Smarki Smark
- Serdecznosci
Re: Smarki Smark
Tak w ogóle to czemu ten track nazywa się ELEJ?
-
nigdyniebralemkoksu
Ja bym podejrzewał, że to drugie więcej unikalnych użytkowników zobaczyło, a Smarka mniejsze grono, ale puszczało po kilka razy.Michakraw pisze: ↑05 kwie 2020, 13:02 Ktoś wie dlaczego
https://www.youtube.com/watch?v=Qk8uGzRl7Bk nie wskoczyło do karty na czasie na yt?
Dla porównania
https://www.youtube.com/watch?v=hWdSs7v3o8s
wskoczyło tego samego dnia i ma mniej wyświetleń a jest w karcie na czasie
lalalalalalala
lalalalalalala
lala lala lala lalala
Spoiler
kocham pozdrawiam
Spodoba się Wam full

Więcej: https://www.cgm.pl/felietony/kim-jest-s ... ebonafide/
Dałem tam też swoje trzy grosze:

Więcej: https://www.cgm.pl/felietony/kim-jest-s ... ebonafide/
Dałem tam też swoje trzy grosze:
Mateusz Osiak (Rap MATTers) opowiedział, który numer Smarka po prostu musi jego zdaniem trafić do hiphopowych annałów
– Zdecydowanie “Żyje jak każdy mój ziomek [Eko Fresh Remix]”. Definicja stylu Brudnych Serc oraz Smarkiego. To bardzo lekki numer, zarapowany przez ziomków z bloku obok, z którymi wyszliśmy właśnie na ławeczkę, żeby pogadać o życiu i stuknąć się niewyszukanym piwem ze sklepu obok (wers “Dobre czasy, złe czasy, ale leje się bro” niejeden truskul ma wytatuowany na sercu i powinien doczekać się upamiętnienia na murze). Rozmowa z każdą kolejną butelką, dzięki której zaczynamy się otwierać, przechodzi z wymiany luźnych uwag do wypowiadania na głos swoich marzeń. A te marzenia, to wygrywanie życia w oczach Smarkiego, to nie spanie w Hiltonie, nie jeżdżenie w bentleyu i ciuchy ze znanym logiem, tylko “chujowe Volvo kombi” i “letniskowiec przy Bałtyku”, a osiągnięcie ich wymaga tylko lub aż ukończenia studiów, po których Smarki “na dworze sobie otworzy browiec”. Zkibwoy, który zostawił tu swoją życiówkę, dokłada do tego przepiękny wers: “Dziewczyna, praca, dom, szkoła, rodzina / To rutyna, którą najbardziej kocham wygrywać” i czujemy, że mówią do nas nie gwiazdy popu, a normalne chłopaki, żadne odmieńce. Ich wygrywanie życia to coś, co może osiągnąć każdy z nas, ten króliczek jest bliżej niż dalej. To jak łatwo utożsamić się z wersami Smarkiego i Zkibwoya, ale też ich zdolność do przekazywanie swoich myśli w bezpretensjonalny sposób zjednało im tylu oddanych fanów.
" Tylko mata bardziej wszechstronny i bardziej orginalny ..";
co się zobaczyło to już się nie odzobaczy , flint ty dzbanie .
Dokładnie, zgadzam się z nim w wielu opiniach, ale Flint powinien zrobić sobie odwyk od Maty
Jak Flinta bardzo lubie i bardzo szanuję, bo jest grubym kozakiem w tematach rapsowych, tak tutaj wg mnie poleciał TROCHĘ za bardzo. 
przecież w tym akurat ma rację. smarki wziął pewien koncept i wykonywał go w dobry sposób, ale pod względem formy nie było to nic oryginalnego, a i nie kombinował raczej z brzmieniami czy stylistyką (jego największe odchyły to jakiś hotdog albo inne dynamity). oczywiście mimo to smarki>mata i flint temu nie zaprzeczył nigdzie
A gdzie mata jest wszechstronny po zrobieniu jednej płyty o tym że ciężko jest być bananem w liceum?
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Oj, Mata jak Smarki? nieee, trochę Flinta poniosło 
ale co to w ogóle za porównywanie gorszego taco hemingwaya nawijającego o liceum do smarkiego
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Ja myślę że flint wcale tak nie uważa, tylko chciał pokazać swoją krawedziowosc i zamanifestować jaki to z niego odważny wolnomyśliciel i jak bardzo w chuju ma, co o nim myślą. Coś jak magazyn Rolling Stone ogłaszający nowe u2 płyta roku, wiedząc przecież że naraża się tym na bekę
Porównanie Maty do Smarkiego to jak porównanie Kaena do Eminema
przede wszystkim, to w czym Mata jest oryginalny? Dobrze Łona podsumował, takie same "dramy" działy się w liceach 20 lat temu, i wtedy również były nagrywane o tym kawałki, tylko opowiadający o tym gorzej opakowani i urodzeni raperzy, jakoś nie wywołali tym tyle szumu.
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Wyżej ktoś pisał coś o youtube, także wrzucam statystyki dla Najebawszy EP po efekcie Quebo + nowego utworu.
Normalnie było po ok. 150 wyświetleń dziennie.
1 kwietnia wrzucone COJESTMAŁPY.
3 kwietnia Quebo w Hejt Parku, a później wrzucony cały track Smarkiego.
Normalnie było po ok. 150 wyświetleń dziennie.
1 kwietnia wrzucone COJESTMAŁPY.
3 kwietnia Quebo w Hejt Parku, a później wrzucony cały track Smarkiego.
Spoiler

zapewne chodziło o wszechstronność pod względem muzycznym. ogólnie nie słucham maty, bo bez przesady, że będę słuchał o "problemach" banana z dobrego domu, ale słyszałem parę numerów i typ z pewnością próbuje więcej stylów muzycznych, różnych flow itd. to raczej znak czasów, ale i tak. już naprawdę przesadzacie z tym kultem boga smarkiego, flint nawet nie powiedział, że woli matę, tylko że w tym jednym elemencie jest lepszy