Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (2020)
Re: Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (2020) [Zapowiedź]
Jak długo w Polsce będzie trwał ten rozjebany trend płyty CD i wyższego priorytetu tego reliktu przeszłości nad dystrybucją cyfrową? Kurwa preordery jakieś, niespodzianki, wlepka od ulubionego rapera czy książeczka co raz na nią spojrzą po otrzymaniu płyty XD. Nie łatwiej jest robić wersję deluxe co ma normalny nakład i rzeczywiście ma bonusy w postaci MUZYKI a nie jakichś śmieci. W Polsce jak w lesie skupują te plastiki i kurzą się tylko na półkach, bo i tak słuchają ze streamingów.
Ja osobiście wolę streamingi, bo w przypadku polskiej muzyki to często jeden odsłuch płyty i do wyjebania z biblioteki.
Ja osobiście wolę streamingi, bo w przypadku polskiej muzyki to często jeden odsłuch płyty i do wyjebania z biblioteki.
[mention]PSZ[/mention] ale czego ty masz pretensje, skoro cały ten "styl" wydawania płyty z dodatkami w postaci zapalniczek, wlepek, okularów, figurek, itd. zajebali z Niemiec, gdzie się widocznie opłacał i opłaca dalej?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Kurwa a może specjalnie płace Kłebonafajd za Spotify 20 zł miesięcznie, żeby posłuchać TYLKO TWOJEJ muzyczki i dostajesz pieniądzę za moje odsłuchy, ale we mnie to można mieć wyjebane bo nie kupiłem MITYCZNEJ PŁYTY CD bo ich kurwa nie uzywam?
Ofc ja tak nie mam, ale czysty hipotetycznie możliwa sytuacja
Ofc ja tak nie mam, ale czysty hipotetycznie możliwa sytuacja
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- nihil Novi
No ja się lekko wkurwie jeśli to nie wjedzie na streamingi bo nawet nie mam napędu CD żeby płytę odpalić
Sensei życia
Nie rozumiem przypierdolenia się ze fani wyruchani bo nie ma na streamingu, przecież można sobie swoje pliki lokalne dodawać do spoti jak tak bardzo chcecie to mieć. Jak nie masz napędu to pogadasz z kims na priv i tyle. Z całym moim brakiem sympatii do quebo to nie rozumiem jak można mówić ze on fanów oszukał czy coś bo na streamingach płyty nie ma.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Hejt na płytki CD [mention]PSZ[/mention] dla mnie niezrozumiały. No w przypadku Queby sytuacja słaba, ale kuurwa, od zawsze na zawsze Płyta>Cyfra
Jakby płyty zniknęły to bym powiedział, że z rynkiem jest coś nie halo
Jak chce cyfrę to po prostu zgrywam płytę i jest gites.
Zresztą, nie wierzę, że to nie wejdzie na strimingi, nie ma co gadać o otoczce i fanach, takiej kasy quebo nie przepuści
Jakby płyty zniknęły to bym powiedział, że z rynkiem jest coś nie halo
Jak chce cyfrę to po prostu zgrywam płytę i jest gites.
Zresztą, nie wierzę, że to nie wejdzie na strimingi, nie ma co gadać o otoczce i fanach, takiej kasy quebo nie przepuści
Akurat dla mnie Niemcy nie są wyznacznikiem jakiegokolwiek standardu i nigdy nie będą. Zresztą równie dobrze mogliby to zajebać z Argentyny czy z Kongo dla mnie CD i inne gówna to relikt przeszłości i współczuję ludziom, którzy dalej w tym gównie tkwią.
Mi tylko chodzi o sam fakt stawiania fizycznych płyt nad cyfrową dystrybucję i budowanie wokół CD jakiejś pseudo ELITARNOŚCI XD. Czy oszukał, wyruchał jakichś fanów, niefanów - nie interesuje mnie to, bo jego muzyka nie jest dla mnie jakimś priorytetem, czysta ciekawość i tyle, gdyż targetem jego muzyki raczej już nie jestem.
[mention]mario995[/mention] zgrywasz sobie płytkę, a ja nie pamiętam kiedy ostatnio używałem napędu CD.
Może po prostu nie chodzi o elitarność tylko o koncept albumu i streamingi nie istniały jak quebacz był it kidem.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Jak ktoś używa Spoti na telefonach to przecież nie odtworzy sobie plików lokalnych z kompa. Spoti nie ma takiej chmury jak Apple Music.
Poza tym to nie 2011 żebym zgrywał sobie cały album w mp3 na telefon
Taka decyzja to będzie strzał w kolano dla Quebo pod względem kasy i liczb jakie jego powrót mógł wykręcić.
Poza tym to nie 2011 żebym zgrywał sobie cały album w mp3 na telefon
[mention]PSZ[/mention] w sumie sporo osób pewnie tak ma, ja używam nadal. Polecam sobie sprawić jakiś zewnętrzny, nawet taki taniościowy, bardzo. Ja zgrywanko sobie chwalę bo na nowszych systemach to i otaguje ładnie taki Media Player przy zgrywaniu, a potem elegancko na telefonie bity zasysane
Jak nie odwtorzy? Wrzuciłem sobie EPkę Kizo, tą której nie ma na streamingach do plików lokalnych, mam kawałki z niej na playliscie, którą mam pobraną w Spotify i normalnie odtwarza mi kawałki z niej w telefonieziiko pisze: ↑20 mar 2020, 14:28 Jak ktoś używa Spoti na telefonach to przecież nie odtworzy sobie plików lokalnych z kompa. Spoti nie ma takiej chmury jak Apple Music.
Poza tym to nie 2011 żebym zgrywał sobie cały album w mp3 na telefonTaka decyzja to będzie strzał w kolano dla Quebo pod względem kasy i liczb jakie jego powrót mógł wykręcić.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Ja tam mam wyjebane czy sie da, czy nie ogólnie. Nigdy nie lubiłem tworzenia jakiejś elitarności (obojętnie czy to było zamysłem czy nie) wobec nowych wydawnictw (bo co innego to, że nie ma już dotłoku Eklektyki, normalna sprawa)
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Masz jakiś album na dysku komputera > udostępniasz go stamtąd na Spoti > pobierasz do odtwarzania offline na telefonie
Niby mocno kombinatorskie, ale w każdym razie jest taka opcja jak najbardziej.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
encrenoire
Re: Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (2020)
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:09 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm, myślałem że to działa tylko jak komp i telefon są podłączone do tej samej sieci. Nie wiedziałem, że po pobraniu te utwory też będą dostępne.
Ale koniec offtopu z mojej strony.
Ale koniec offtopu z mojej strony.
- JoeyJoeJoe
Oczywiście, że wjedzie, każda płyta wjeżdżanihil Novi pisze: ↑20 mar 2020, 14:01 No ja się lekko wkurwie jeśli to nie wjedzie na streamingi bo nawet nie mam napędu CD żeby płytę odpalić
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
- nihil Novi
Szkoda że singli nie rozdawał stojąc pod Uniwerkiem do którego chodził tylko wjebał na spotify 
Po to dał single na Spotify, żeby nie dać całego albumu?
Troszkę tak jest i ja właściwie zaliczam się do tego grona, choć nie skupuję plastików jak leci - staram się kupować płyty, które w jakiś sposób na mnie wpłynęły, coś z nich wyniosłem lub na których gwałciłem replay. Kupno fizyka jest dla mnie podziękowaniem muzykowi za konkretny album, choć najprawdopodobniej samego CD nie odtworzę, bo korzystam ze streamingów. Odgrywają więc też rolę estetyczną dla mojego pokoju.
Nieprawda.
E: Albo prawda, ale raczej nieprawda. Idzie się pogubić.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv