PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
a dla mnie ta płyta jest piękna oprócz tych skarbli, ale ja jestem mało zorientowanym słuchaczem, także milego wariaty
Dobra jest xd kurwier zostawił pod drugimi drzwiami wejściowymi
To digi to śmiech na sali, jakość jak koperty cd z Komputer Świat Gry
Koperta czarna też porozklejana
Po recenzjach nawet nie chce mi się włączać
To digi to śmiech na sali, jakość jak koperty cd z Komputer Świat Gry
Koperta czarna też porozklejana
Po recenzjach nawet nie chce mi się włączać
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY

TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler

plyta spoko, ale kurwa ten preorder to jakies jaja, nadal go nie dostalem 
Dla mnie świetna płyta, na pewno dużo lepsza od Widma, pięknie oddany klimat lat 90, nie mam swojego faworyta, ale póki co Bagaże pięknie się wkręciły. Oczywiście do jedynki nie ma podjazdu, ale nawet tego nie oczekiwałem. Może trochę się przejadł Oskar na bitach Steeza, ale mimo waszych narzekań to nie pierdolcie, bo to i tak poziom nieosiągalny dla większości sceny.
ale ten digi to jest tragedia, przecież wyprodukowanie go to maks 3zł bez żadnej beki. Mi by było wstyd opierdalać to za ponad stówę.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Internaziomal kilka poziomów wyżej
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY

TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler

mamy 2020 a raperzy ciągle mają w piździe słuchaczy przysyłajac preorder po oficjalnej premierze 
- Wojtek12lat23cm
Płyta kozak, tak jak pisał [mention]Willxc[/mention] , nie ma co oczekiwać że będzie lepsza niż jedynka, ale to nie zmienia faktu, że jest to porządny materiał. Słuchawki na uszy i naprawdę można poczuć klimat lat 90 a o to chodziło.
Wojtek
12 lat
23 cm
12 lat
23 cm
Znalazłem siebie na jednym ze zdjęć w zinie #fejm
I teraz tym bardziej będę propsował preorder.
Zin, abstrahując nawet od mojego "udziału", dużo lepszy od dodawanych do wcześniejszych albumów. Koperta nawet fajnie wygląda, ale szkoda że w moim przypadku jest trochę pognieciona. Samo CD super wyszło z tym matowym nadrukiem, a czarny spód dodatkowo budzi nostalgię, bo PSX przecież.
I teraz tym bardziej będę propsował preorder.
Zin, abstrahując nawet od mojego "udziału", dużo lepszy od dodawanych do wcześniejszych albumów. Koperta nawet fajnie wygląda, ale szkoda że w moim przypadku jest trochę pognieciona. Samo CD super wyszło z tym matowym nadrukiem, a czarny spód dodatkowo budzi nostalgię, bo PSX przecież.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2020, 18:56 przez iufo, łącznie zmieniany 1 raz.
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
fajna ta koperta ale rozklejona u góry w moim przypadku, i to ala pudełko po zapałkach gdzie jest pin kozak
jest dobrze, a ze kazde jedno wydawnictwo od nich ma jedna ceche wspolna - z czasem jeszcze tylko zyskuje, to wniosek moze byc tylko jeden - najmocniejsza dyskografia w polskim rapie
przy pierwszym odsluchu momentalna lezka nostalgii przy kapitalnych 'matchboxach, na plus tez swietne historyjki z plot-twistami w 'pieklo jest w nas' i 'zadzwon do mnie'. ten moment, kiedy oskar napierdala o nieparzystej liczbie roz i czerwieni ust, a laska...jestem kurwa, jaki jest twoj feeling?
przy pierwszym odsluchu momentalna lezka nostalgii przy kapitalnych 'matchboxach, na plus tez swietne historyjki z plot-twistami w 'pieklo jest w nas' i 'zadzwon do mnie'. ten moment, kiedy oskar napierdala o nieparzystej liczbie roz i czerwieni ust, a laska...jestem kurwa, jaki jest twoj feeling?
Przesłuchałem już kilkukrotnie. Podchodziłem do tego albumu bez porównań do ArtBrut i nie jestem w żadnym stopniu zawiedziony.
"Piekło jest w nas" z Majką Jeżowską
single również na plus. Wyróżniłbym od siebie jeszcze: "Matchboxy", oraz "Szansę na sukces".
Wydanie również zgodne z oczekiwaniami. "Biedny" digipack fajnie nawiązuje do AB1, czarna płyta również ma swój klimat. Nawet zin elegancko zrobiony, porównując do tego z "Ground Zero". Przypinka w moim przypadku przydatna i będzie noszona
W pełni rozumiem jednak osoby, które AB mają za opus magnum chłopaków. Ja nigdy przesadnie się nim nie jarałem, stąd może moje mniej negatywne podejście do dwójki.
"Piekło jest w nas" z Majką Jeżowską
Wydanie również zgodne z oczekiwaniami. "Biedny" digipack fajnie nawiązuje do AB1, czarna płyta również ma swój klimat. Nawet zin elegancko zrobiony, porównując do tego z "Ground Zero". Przypinka w moim przypadku przydatna i będzie noszona
W pełni rozumiem jednak osoby, które AB mają za opus magnum chłopaków. Ja nigdy przesadnie się nim nie jarałem, stąd może moje mniej negatywne podejście do dwójki.
Art Brut to było niezapomniane doświadczenie, a Art Brut 2 to po prostu kolejna płyta PROBLEMu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
w chuj mocna pozycja, chociaz po 2 ostatnich singlach nastawialem sie na gowno obsrane
z kazdym odsluchem zyskuje duzo ta plytka, bit w szansie na sukces najmocniejszy najsilniejszy
z kazdym odsluchem zyskuje duzo ta plytka, bit w szansie na sukces najmocniejszy najsilniejszy
- filipthekiddo
ale bym te kurwy z dpd zaorał
Na żaden materiał nie czekałem jak ten, jeszcze przed odsłuchem, i widzę, że trzeba zrobić reset oczekiwań na cos wybitnie dobrego jak AB1, a szkoda.
co do tego numeru: pewnie malo kto skojarzy - sam tego nie zrobilemi - z pomoga przyszedl rapgenius. bardzo ciekawy pomysl:
"Cały tekst jest odpowiedzią na piosenkę “Tata dilera/Hardzone” Kazika Na Żywo. Oskar opisuje tu tę samą historię z perspektywy dilera, a nie jego rodzica." https://www.youtube.com/watch?v=-EvW9G2PlaE
stamtad tez fragment o chlopaku co bym dobry i malo pil
chyba cie w gimbazie gnebili