo to się bardziej opłaca. Zajawa idzie na drugi plan.
zadeklarowanego geja, szkoda że epidemia jeszcze bardziej może odwlec pojawienie się takowego
podbijam guziego, w ogóle kultura mixtejpów w polsce nie istnieje w ogole, nie ma tej zajawy, u pierwszoligowców w USA to potrafiły lecieć 3 mixtejpy rocznie tak o, dla fanów jak to robił Gucci chociażby czy Sosa