PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
a na apple music dalej nie ma, co jest qrwa
Do mnie właśnie wjechał kurier
- gods bidness
Jeszcze nie słuchałem dwójki, ale w tej całej analizie komparatywnej niezbyt rozumiem spuszczanie się nad jedynką. Jak dla mnie to zwykły mash-upowy mixtape, jakich wiele i żadna klasyka, ani nawet nie top 3 w dyskografii P83.
- Dolarydolary
Przesłuchałem dwa razy i boję się że do roboty na 14 z zamulenia nie dojadę. Nic ciekwego, zapamiętałem z dwa wersy. Single najlepsze ck świadczy o poziomie płyty.
no nic chce o tej płycie jak najszybciej zapomniec
- tatadilera
No po pierwszym odsłuchu tak średnio siedzi, może po kolejnym zmienię zdanie. Dobry followup w BMK, poza tym Dym spoko ale tak poza tym nic jakoś nie zapadło mi w pamięć głębiej
Props dla chłopaków za nieskopiowanie Art Brutu 1, jednak na razie mi to kompletnie nie siada. Brakuje mi jakiś bengerów, sample często nie pasują do tematyki numerów. Jestem dopiero po pierwszym odsłuchu i nic z niej nie wbiło mi się w banię. Zobaczymy jak z czasem.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
gdyby ta płyta nie nazywała się Art Brut 2 to może dałbym 6/10 nawet, bo wszystko to co po Domach z betonu (no dobra, minus Piekło jest w nas) zlewa się w jeden klasyczny kawałek rapera pro8l3m w którym użyto czterech nazw popularnych marek przemysłowych, dwóch rodzajów przestępstw i trzech marek samochodów
żadnej interesującej opowieści nie przekazał nam Oskar, bity Steeza w większości brzmią jak jeden zrobiony na parę sposobów, koniec końców jest to bardzo usypiające doświadczenie przez które przebija głównie wypalenie obydwu panów
no ale przynajmniej jest rekord preorderów i wyprzedane Torwary do końca 2020 czy tam inne festiwale w Gorzowach
jako płyta? no, nawet ok
jako Art Brut? słabiutko
żadnej interesującej opowieści nie przekazał nam Oskar, bity Steeza w większości brzmią jak jeden zrobiony na parę sposobów, koniec końców jest to bardzo usypiające doświadczenie przez które przebija głównie wypalenie obydwu panów
no ale przynajmniej jest rekord preorderów i wyprzedane Torwary do końca 2020 czy tam inne festiwale w Gorzowach
jako płyta? no, nawet ok
jako Art Brut? słabiutko
Pojedyncze kawałki faktycznie spoko, nie da się dopierdolić że wszystko chujowe. Ale no całokształt nie jest tak dobry, jaki powinien być, i do czego nazwa zobowiązywała. Większość kawałków nudy, że aż w połowie pojawia się chęć na skip, tak źle nie miałem nawet przy Ground Zero, które nie było moim lotem w ogóle.
to teraz z innej beczki, dostawaliscie jakies smsy albo emaile od kuriera?
podbijam, najlepszy numer z płyty. moim zdaniem to najsłabszy album P83 co nie znaczy, że jest słaby. na razie jestem w trakcie drugiego odsłuchu i wrażenia już lepsze, niż przy pierwszym. nadal jednak rozczarowanie
Swietny album, wedlug mnie najlepszy od plyty "Pro8l3m"
Kocham, pozdrawiam
sampel z Szansy na Sukces to 2 plus 1 - Prolog
pierwszy kawałek o tu:
pierwszy kawałek o tu:
Całkiem mi się podoba może nawet odpalę go kiedyś jeszcze raz, do jedynki nawet się nie zbliża ale przy niektórych wersach ciarki, niektóre motoryzacyjne historie epoki post-komunistycznej mega mi się podobają i to mój ulubiony punkt albumu, steez typowo
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
Właśnie kończę pierwszy odsłuch i jest naprawdę dobrze.
Dziwi mnie ta fala hejtu.
Tak jak już ktoś wcześniej pisał że spodziewał się powtórki pierwszego Arta to może się zdziwić.
Dla mnie jest to spójne, faktycznie utrzymane w latach 80/90 i ma to sens.
Będzie słuchane i wracane.
Dziwi mnie ta fala hejtu.
Tak jak już ktoś wcześniej pisał że spodziewał się powtórki pierwszego Arta to może się zdziwić.
Dla mnie jest to spójne, faktycznie utrzymane w latach 80/90 i ma to sens.
Będzie słuchane i wracane.
Jak dla mnie płyta średnia. Są sztosy, są kawałki średnie, kilka absolutnie nietrafiających do mnie muzycznie. Nie ma się czym jarać, ot kolejna płytka rapowa w tym roku, przehypowana absolutnie. Takie 3,5/5. Najsłabszy ich album.
koncze drugi odsluch no i meh
matchboxy fajnie przewiniete, na rympal i zadzwon do mnie bity na plus a tak wychodzi na to, ze single sa najmocniejszym punktem tego albumu (przeboj nocy i skrable) co raczej za dobrze nie swiadczy, nie wiem, nie chce mi sie wracac do tego, jeszcze na dniach dam szanse, moze cos mnie jednak do tego przyciagnie, nudna plyta, numery sie ze soba zlewaja, no nie wiem, jako kontynuacja niewypal, jako kolejny z albumow
Spoiler
tez
- zemsta1kadluba
eh, powoli jednak będę chyba przestawał być sajko zespołu pro8l3m bo jednak płyta choć zła nie jest to trochę zlewa się w całość, mimo że nie starałem się do tego podejść jakby to miał być poziom jedynki (która jest dla mnie top3 polskiego hh)
zobaczę jak na koncercie będzie banglać bo w tym mnie nigdy nie zawodzili
zobaczę jak na koncercie będzie banglać bo w tym mnie nigdy nie zawodzili
mołpy są kozackie
- Rozpierdalator
Mi się bardzo podoba póki co. Zara odpalam znowu. Zobaczymy jak na dłuższą metę. A i na pewno dużo lepiej mi wchodzi niź Widmo. Mój ojciec też propsuje za sample 
Ostatnio zmieniony 06 mar 2020, 13:44 przez Rozpierdalator, łącznie zmieniany 2 razy.