Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: JoeyJoeJoe »

frontkick pisze: 14 kwie 2020, 18:40 > charyzma to jest to magiczne coś co cie przyciaga do rapera xD jak go lubisz to wtedy ma charyzmę xDD
to, ale nieironicznie
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
frontkick

Post autor: frontkick »

Dementuje, magiczny i niemożliwy do osadzenia w konkretnych ramach to jest Pan Bóg przyjacielu
Aka M

Post autor: Aka M »

Sondze rze jakby wielu raperuf cwiczyło charyzme jak w simsach to mieliby szanse na skillap essa mordy mordziate pozdrówki
oyche

Post autor: oyche »

kurwa, aż stąd czuję twoje spocone plecy jak to pisałeś xD
to jest w sumie urocze, że uważasz że wjechałeś tu z dojebanymi argumentami kiedy w zasadzie wszystko co napisałeś opiera się na
NO PRZECIEZ TO OCZYWISTE SPOJRZ NA NIA
'no popatrz jak ona wpierdala się na bit, jest taka autentyczna, PEWNOŚC SIEBIE WYJEBANA POZA SKALE, bez zająknięcia wiadomo że ona jest OG, no PRZECIEŻ TO OCZYWISTE SPÓJRZ NA NIĄ A POTEM NA OXONA, to widac gołym okiem, jak ktoś tego nie rozumie to ma kompleksy i jest uprzedzony nara'
a, zapomniałem o 'zaangażowaniu w swoją wizję', ale to już chyba jakiegoś maila z korpo cytowałeś. przecież ta 'wielka wizja, wielka wiara' to nie są żadne konkrety, to jest własnie to 'magiczne coś' o którym pisałem. serio myślisz, że dokonałeś wielkiego odkrycia, stwierdzając że na charyzmę składa się pewność siebie? xD

no ale napisałeś też że bedoes rymujący o kominiarkach i gandziach na łeb jest spójny ze swoim wizerunkiem, więc się nie gniewam

ogólnie po raz drugi 'zamknąłeś temat' i po raz drugi wracasz tu skruszony żeby coś jeszcze postękać, bo tak cię zabolał mój celny post. trochę godności mordo. twoja krucha męskość bardzo chciała by byc ponad to, 'zamknąć temat' i olać durnia, ale moja charyzma i aura samca alfa sprawia, że nie możesz przestać napierdalać pajacyków wokół mnie. jako że cię nawet lubię i liczę na jeszcze wiele owocnych forumowych potyczek (a wylew którego niechybnie byś dostał jeśli bym cię pomielił jeszcze trochę by to full utrudnił), to niniejszym ogłaszam że:

ty miałeś rację, a ja się myliłem

no hej buźka pa
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

oKulTywowany pisze: 14 kwie 2020, 16:01 Bo Eripe z pato czymś kiedyś się wyróżnili a Ćpajstajl brzmi jak wszystko co już wyszło :dunno:
XD

Co wyszło w Polsce przed Ćpajstajlem podobnego do Ćpajstajlu?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Gadanie na slizgawce o rzeczach tak subiektywnych jak charyzma czy flow nie ma sensu. Nauczcie się kurwa wreszcie jeden z drugim. Te rzeczy były już ruchane.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
frontkick

No kurwa plecy spocone bo jak czarnuch ma beef to nie je, nie pije i tak dalej, jak na szali jest przyznanie się populisty do błędu to mogę sie produkowac cały dzień mimo że całość i tak sie skonczy jak starcie rakiety z phobosem, przynajmniej dobre chłopaki będą wiedzieć kto miał rację

wyszydzenie argumentu =/= obalenie go. Charyzma nie jest jakimś magicznym czymś, jak słuchasz numeru osoby z charyzmą to mozesz normalnie stwierdzić co powoduje że się jarasz, charyzmę takiego Laika determinuje PRZEJEBANA pewność siebie z jaką nawija o kompletnych i absurdalnych farmazonach, mówi o jakichś morzach tulipanów z taką wiarą i wczutą jakby ci opowiadal cos tak naturalnego ze deszcz pada czy cokolwiek. To jest charyzma, podobnie to wyglada w przypadku Oskara który mnie niejednokrotnie zaskoczył max prostackim rymem ktory dobrze brzmi tylko dlatego ze on go zarapowal

Wielka wizja, wielka wiara - chodzi po prostu o kreowanie wlasnego swiata w obrebie numeru i uczynienia go przystepnym dla sluchacza tak zeby muzyka byla angazujaca i dzialala na wyobraznie. Oskar tworzy angazujacy swiat futurystyczny i inne takie, J Wors odslania swoj swiat bananowej małolaty, w tym samym czasie Oxon robi piosenke ktora jest zbitką panczy i wielokrotnych a Adma coś mówi że jest twardą bitch mimo że nią nie jest, widzialem ze cie boli szkalowanie Oxona takimi strasznymi porównaniami biedaku no ale taki kontrast bardzo dużo tutaj tłumaczy i uwydatnia wszelkie mankamenty jego rapu

Bedoes ma autentyczny wizerunek matoła i wczutego dzieciaka i dla mnie wers o ganji na łeb jest takim samym absurdem jak tamta piosenka po hiszpańsku, za bardzo się wczuwasz w hiphopik skoro 20 latek wyolbrzymiajacy przygody z marihuana tak cie mierzi, wlasnie to wyolbrzymianie jest czescia jego wizerunku

Pisze tu powodowany humanistyczna checia otwarcia ci zakutego lba bo tez cie lubie byniu i zawsze mi sie robi cieplej na sercu jak kolega przestaje byc populista i zaczyna być świadomym człowiekiem a nie kurwą. Tragizm mojej sytuacji polega na tym że ja wiem że to jest niemożliwe, nie przyznasz sie do bledu tak samo jak ja. Różnica między nami polega na tym że ja mam rację i dlatego nie mogę się przyznać do błędu, a ty nie masz racji i dlatego idziesz w zaparte jak dureń i liczysz że merytoryczne argumenty zostaną przysłonięte tym że sie spinam przy dyskusji
oyche

:rotfl: pozdro szczodro mordo, lubie takich wariatow, przypominasz mi mnie samego gdybym był debilem

zrozum że odbiór charyzmy to jest coś subiektywnego, przecież jakby mi się chciało to bym zaczał pierdolić coś o tym jak to super filipek kreuje w kawałkach swój zwariowany świat fristajlowca, coś tam kapslokiem bym dodał o jego MEGA naturalnej zdolności do tworzenia immersyjnych narracji (wstyd mi ze jestem fristajlowcem :bowdown: ), ty na to byś napisał że jestem upośledzony i uprzedzony albo zajebał znowu jakąś ścianę tekstu niemal bez treści i znaleźlibyśmy się w punkcie wyjścia.
rozumiesz, że być może dla ciebie glider jest super piosenką, a dla kogoś innego wczuty truskul coś tam pierdoli o tulipanach xD i nie dasz rady racjonalnie wykazać, że jest inaczej? ciebie kurwa angazuje ten kawałek, a kogoś innego może nie angażowac, szok co
walisz konia do oskara, a przecież nie dalej jak trzy strony temu chłop napisał, że jest zwykłym przećpanym łakiem no i kto ma rację?
Spoiler
ja
ps nie wiem kto to oxon xD

a i skoncz pierdolic o tym ze pisze pod publiczke, bo czym byly twoje zabojcze pancze jak nie skomleniem o uwage
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

chrup chrup #popcorn
This page is no longer available.
frontkick

To w jakim stopniu raper jest charyzmatyczny to coś subiektywnego, Bedoes jest charyzmatyczny dla małolatów z innych powodów niż dla mnie ale nie zmienia to faktu że charyzma jest w czlowieku zawsze i odmawiajac jej J Wors zachowujesz sie jak 5 latek który sb zakryje dłońmi uszy i krzyczy żeby tylko nie uslyszec tego ze ktos ma inne zdanie, no moge ci tylko wspolczuc ze nie czujesz jak bardzo jej podejscie do rapu jest nowatorskie nie tylko na skale female polish rap ale polish rap w ogole, no nie jesteś w stanie podać argumentu przeciw niej który nie byłby związany z jakimś uprzedzeniem

Filipek nie ma charyzmy bo nie ma bitu z którym by sie nie siłował wiec chocby Belmondziak był jego ghostwriterem to nigdy nic z tego nie bedzie

Charyzma nie polega na tym że lubisz danego rapera kurwww gościu sam mi to tłumaczyłeś, mnie się podoba Glider tb nie, to nie ma nic do rzeczy w kwestii tego czy Laik nawinął ten numer z charyzmą czy nie. Oczywiście jebie największe farmazony w historii tego gatunku ale w charyzmie nie liczy się to CO mówisz tylko to JAK i jak juz zapierdoli że na pewno to sieknie dziś goudę z tych tanich no to juz zapominasz ze to track o morzach tulipanów wozie nurzającym się w zieloność i jak łódka brodzącym i no nie ma opcji jarasz sie i chuj

Ktos napisal ze Oskar jest przecpanym lakiem i to potwierdza ze Oskar jest przecpanym lakiem? Nie rozumiem wersu w ogóle, zaplułeś się

Moje pancze były specjalnie dla cb i wierzę że tylko świrujesz prawilniaka i tak naprawde dygasz mocno żeby nie przejebać dyskusji z głupim lewakiem, no juz przejebales dawno ja tylko daje ci okazje zeby sie popisac przed uzytkownikiem Addicted
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

typiara nagrała przyjemną dla ucha piosenkę że ma dużą dupę, a chłop trzecią stronę już się spuszcza jakby co najmniej drugi Art Brut nagrała :lol:
mołpy są kozackie
frontkick

A nie nagrała? Przecież to jest pierwszy trap w Polsce
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Dobra weź już typie spierdalaj, albo napisz coś ciekawego, bo się nudny robisz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
frontkick

No przecież piszę kontrowersyjne opinie jedna za drugą, chyba nie rozumiesz o co chodzi w tym temacie. J Wors zrobiła numer na poziomie przećpanych wygrzewek Gucciego Mane'a i czegoś takiego jeszcze nie było w Polsce i niestety nie będzie
moxxi

Post autor: moxxi »

Mimo to jest różnica między niepopularną/kontrowersyjną opinio o polskim hibop, a zarzutką na poziomie gówna :dunno:
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

[mention]frontkick[/mention] Gucciemu to ona może chuja ssać. Jakaś typiara spod Warszawy się naoglądała zachodnich teledysków i skopiowała wyświechtane już patenty. Podczas gdy Gucci w swoim wygrzewkach była autentyczny, to u niej to jest od A do Z wykreowany wizerunek, gdzie kurwa wcale nie gra swojej roli wybitnie jak to ty starasz się przedstawić.
Spoiler
Obrazek
To jest pierwszy Polsce trap? Jakiś pajac w bluzie Bape i J Wors machająca hajsem z konta ojca a obok kubek z McDonalda?

Fajnie sobie tego posłuchać z przymrużeniem oka, ale robienie z tego jakiegoś kamienia milowego w polskim rapie to chujowe prowo.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
oyche

nie przypominam sobie, żebym odmawiał j wors charyzmy, rozumiem że chciałbyś mnie rozpierdolić, ale spróbuj bez kłamania
jest zupełnie odwrotnie niż mówisz, ja akceptuję twoje zdanie, że j wors ma charyzmę, ty nie akceptujesz że ktoś może uważać, że jednak jej nie ma, tyle

co ma kurwa nietrafianie w bit do charyzmy

intelektualna uczta argumentcyjna - ja pierdole gosciu jak on kurwa muwi ze bd chlal wode, to nie ma huja mordo, to jes rozpierdol
kumasz, że większość słuchaczy rapu jednak się nie jara i chuj i to JAK nawinął laik nie robi na nich żadnego wrażenia, czyli nie jest wg nich charyzmatyczny i ich opinia ma taką samą wartość jak twoja, bo charyzmy nie da się zmierzyć, bo życie to nie jest kurwa fallout

ktoś napisał, że oskar jest przećpanym łakiem, zakładam że uważa że nie ma charyzmy, ty uważasz że ma charyzmę i co teras? gówno, bo nie da się tego rozstrzygnąć na gruncie faktów a nie opinii, patrz wyżej

nie ośmieszaj się wariacie, bo przy całej sympatii jednak chuj na ciebie kładę, rzuciłem dwa szitposty, ty jak zobaczyłeś mój nick to z wrażenia zajebałeś trzy kółka sprintem wokół domu i cały swój testosteron przeznaczyłeś na wysranie tych spoconych pozbawionych treści ścian tekstu, twój pierwszy akapit pokazuje że nawet nie do końca kumasz o czym rozmawiamy, zesztą nie dziwię się bo przecież od jakiegoś czasu nie chodzi o rozkminkę nt. charyzmy tylko o dojebanie głupiego prawaka. to ty zamykałeś ten temat dwa razy a potem wracałeś, bo nie mogłeś znieść, że ostatnie zdanie będzie należało do mnie :joint:

a ja na to chuj kłade, ostatni post w temacie, bo serio ziewanko się już robi
frontkick

Chodzi mi konkretnie o utwór DUPA, te rzeczy z kolegami to sie nie da słuchać daj spokój

Ładne budowanie atmosfery nawijką, bit zajebisty i wręcz esencjonalny jeśli chodzi o takie brzmienie, refren który na koncertach by zapierdalal lepiej niż Madagaskar i farmazony rapowane całkowicie na wyjebce, z zajebistą pewnością siebie i brakiem jakichkolwiek kompleksów, to jest kurwa trap
Nie wiem też co jest nieautentycznego i wykreowanego w tym że rapuje o swojej dupie, jest bananową małolatą i gdyby nawijała rzeczy jak Adma to dopiero wtedy by to było nieautentyczne i wykreowane

W sensie no ok albo ona albo nikt nawet sie nie zbliżył do takiego rapu w Polsce
mbunt

Post autor: mbunt »

charyzma jest relatywna chlopcy
<rozsadzona dyskusja>
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
frontkick

W punkt użytkowniku mbunt, pozdro
ODPOWIEDZ