Lil Uzi Vert - Eternal Atake / LUV vs. the World 2 (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Parlae

Re: Lil Uzi Vert - Eternal Atake (06/03/2020)

Post autor: Parlae »

niuhniuh pisze: 06 mar 2020, 20:35 Jedyny kawałek, który mi nie siadł i już miałem skipować to I'm sorry.
Naprawdę? A dla mnie to najlepszy kawałek. :D I obstawiam, że jeśli coś ma z tej płyty zostać hitem to właśnie ten track. Fajny refren i melodia przewodnia.

Po pierwszych 2 odsłuchach: imo jest dobrze. Wyjebać pierwsze 6 kawałków tylko i byłoby jeszcze lepiej. Ogólnie druga połowa płyty mi bardziej podchodzi.
Awatar użytkownika
crbn

Post autor: crbn »

Największy zawód tego roku już chyba znany. Pierwsza połowa albumu to w sporej częsci te same drumy i bity, które wcale nie wywalają z butów, bo brzmią tak samo. Druga połowa zdecydowanie lepsza, wreszcie zaczął podśpiewywać, kawałek z Sydem chyba najlepszy z albumu, nie licząc bonus tracków. Bit na Venetia przypomniał mi nawet o starym dobrym Uzim. Zbeszczeszczył jednak sampel Way Back Travisa.

Ogólnie to 5/10. 20 kawałków to w tym przypadku zdecydowanie za dużo. Gdyby wywalić sporo kawałków z pierwszej części, to może byłoby przyjemnie. Nie ma to podbicia do Luv Is Rage 2. Widać jednak, ile znaczył wtedy Don Cannon, który wyprodukował znaczną część albumu czy DJ Drama, który pewnie robił za executive producera. Nawet nie widać tu za bardzo kandydata do podbicia chartów. Choć znając życie, to album się sprzeda w nakładzie 300 koła w pierwszym tygodniu...

Brakuej mi cholernie klimatu New Patek czy nawet Sanguine Paradise. Widać, że koncepcja albumu była zmieniana. Przydałby się Uziemu przy następnym albumie jakiś Pharrell albo nawet Metro jako executive albo po prostu producenci.
Obrazek
Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

No i jest, po fali propsów.. :D
DwaRazy

Post autor: DwaRazy »

Wpadłem napisać że obserwuję Uziego już z 5 lat conajmniej i to pierwsza płytka, która może u mnie przebić LUV is rage, czas pokaże, póki co jestem w zachwycie. Wydaje się że w końcu zrobił album godny swojego statusu, czuć, że to album a nie mixtape (czego się nie da powiedzieć o pierwszych trzech albumach) no i nie jest chujnią jak LUV is rage II. Pozdro Uzi
befree pisze: Piszesz skrótami, bez polskich znaków czy argumentów, Twoja opinia jest dla mnie warta mniej więcej tyle co papierek po batonie znajdujący się na podjeździe mojego sąsiada. A CB to takie radio, używane raczej przez starszych słuchaczy.
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

[mention]wtt[/mention] slowa rozsadku co do wypuszczania materialow itt
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.

free fromage
TheD

Re: Lil Uzi Vert - Eternal Atake / LUV vs. the World 2 (2020)

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 23 lut 2023, 14:16 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
wtt

Post autor: wtt »

TheD pisze: 07 mar 2020, 8:49 Mają podobno być jeszcze 3 kolejne utwory na deluxie w tym jeden z featem Sosy na bicie Piotra Bourne

E: opinia na temat albumu - Roz-Pier-Dol, warto było czekać, wszystkie utwory przepiękne, na razie album roku ex aqueo z Unlocked i Shake The Snow Globe a może tylko ex aqueo z Unlocked. Pt2 :bowdown:. Czekam na te trzy utwory z deluxu
dodatkowo ma być jeszcze Young Thug, Future, Lil Baby i Boogie
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

Bez kitu, na tym albumie są chyba 2 rodzaje perkusji XD jak przeskipowałem z 1 na 2 nr, to myślałem, że się sampel zmienił tylko xd
Awatar użytkownika
luk0as
Moderator

Post autor: luk0as »

TheD pisze: 07 mar 2020, 8:49 Mają podobno być jeszcze 3 kolejne utwory na deluxie w tym jeden z featem Sosy na bicie Piotra Bourne
to bedzie ten numer https://www.youtube.com/watch?v=SHqNIL1oYr8
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
Awatar użytkownika
Zephyr

Post autor: Zephyr »

Mam mieszane odczucia co do tego albumu. Całość jest w chuj monotonna, przesłuchanie albumu od początku do końca za jednym zamachem jest strasznie męczące. Kilka tracków jest świetnych, na pewno będę wracał do Silly Watch, POP, Homecoming i Prices, ale drugi raz całości na pewno nie odpale.
Effe, perché il mio cognome è Fendi
Tony, perché vendevamo i pezzi
Sosa, perché viene dalla Colombia
Baby, perché piaccio alla tua troia
Awatar użytkownika
k4ve

Post autor: k4ve »

dzisiaj odsluch na full trzezwo i wciaz zajebiste
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

nie wiem czemu taki hajp byl na ten projekt, dla mnie uzi od zawsze byl raperem na poziomie migosow czyli potrafi przyjebac bengerem ale wydaje mase sredniakow co idealnie obrazuje eternal atake
stawiam na rowni z luv is rage 2
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

nie no, luv is rage 2 było gównem fest, strasznie męczące i nie potrafię sobie jednego fajnego traku przypomnieć a EA jest mega świeże i jest dla mnie zupełną odwrotnością ostatniego lp
Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

Nie no vamp z tym przynajmniej jednym trackiem z Luv is rage 2 to pojechałeś, zapomniałeś chyba że to tam było xo tour life :D

Co do eternal atake to jestem wśród propsujących, czuć tu powiew świeżości na trapowej scenie bo szczerze to już te pierroppdobne produkcje na większości albumów troche mnie męczą, nie czekałem jakoś w chuj ale jestem usatysfakcjonowany rezultatem. Uważam że to będzie w końcu definiujący go jakoś materiał
Awatar użytkownika
vampmoney

Nie wziąłem pod uwagę nawet xo tour life bo ten trak i album chyba rok dzielił i przy premierze nie łączyłem tych dwóch bytów ze sobą
Awatar użytkownika
Kubinsky

Post autor: Kubinsky »

super są produkcje na tym albumie, serio niektóre bity to takie rzeczy, których za nic nie spodziewałbym się odpalając płytę trapowego artysty.
ktoś wcześniej napisał, że album męczy w całości i będzie wracał tylko do pojedynczych tracków. a ja mam chyba odwrotnie, wydaje mi się że ten album najlepiej wchodzi w całości kiedy odbiera się go jako taką podróż przez tę początkową, bardziej rapowaną fazę aż po drugą część która przesiąknięta jest jakimś choir trapem(nie wiem czy jest coś takiego ale jeśli nie ma to powinno być).
no i trzeba przyznać, że nawet jak trafi się jakiś nieco słabszy bicik to uzi ładnie po nim płynie i na pewno nie jednostajnie, dba chłop o to żeby jednak nie zanudzić słuchacza.
kończąc ten wywód, jestem na tak, bardzo spoko album...CHOCIAŻ jednak luv is rage 2 chyba bardziej cenię
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

wtt pisze: 06 mar 2020, 19:39 Nie słuchałem jeszcze albumu, ale muszę się przyjebac o coś co mnie strasznie irytuje, czyli presja na artystów, żeby wydawali co chwile nowy album. Na serio, czy 2 lata to jest tak długo? Dostaliście album, który jak widać spełnił wasze oczekiwania i chyba to jest najważniejsze. 2-3 lata miedzy albumami to jest optymalny czas na nagranie, dopracowanie wszystkiego oraz nakręcenie hajpu.
nie zgodze się z co najmniej trzech powodów:
po pierwsze - nie uniwersalizowałbym tego - tzn. są tacy muzycy, którym cykl 2-3 letni odpowiada najbardziej (mówimy o tworzeniu jakościowej muzyki), są tacy którym najlepiej wychodzi robienie albumu rok do roku, a są też tacy, którym jakość spada, jak nie puszczą kilku materiałów rocznie na asapie
po drugie - żyjemy w takiej rzeczywistości jaka jest, streamingi dają dostęp do muzyki na poziomie wcześniej nieznanym i mainstreamowy raper jeżeli chce się utrzymać, to musi coś wydawać (najlepiej dobrego) w miarę stale, i nie chodzi tu o żadną presje, tylko, ja wiem, mechanizmy działania pamięci i przyzwyczajenie słuchacza do nowego contentu
po trzecie - o ile ktoś nie myśli o podbijaniu chartów i certyfikatów sprzedaży (na co uzi chyba sobie nie może pozwolić, więc to nie o nim akurat), to obecnie statystycznie więcej sensu od strony jakości muzyki i odbioru ma nie dropnięcie 20trackowego albumu raz na dwa lata, ale 10 trackowego co roku
TheD

Re: Lil Uzi Vert - Eternal Atake / LUV vs. the World 2 (2020)

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 23 lut 2023, 14:17 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
vampmoney

Oby EA było normalnie w dystrybucji w PL jak Luv is Rage 2
ODPOWIEDZ